Zakaz wjazdu na Ordona
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
-
- Kontakt:
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja słyszałem, że organizują tam nocne, nielegalne, wyścigi i dlatego ustawiono te znaki. Ale nie wiem komu by sie na takich wertepach chciało ściagać
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
- Kontakt:
Takie oznakowanie ulicy związane jest z nielegalnymi wyścigami ulicznymi, które miały miejsce ponad 10 lat temu. Zakaz ten obowiązuje w piątki i w soboty w godzinach od 22 do 1 (dnia następnego) na odcinku od Jana Kazimierza do wjazdu (wyjazdu) ze stacji benzynowych między Ordona a Prymasa. Jest on obecnie całkowicie niepotrzebny i bezsensowny. Kostka na Ordona jest tak nierówna, że żaden wariat w swej "wypasionej" bryce nie przejechałby bez jej uszkodzenia kilku metrów.
To dlaczego go do tej pory nie usunięto? Poza tym trochę to dziwny sposób walki z wyścigami. Jeśli był zakaz wjazdu, to ktoś (czyli policja lub Straż Miejska) musiał go egzekwować. W przeciwnym razie nikt by się tym nie przejmował. Wystarczyło równie dobrze postawić znak ograniczenia prędkości do 30 km/h i nawet bez fotoradarów można byłoby karać uczestników wyścigów. Jeśli funkcjonariuszy by tam nie było, to ani zakaz wjazdu, ani ograniczenie prędkości nic by nie zmieniły.Plesim pisze:Takie oznakowanie ulicy związane jest z nielegalnymi wyścigami ulicznymi, które miały miejsce ponad 10 lat temu.
-
- Kontakt:
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Te wyścigi podobno ostatnio przeniosły się na tereny ZPC Ursus.Plesim pisze:Takie oznakowanie ulicy związane jest z nielegalnymi wyścigami ulicznymi, które miały miejsce ponad 10 lat temu. Zakaz ten obowiązuje w piątki i w soboty w godzinach od 22 do 1 (dnia następnego) na odcinku od Jana Kazimierza do wjazdu (wyjazdu) ze stacji benzynowych między Ordona a Prymasa. Jest on obecnie całkowicie niepotrzebny i bezsensowny. Kostka na Ordona jest tak nierówna, że żaden wariat w swej "wypasionej" bryce nie przejechałby bez jej uszkodzenia kilku metrów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"