Jelonki

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 mar 2007, 13:01

Cunio pisze:ostatnia 8 z Patelni - 20.52. nie zdążę do niej dojechać - rozmawiajmy proszę o stanie obecnym
No to chyba od tego by było najlepiej zacząć. Napisz do ZTM (lepiej pisemko, niz mail). Odbij w kilku egzemplarzach, niech wyślą też znajomi. Możecie też napisać do UD, aby się w tej sprawie zwrócili do ZTM.

Także pomolestujcie UD w sprawie przystanków tramwajowych. Naprawdę macie trochę możliwości działania... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 mar 2007, 14:41

Z tym, że zasadność tych przystanków jest problematyczna... dużo lepszym rozwiązaniem byłoby wybudowanie drugiego przejścia dla pieszych, po północnej stronie przystanku HALA WOLA w stronę Centrum.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 mar 2007, 14:48

Być może. Zgadzam się, że nieraz przesunięcie przystanku lub dorobienie przejść jest w zupełności wystarczające, a nie spowolnia przejazdu. Ech, jak pomyślę o Marszałkowskiej... :twisted: Ale nie brnijmy w dygresje ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 mar 2007, 15:05

Podziękuj współmieszkańcom :p.
Ech, jak pomyślę o odcinku Os.Wolska - Redutowa...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Cunio

Post autor: Cunio » 05 mar 2007, 10:33

oczywiście skorzystam z pomysłu i napiszę do urzędu, jeśli to oni odpowiadają za przystanki - czasem nie wie się najprostszych rzeczy. dzięki.

jeszcze z dyskusji o Bemowie mi się tak skojarzyło, że był pomysł wydłużenia 522. a gdyby zamienić zachodnie krańce 501 i 522? byłaby prosta linia na Bankowy i powywijana ze Znanej przez Płocką do Zawiszy. co tam było nie tak w tym pomyśle? za długa trasa 522? już nie pamiętam.
tak naprawdę to oczywiście rower ponad wszystko.

Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek » 05 mar 2007, 20:03

Cunio pisze:jeszcze z dyskusji o Bemowie mi się tak skojarzyło, że był pomysł wydłużenia 522. a gdyby zamienić zachodnie krańce 501 i 522? byłaby prosta linia na Bankowy i powywijana ze Znanej przez Płocką do Zawiszy. co tam było nie tak w tym pomyśle? za długa trasa 522? już nie pamiętam.
W takim wypadku należy spodziewać się wzrostu frekwencji na linii 8, gdyż wtedy Górce stracą połączenie autobusowe z placem Zawiszy. Dodam tylko, że w tej chwili ludzie wolą jechać 501 niż 8 bo jest znacznie szybciej.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 mar 2007, 13:29

A nawiasem, to w sobotę koło 13 widziałem 155 skręcające do Tesco - co najmniej 20 osób było.

Dennis

Post autor: Dennis » 06 mar 2007, 14:23

Ktoś nie miał na głowie moherowego beretu :?: :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 mar 2007, 14:34

Nie dałem rady zauważyć, a jeszcze nie wyposażyłem skody w kamerę (i to chyba rentegenowską, o ile moher blokuje X, bo szyby miało to 155 brudne mocno, tak że ledwo udało mi się oszacować liczbę pasażerów). I może jeszcze strukturę zarobkową chcesz? :p

Dennis

Post autor: Dennis » 06 mar 2007, 15:00

Nie chcę - wystarczy mi nakrycie głowy :D Założę się, że to w większości monery były, bo oni mają wybitne zacięcie do objeżdżania wszelkich marketów, nie tylko w okolicy (normalny człowiek wysiądzie przy REALU i tam pójdzie po zakupy; względnie pojedzie do AUCHANA na Górczewską). Wydaje mi się, że układu komunikacyjnego nie powinno się tworzyć pod nich (tak, wiem, że nic takiego nie sugerowałeś; mówię to niejako "na zaś") :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 mar 2007, 15:07

No dobra, ale czy uważasz, że prócz 112 (i podejścia z 713, jeżdżącego z "atrakcyjną" częstotliwością), dla obsługi tego Tesco nic więcej nie trzeba?
Ja też nie jestem fanem 155 w obecnej postaci (już chyba lepsze by było na Górczewską, możnaby 125 wyc... ops ;) ), ale pytanie czy coś tam jednak nie powinno jeździć. Chociaż może i 112 wystarcza, ja wiem?

