Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
A może na stałe będą się zatrzymywać? W końcu świetne skomunikowanie z metrem, a jakichś strasznych strat czasowych być nie powinno, bo nawet w pociągach przelotowych następuje duża wymiana pasażerów w Warszawie, dla wielu jest to punkt początkowy/docelowy.
Poza tym chyba nie jest przesądzone, że będzie budowany dworzec dalekobieżny.
Poza tym chyba nie jest przesądzone, że będzie budowany dworzec dalekobieżny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Na Wwa Stadion nie ma miejsca na budowę układu torów pozwalającego na łączenie składów, zmianę loków itd.
Swoją drogą, aby nie ograniczać przepustowości średnicy, trzeba by było zrobić przynajmniej dwa tory przy peronie, dla jednego kierunku.
I tak się zastanawiam. Czy warto budować dla kilku imprez perony, aby przez okrągły rok zarastały trawą? Ze Wschodniego nie jest daleko.
P.S. Ciekawe czy taki Ex Nida zahaczy o Stadion
Swoją drogą, aby nie ograniczać przepustowości średnicy, trzeba by było zrobić przynajmniej dwa tory przy peronie, dla jednego kierunku.
I tak się zastanawiam. Czy warto budować dla kilku imprez perony, aby przez okrągły rok zarastały trawą? Ze Wschodniego nie jest daleko.
Polityka złym doradcą w pracy!
Włąśnie o to chodzi że nie tylko dla kilku imprez a dla "normalnych" pasażerów. W tej chwili ja, mieszkaniec Gocławia, jeśli jadę gdzieś pociągiem to autobusem najwygodniej mi dojechac na Centralny a samochodem na Zachodni podczas kiedy najbardziej naturalnym miejscem dojazdu dla mnie powinien być jakis dworzec na Pradze.JotPeCet pisze:
Ale tam nie mam miejsca aby występowała taka wymiana pasażerów.
Im większe zainteresowanie przystanku Wwa Stadion, tym mniejsza przepustowość linii średnicowej.
Nie jest to temat dziwnych zachowań komunikacyjnych, ale zapytam, czemu nie jedziesz 123? W które miejsce na Gocławiu ono nie dojeżdża? Tylko mi nie mów że na Manteuffla (tam niedługo komunikacja się pojawi) czy przy jeziorku
Czy Dworzec Wschodni ma na prawdę takie złe skomunikowanie z komunikacją naziemną?
A z Gocławia na Wschodni pojedziesz metrem właśnie!
Im większe zainteresowanie przystanku Wwa Stadion, tym mniejsza przepustowość linii średnicowej.
Nie jest to temat dziwnych zachowań komunikacyjnych, ale zapytam, czemu nie jedziesz 123? W które miejsce na Gocławiu ono nie dojeżdża? Tylko mi nie mów że na Manteuffla (tam niedługo komunikacja się pojawi) czy przy jeziorku
Czy Dworzec Wschodni ma na prawdę takie złe skomunikowanie z komunikacją naziemną?
A z Gocławia na Wschodni pojedziesz metrem właśnie!
Polityka złym doradcą w pracy!
skoro ma byc prz stadionie duzy dworzec kolejowy, 2 linie metra to po co przenosic i utrudniac dostep do pks. nie mozna tam zostawic dworca autobusowego?
nalezy tylko parking postojowy dla autobusow ulokowac przy wschodnim, a wszystkie przyjazd i odjazdy powinny byc ze stadionu.
ponadto dworzec autobusowy pks stadion i tunel pod torami to perla architektury lat 50. tylko strasznie zasyfione i zdewastowane. nie wierze ze latwo sie mozna tego pozbyc. ja pierwszy sie podpisze przeciw burzeniu tego obiektu. mozna go wykorzystac na kasy kolei mazowieckich i skm oraz informacje turystyczna. a dworzec mozna zrobic z drugiej strony lub nad torami kolejowymi.
nalezy tylko parking postojowy dla autobusow ulokowac przy wschodnim, a wszystkie przyjazd i odjazdy powinny byc ze stadionu.
ponadto dworzec autobusowy pks stadion i tunel pod torami to perla architektury lat 50. tylko strasznie zasyfione i zdewastowane. nie wierze ze latwo sie mozna tego pozbyc. ja pierwszy sie podpisze przeciw burzeniu tego obiektu. mozna go wykorzystac na kasy kolei mazowieckich i skm oraz informacje turystyczna. a dworzec mozna zrobic z drugiej strony lub nad torami kolejowymi.
Czytając artykuł odniosłem wrażenie, że oni chcą tam zatrzymywać wszystkie pociągi, a DWW zostawić dla rozłączania, złączania i pociągów kończących bieg...Premo pisze:Stadion pozostanie nadal przystankiem kolejowym. Doczeka się tylko gruntownego remontu. Dw.Wschodni jest dosyć obleganym dworcem
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43