Zgadzam się z Tobą. I bilet w obrębie Warszawy nadal kosztuje 2zł.Nie było wspólnego biletu,a i prywatni przewoźnicy zareagowali.Arka np. spuściła cene do 2 zeta w obrębie Wawy.I chyba jej tak zostało.Dawno nie jechałem to nie wiem.
Zreszta na linii Otwockiej jest totalnie rozkład sknocony-mam na mysli czasy jazdy.Przy takich czasach jazdy jak sa obecnie wystarczy jechać 60km/h i wszędzie przed czasem.
I nie mówię tylko o odcinku Gocławek-Wschodni gdzie szybkośc podniesiono do V=80 km/h po 4P ale o całej linii.Tam mozna spokojnie z 10 minut urwać.
Jak ktos nie wierzy niech pogada sobie z jakimkolwiek maszynistą.
Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
Polityka złym doradcą w pracy!
-
Gacek
- Kontakt:
Uczepiłem sie bo jest to ewidentne psucie ukłądu komunikacyjnego- tu skrócimy, tu wydłuzymy a potem płaczemy że nie ma pieniędzy i ludzie nei jeżdżą. Ciekawe czy gdyby pracownicy odpowiadali za straty generowane przez ten odcienk z własnej pensji to czy mielibyśmy takie kwiatki. Linię 105 znam jak własną kieszeń dlatego mam w jej przypadku coś do powiedzenia.JacekM pisze:Grosz do grosza, a uzbiera się kokoszaProblem linii 105 jest dla Gacka bardzo osobisty - bardzo przeżył tą zmianę trasy, zrozum go
A co do 125: póki nie będzie przyspiewszenia tramwajów na Grochowskiej to możemy zapomnieć o kasacji 125. Ono jedzie po prostu szybciej
[ Dodano: 2007-03-28, 09:26 ]
co do 521 to przecież wszyscy wiedzą ze należy go skrócić do Wiatraka- a przy okazji dać coś na Szczęśliwice- wycinając odcinek Pl Narutowicza- Wiatraczna
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
- fik
- Naczelne Chamidło
wiesz, w tym mieście tramwaje są szybsze od autobusów chyba tylko w ciągach Nowowiejska - Filtrowa i Młynarska - Obozowa - Dywizjonu 303Gacek pisze:A co do 125: póki nie będzie przyspiewszenia tramwajów na Grochowskiej to możemy zapomnieć o kasacji 125. Ono jedzie po prostu szybciej![]()
![]()
![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
...a i tam nie zawsze.Fikander pisze:chyba tylko w ciągach Nowowiejska - Filtrowa
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Ale to jest przecież jedyny autobus, którym można dojechac ze Szczęśliwic prosto Al. Jerozolimskimi na Pragę. Skoro linia generuje duże potoki, a i tramwaje ciasne jeżdżą to po co to psuc?Gacek pisze:co do 521 to przecież wszyscy wiedzą ze należy go skrócić do Wiatraka- a przy okazji dać coś na Szczęśliwice- wycinając odcinek Pl Narutowicza- Wiatraczna
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To Alejami Jerozolimskimi, czy na Pragę? Bo jedno wcale nie musi się łączyć z drugim, chyba, żebyśmy o linii turystycznej mówili. A nie mówimy.djmc100 pisze: Ale to jest przecież jedyny autobus, którym można dojechac ze Szczęśliwic prosto Al. Jerozolimskimi na Pragę
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To jest już osobna kwestia, ale komunikacja powinna się opierać na transporcie szynowym, a autobusy go uzupełniać. Ale jeśli chodzi o 521 w Alejach, to może jednak poczekać do zakończenia remontu torowiska?djmc100 pisze:Skoro linia generuje duże potoki, a i tramwaje ciasne jeżdżą to po co to psuc?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Po co Ci do Wilanowa z GrotJacekM pisze:To ja poproszę 516 z Grot do Wilanowa przez MaczkaTo połączenie jest zepsute
Przecież 521 może se jeździc tylko do Wiatracznej bądź nie wiem, na Saską Kępę, ale mieszkancy Szczęśliwic mają już dojazd na Pragę. Zresztą 521 w całości ma obłożenie, jest szybszy od tramwaju i co tu może nie grac?
[ Dodano: 2007-03-28, 14:52 ]
Tylko że nie wszyscy jeżdżą tylko na Gocławek.Busmann pisze:To jest już osobna kwestia, ale komunikacja powinna się opierać na transporcie szynowym, a autobusy go uzupełniać. Ale jeśli chodzi o 521 w Alejach, to może jednak poczekać do zakończenia remontu torowiska?djmc100 pisze:Skoro linia generuje duże potoki, a i tramwaje ciasne jeżdżą to po co to psuc?
Ale tutaj jest mowa o skróceniu trasy na relację FALENICA - WIATRACZNA.djmc100 pisze:Przecież 521 może se jeździc tylko do Wiatracznej bądź nie wiem, na Saską Kępę, ale mieszkancy Szczęśliwic mają już dojazd na Pragę. Zresztą 521 w całości ma obłożenie, jest szybszy od tramwaju i co tu może nie grac?
Toteż w wypadku skrańcowania na Wiatracznej można się spokojnie przesiąść na końcowym do 521.djmc100 pisze:Tylko że nie wszyscy jeżdżą tylko na Gocławek.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
W całości tzn. ludzie nią jeżdżą z Ochoty do Centrum z Centrum na Pragę i z Pragi do Wawra i w całości ma powodzenie.JacekM pisze:Wymiana w zespołach Rondo Waszyngtona, Centrum, Dw. Centralny, plac Zawiszy bliska 100%. Zresztą Ty i tak tego nie zrozumiesz, fanatyczne uwielbienie dla 521 odebrało Ci resztki zdrowego rozsądku.