Busmann pisze:Z gniota? Ja bym wolał na piechotę iść...
Linia 100
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i od tego się zaczęła ta dyskusja: skoro nie może być piętrus, to niech choć to będzie coś lepszego, niż gniot...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Masz ty fantazje ułańską...Dobry jesteś205WrAs pisze:no to co z 995, przesuną na linie zwykłe np na 112
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
hmm a może coś takiego http://i3.cn.cz/1121977225_londyn-bus2.jpg londyński wóz, tylko, że odpowiednio przebudowany na potrzeby (dzwi)
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
-
michael112
- Bastian
- Sułtan Maroka
... obsługując te linie społecznie. Jak sobie wyobrażasz obsługę regularnej linii ochotnikami? A może masz ochotę im zapłacić?michael112 pisze:No przecież KMKM ma tyle zabytkowych busów i wykorzystuje je tylko na Noc Muzeów i DTP.matmi pisze:Linia turystyczna obslugiwana zwyklym liniowym autobusem mija się z celem.
Może warto pomysleć nad zakupem kolejnego piętrusa lub innego ciekawego autobusu.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
No tak, ale dłuższa podróż mini jest niewygodna, chyba, że coś by sięz tym zrobiło. Stan techniczny też ma coś do gadania (wytrzymałość i awaryjność).michael112 pisze:matmi napisał/a:
Linia turystyczna obslugiwana zwyklym liniowym autobusem mija się z celem.
Może warto pomysleć nad zakupem kolejnego piętrusa lub innego ciekawego autobusu.
No przecież KMKM ma tyle zabytkowych busów i wykorzystuje je tylko na Noc Muzeów i DTP.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Niestety, SU 18 odpada, SU 15 też. Pozostają tylko lwiątka, albo poczekać na SU 12.Bastian pisze:No i od tego się zaczęła ta dyskusja: skoro nie może być piętrus, to niech choć to będzie coś lepszego, niż gniot...
michael112 pisze:No przecież KMKM ma tyle zabytkowych busów i wykorzystuje je tylko na Noc Muzeów i DTP.
Jest jeszcze poważniejszy problem: przetarg. Bo jednak musieliby go było ogłosić.Bastian pisze:...obsługując te linie społecznie. Jak sobie wyobrażasz obsługę regularnej linii ochotnikami? A może masz ochotę im zapłacić?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czy ja wiem? Przecież wszystko można by zrobić w ramach obecnego podziału wozokilometrów między przewoźników 
To jest myśl. Ale nie jestem pewien, czy MZA tak chętnie odda obsługę setki ajentowi... Mogą przecież mówić, że posiadają autobus tylko dla tej linii, etc. chociaż z drugiej strony ulżyło by im trochę, bo mogliby się pozbyć kłopotliwego dla nich taboru.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Busmann pisze:To jest myśl. Ale nie jestem pewien, czy MZA tak chętnie odda obsługę setki ajentowi... Mogą przecież mówić, że posiadają autobus tylko dla tej linii.