Poza szczytem raczej tak, ale w szczycie, szczególnie porannym jest dobrze.pawcio pisze:Dodatkowo 521 ma zawyżoną dla Szczęśliwic częstotliwość z racji potrzeb Wawra.
Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
Owszem. Bo w szczycie porannym jest większa możliwość dywersyfiokowania częstotliwości z krańców. Porównaj sobie rozkład ze Szczęśliwic i Falenicy w tym czasie.djmc100 pisze:Poza szczytem raczej tak, ale w szczycie, szczególnie porannym jest dobrze.pawcio pisze:Dodatkowo 521 ma zawyżoną dla Szczęśliwic częstotliwość z racji potrzeb Wawra.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- R-9 Chełmska
Zauważyłem takie coś, że w popołudniowym szczycie autobusy jeżdżą co 10 min i wszystkie jeżdżą prawie puste (na szczęśliwicach). A w szczycie porannym przed godz. 7 te autobusy nie jeżdżą tak często jak popołudniu i każdy kurs się dosc zapełnia.pawcio pisze:Owszem. Bo w szczycie porannym jest większa możliwość dywersyfiokowania częstotliwości z krańców. Porównaj sobie rozkład ze Szczęśliwic i Falenicy w tym czasie.djmc100 pisze: Poza szczytem raczej tak, ale w szczycie, szczególnie porannym jest dobrze.
Chodzi mi o to:
Kod: Zaznacz cały
| 6 | 14 28 42 56 Powyżej użyłem argumentu związanego z potrzebami Szczęśliwic, natomiast co do Wawra to już jest inna działka.
[ Dodano: 2007-02-09, 13:15 ]
Szybkiej nie znaczy uciążliwej.R-9 Chełmska pisze:KM?
To jest właśnie drugi w kolejności przystanek na Pradze na tej linii, który pownien wylecieć. Jeżeli 9+22+24 to za mało, to zapraszamy do samochodu. Bo inaczej się to kupy nie trzyma.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Żółkiewskiego obowiązkowo out.
Co do Grenadierów, to w kierunku Falenicy mogłby ostatecznie zostać.
Nastepny przystanek jest za wiatrakiem, a czas przejazdu prez rondo bywa hmm różny
W stronę centrum do kasacji od zaraz.
Przystanki na czerwonych liniach co sto parę metrów to totalny bezsens...
Kiedy skończy sie modernizacja linii w Al. Jerozolimskich powinno zniknąć też Kino.
Na ochockim odcinku imo ratunkiem byłoby przedlużenie 521 może tez i 512 do Reduty.
Popołudniu i wczesnym wieczorem na Bitwy do 136, a tym bardziej do 191 walą dzikie tłumy.
O weekendach nie ma co wspominać...
Między 16 a 19 191 kursuje co 25 min 136 co 20-25, do tego lubią pojawiać się razem.
Niby można jechać z przesiadką przy RZS, ale niech to ktoś wytłumaczy tym ludziom
CH stoją już parę ladnych lat, więc skoro jeszcze sie nie przestawili, to już się nie przestawią.
No ale to takie teoretyczne ględzenie, bo problemów byłoby z tym bez liku.
Progi na Drawskiej i przemili mieszkańcy sąsiedniego osiedla
Sensowna organizacja krańca itepe itede.
PS: Witam wszystkich poszczących![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co do Grenadierów, to w kierunku Falenicy mogłby ostatecznie zostać.
Nastepny przystanek jest za wiatrakiem, a czas przejazdu prez rondo bywa hmm różny
W stronę centrum do kasacji od zaraz.
Przystanki na czerwonych liniach co sto parę metrów to totalny bezsens...
Kiedy skończy sie modernizacja linii w Al. Jerozolimskich powinno zniknąć też Kino.
Na ochockim odcinku imo ratunkiem byłoby przedlużenie 521 może tez i 512 do Reduty.
Popołudniu i wczesnym wieczorem na Bitwy do 136, a tym bardziej do 191 walą dzikie tłumy.
O weekendach nie ma co wspominać...
Między 16 a 19 191 kursuje co 25 min 136 co 20-25, do tego lubią pojawiać się razem.
Niby można jechać z przesiadką przy RZS, ale niech to ktoś wytłumaczy tym ludziom
CH stoją już parę ladnych lat, więc skoro jeszcze sie nie przestawili, to już się nie przestawią.
No ale to takie teoretyczne ględzenie, bo problemów byłoby z tym bez liku.
Progi na Drawskiej i przemili mieszkańcy sąsiedniego osiedla
Sensowna organizacja krańca itepe itede.
PS: Witam wszystkich poszczących
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ulica. Ulica Drawska.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Dalszy ciąg Dickensa?
Biegnie po północnej stronie parku, potem odbija na południe jako lokalna.
Dalej do Alej jest już Śmigłowca.
http://citmap.com/warszawa/map/map_p04. ... 0648243340
W sumie to kawałek ode mnie, ale często tam bywam.
Chyba że zgodnie z ostatnio obowiązującym trendem zmienili nazwe na coś AKowskiego
//edit ktoś mnie już uprzedził
Biegnie po północnej stronie parku, potem odbija na południe jako lokalna.
Dalej do Alej jest już Śmigłowca.
W sumie to kawałek ode mnie, ale często tam bywam.
Chyba że zgodnie z ostatnio obowiązującym trendem zmienili nazwe na coś AKowskiego
//edit ktoś mnie już uprzedził