WÄ tek komunikacyjnych zagadek wszelakich
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Nie. Dworzec PKS Mokotów był w bardzo bliskich okolicach ul.Odyńca a zdjęcie tego rejonu nie pokazuje. Tak jak napisał JotPeCet jest to odcinek ul.Puławskiej od ul.Dąbrowskiego do ul.Madalińskiego.ctl83 pisze:Czy ten plac po lewej to nie jest czasem dworzec PKS Mokotów?
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dworzec był na północnym narożniku Ursynowskiej. Zaś plac na zdjęciu to skwer między Dąbrowskiego a Różaną.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Bastian pisze:Dworzec był na północnym narożniku Ursynowskiej. Zaś plac na zdjęciu to skwer między Dąbrowskiego a Różaną.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież jest tam, gdzie było...krychu07 pisze:zdjęcie niestety gdzieś zaginęło na forum... przynajmniej mi sie tak wydaje bo nie mogę sie doszukać fotki albo mam problem z wyświetlaniem...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
potwierdzam tylko, bo samemu zamieszczałem to zdjęcie. niebawem będą kolejne
[ Dodano: 2007-05-15, 00:07 ]
zamieszczam 8 fotek z lat 50 - ok. 80-tych. niestety na razie dysponuje zdjęciami zakreskowanymi ( zabezpieczenie przed rozpowszechnianiem i kopiowaniem ). Myślę że sa ciekawe, kolorowe
i rzadko spotykane. Nawet w ogólnie dostępnych starych albumach o Warszawie.. fotki są ponumerowane więc można o nich dyskutować podając numer, np. fotka 05 to ..... w rejonie itp. pozdrawiam !
ps. foto można powiększyć poprzez kliknięcie na nie myszką oczywiście.
zapraszam innych forumowiczów do zamieszczania zdjęć ze swych kolekcji.
mam nadzieję że moje zagadki nie są trudne... bardziej są ciekawe ... można podziwiać jak się pozmieniała przestrzeń
.. chyba na gorsze jednak 
[ Dodano: 2007-05-15, 00:07 ]
zamieszczam 8 fotek z lat 50 - ok. 80-tych. niestety na razie dysponuje zdjęciami zakreskowanymi ( zabezpieczenie przed rozpowszechnianiem i kopiowaniem ). Myślę że sa ciekawe, kolorowe
ps. foto można powiększyć poprzez kliknięcie na nie myszką oczywiście.
zapraszam innych forumowiczów do zamieszczania zdjęć ze swych kolekcji.
mam nadzieję że moje zagadki nie są trudne... bardziej są ciekawe ... można podziwiać jak się pozmieniała przestrzeń
owszem... 07 to pl. Unii Lubelskiej , a 02 to rondo "Wiatraczna" - nazwa nieoficjalna chyba .. również uważam że fotka jest fantastyczna i się nią bardzo zachwycam ... pochodzi z początku lat 60; robiona jest z samolotu. Uniwersam wybudowano puźniej. Wyburzono 1 budynek ceglany na samym rogu Grochowskiej z Wiatraczną ( ten parterowy obok narożnego - naprzeciw słynnej budki z kebabem ) ... brak alei Stanów Zjednoczonych po lewej ... miodzio fotka
- Bastian
- Sułtan Maroka
06 to Al. Niepodległości przy Wiktorskiej, Odolańskiej i Dąbrowskiego, zaś 03 to te same Aleje od Odyńca w kierunku Malczewskiego 
To przy Wiatraku taka pustka? Czy to fotka tuż przed przebiciem al. Stanów Zjednoczonych???
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Puławska? (sam początek, zaraz na płd. od pl. Unii Lubelskiej)krychu07 pisze:zagadka 08.jpg
Rakowiecka przy skrzyżowaniu z Al. Niepodległości (po prawej stronie widać więzienie, po lewej kawałek budynku obecnej SGH).krychu07 pisze:zagadka 04.jpg
O, widać okna mojego pokoju w pracykrychu07 pisze:zagadka 07.jpg
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oj, nie. Nie wiem, gdzie to jest...PE pisze:Puławska? (sam początek, zaraz na płd. od pl. Unii Lubelskiej)krychu07 pisze:zagadka 08.jpg
Ech, to to sam powinienem był zgadnąć...PE pisze:Rakowiecka przy skrzyżowaniu z Al. Niepodległości (po prawej stronie widać więzienie, po lewej kawałek budynku obecnej SGH).krychu07 pisze:zagadka 04.jpg
No ale wkrótce tramwaj powróci na Rakowiecką
Grochowska?krychu07 pisze:zagadka 01.jpg
zwróćcie uwagę na dziwny układ torowy, trzeci tor jest budowany(likwidowany?) na pierwszym planie, a dalej widać jakby wjazd na pętlękrychu07 pisze:zagadka 08.jpg
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى