FPS 123N-technika, eksploatacja, opinie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wózki mają być istotnie zmodyfikowane, ale nie wiem, czy już od nru 2138. Na koniec dostaw wymienione zostaną wózki w pierwszych wagonach - by ujednolicić serię.
Ciekawe, czy 2138 będzie jeździł jako solo, czy też może spróbują go ukrotnić z 2091...
Ciekawe, czy 2138 będzie jeździł jako solo, czy też może spróbują go ukrotnić z 2091...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
solaris8315 pisze:A TW nie może w Konstalu zamówić ? (czy ew. na to przetarg trzeba ?)
Przetarg trzeba, a oferta Konstalu kształtuje się na poziomie nowego 105N2k z ostatniego przetargu... czyli kilkadziesiąt % drożej niż nowe 123N.
[ Dodano: 2007-03-30, 19:02 ]
Ale kiedyś miało być dać. Może 2091 zmodernizują w tym celuPlesim pisze:Nie da rady.inż. Glonojad pisze:Ciekawe, czy 2138 będzie jeździł jako solo, czy też może spróbują go ukrotnić z 2091...
Nie do końca, 3002 czasem wyjeżdża na dodatki.2091 gnije na hali a obok 3002.ŁUKASZ_1 pisze:A co z wagonem 2090
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To by akurat nie było złe, podstawowym problemem jest jednak - jak pisałem - cena.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Modernizacja starych stopiątek, w których trzeba by wymienić I pudło, I aparturę, miała by raczej niewiele sensu, więc chyba dobrze, że "w tym mieście" umieją liczyć pieniądze.
Co do gołych pudeł - nie dalej jak o godzinie 19 napisałem, dlaczego jest to kiepski pomysł.
Co do gołych pudeł - nie dalej jak o godzinie 19 napisałem, dlaczego jest to kiepski pomysł.
To co stanie się z 30 wozem 123N, przecież zostanie "sam"inż. Glonojad pisze:Ale kiedyś miało być dać. Może 2091 zmodernizują w tym celu
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
30. wóz 123N może, w przeciwieństwie do 2091 czyli 105N2k/2000B, jeździć solo. 2091, jako doczepa czynna, nie może.Filip7370 pisze:To co stanie się z 30 wozem 123N, przecież zostanie "sam"inż. Glonojad pisze:Ale kiedyś miało być dać. Może 2091 zmodernizują w tym celu
Poza tym, może też służyć na rezerwie - w przypadku defektu jednego wozu z pary, może go szybko zastąpić.
No i mamy kolejne dwie sztuki 123N na stanie TW.
Dodatkowo - zaczęły się kasacje.
Szczegóły - tutaj
Numerki nie do końca zgodne z planem kasacyjnym oznaczają że dojdzie do zmian w tymże planie.
Dodatkowo - zaczęły się kasacje.
Szczegóły - tutaj
Numerki nie do końca zgodne z planem kasacyjnym oznaczają że dojdzie do zmian w tymże planie.
Wczoraj robiły na http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... ?pos=-4567 Choć w piątek był widziany na 22, a parę dni wcześniej (1.04) 2138 na 20.Busmann pisze:A wiadomo coś nt terminu ich wyjazdu na miasto?Plesim pisze:Druga też przybyła dwa dni wcześniej ale dopiero wczoraj zostały oba wpisane na stan TW.