Dennis

Post autor: Dennis » 06 mar 2007, 16:43

:-k Powinno chyba wystarczyć. To jest market głównie dla (nie powiem wiochy, żeby nie uchybić poprawności politycznej)... hmm... miejscowości podwarszawskich. Burakowozy z Leszna, Jaktorowa, czy cholera wie czego jeszcze tam dowożą. A najbliższe osiedla w Warszawie, czyli Jelonki i Nowe Bemowo obsługuje 112. W co, jak w co, ale w super- i hipermarkety to okolice Woli i Bemowa obfitują. Myślę, że naprawdę mieszkańcy Koła, Ulrychowa i Młynowa nie muszą koniecznie jeździć aż tam. A jeśli się już uprą, to niech podjadą sobie do 112.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 07 mar 2007, 23:49

Dennis pisze::-k Powinno chyba wystarczyć. To jest market głównie dla (nie powiem wiochy, żeby nie uchybić poprawności politycznej)... hmm... miejscowości podwarszawskich. Burakowozy z Leszna, Jaktorowa, czy cholera wie czego jeszcze tam dowożą. A najbliższe osiedla w Warszawie, czyli Jelonki i Nowe Bemowo obsługuje 112. W co, jak w co, ale w super- i hipermarkety to okolice Woli i Bemowa obfitują. Myślę, że naprawdę nie mieszkańcy Koła, Ulrychowa i Młynowa nie muszą koniecznie jeździć aż tam. A jeśli się już uprą, to niech podjadą sobie do 112.
Wszak Tesco jest też na Górczewskiej, więc po co dymać na Karolin specjalnie :-k
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Dennis

Post autor: Dennis » 07 maja 2007, 10:24

Temat Jelonek wraca, bo musi wrócić, jako że dostałem, częściowo negatywną (jakkolwiek jednak po części optymistyczną), odpowiedź z ZTMu :dance:
Wymyśliłem więc szybko nowe rozwiązanie kwestii dublowania szyny przez 125 oraz wzajemnego dublowania się 501 i 506 w relacji Jelonki - Kasprzaka:
:arrow: 125 MIĘDZYLESIE - ... - Grochowska - WIATRACZNA (ew. dalej, do PLACU HALLERA)
:arrow: 130 WILANÓW - ... - Aleje Jerozolimskie - Towarowa - Kasprzaka - Wolska - Połczyńska - Lazurowa - GÓRCZEWSKA 15/15//20, koordynacja ze 105
:arrow: 501 STEGNY - ... - Marszałkowska - Trasa WZ - Leszno - Górczewska - PŚ - Człuchowska - Lazurowa - OS. GÓRCZEWSKA
:arrow: 505 KABATY - ... - Aleje Jerozolimskie - CH REDUTA
lub
:arrow: 519 POWSIN - ... - Aleje Jerozolimskie - CH REDUTA

:arrow: 507 GOCŁAW - ... - Kasprzaka - Płocka - Górczewska - ... - NOWE BEMOWO.

Co o tym sądzicie? Widzicie jakieś istotne mankamenty takiego projektu, ważne relacje, które pozostają bez obsługi etc? Nie piszę uzasadnień, bo clue zmian dotyczy tego samego, od początku niniejszego wątku (i już niejednokrotnie to uzasadniałem).

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 07 maja 2007, 10:41

505/519 rozumiem, że zachowują obecne częstotliwości? Osobiście bym się skłaniał ku 519 (likwidacja kluczenia po Emilii Plater).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

ODPOWIEDZ