bo teraz osłuchałeś się z komunikatem.Piotrek pisze:Wiele przyniosło! Jak było informacja podawana od razu po starcie pociągu ze stacji nic nie było słychać - teraz ja już wszystko rozumiem!fraktal pisze:ale niewiele dobrego to przyniosło,
Komunikaty w metrze
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ja też jestem w stanie dosłyszeć prawie wszystko, ale to chyba dlatego, że pamiętam jego treść i jestem w stanie domyśleć się słów, których nie dosłyszałem. ("Uwaga! Pociąg kończy trasę na stacji pl. Wilsona. Aby dojechać do stacji Marymont, należy przesiąść się do pociągu odjeżdżającego z sąsiedniego toru" - tak to mniej więcej brzmi). Gdybym usłyszał ten komunikat po raz pierwszy, miałbym problemy z jego zrozumieniem.
geograf pisze:Ja nie widziałem żadnego plakatu czy czegoś w tym stylu.
fraktal pisze:Zapewniam, że słuchacze Trójki wiedzą o tym, zarówno z anteny, jak i z internetu. I to chyba wystarczy, bo ta akcja to głównie prezent dla słuchaczy - wielbicieli p. Niedźwieckiego.
Ale dla niezorientowanych jakaś informacja na pewno by nie zaszkodziła.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Oczywiście. Informacja taka byłaby przecież także na rękę dla Trójki z czysto marketingowe punktu widzenia.MZ pisze:fraktal pisze:Zapewniam, że słuchacze Trójki wiedzą o tym, zarówno z anteny, jak i z internetu. I to chyba wystarczy, bo ta akcja to głównie prezent dla słuchaczy - wielbicieli p. Niedźwieckiego.Skoro to tylko akcja dla słuchaczy, a nie zamiar pozyskania nowych, to w porządku.
Ale dla niezorientowanych jakaś informacja na pewno by nie zaszkodziła.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
fakt faktem, że Ksawery Jasieński wydaje się być niezastąpiony - ma głos, który raczej się nie nudzi i brzmi po prostu dobrze.
Poza tym jakiego typu akcje informacyjne chcielibyście? Sprawa została nagłośniona w prasie, w gazetacdh, a jak ktoś nie czyta gazet, nie słucha radia, to trudno oczekiwać, że nagle przeczyta plakat na stacji na tablicy. Z doświadczenia powiedzieć mogę, że mało osób tak robi - przecież jakie zdziwienie było, jak np. stacja Plac Wilsona była zamknięta na weekend.
Poza tym jakiego typu akcje informacyjne chcielibyście? Sprawa została nagłośniona w prasie, w gazetacdh, a jak ktoś nie czyta gazet, nie słucha radia, to trudno oczekiwać, że nagle przeczyta plakat na stacji na tablicy. Z doświadczenia powiedzieć mogę, że mało osób tak robi - przecież jakie zdziwienie było, jak np. stacja Plac Wilsona była zamknięta na weekend.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- R-9 Chełmska
Staad pisze:Ja jestem innego zdania, powinni zostawic glos Niedzwieckiego, bo o wiele bardziej pasuje.
Ksawery jest świetny, ale już wolę Niedźwiedzkiego od rumuńskich dzieci z okazji dnia uchodźcy!!fakt faktem, że Ksawery Jasieński wydaje się być niezastąpiony - ma głos, który raczej się nie nudzi i brzmi po prostu dobrze.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32