WÄ tek komunikacyjnych zagadek wszelakich
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
a zagadka nr. 9 to dworzec Śródmieście ( nie Warszawa Główna ! choć na pozór tak się wydaje ) ... zdjęcie przedstawia tory kolejowe które aktualnie są pod ziemią ( miejsce pomiędzy 2 budynkami dworca Śródmieście - na Al. Jerozolimskich pomiędzy Marszałkowską a Emilii Plater ). można porównać budynki na zdjęciu z fotografią tego samego miejsca wykonaną w latach 80. zamieszczam ją poniżej
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście, że Babka. Chyba już dla wszystkich powinno być jasne, skąd się wzięła ta nazwaFikander pisze:#16 Rondo Babka?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- MeWa
- Cukiereczek
hmm ale zdaje się, że już jeden z pawilonów dworca Śródmieście stoi...krychu07 pisze:a zagadka nr. 9 to dworzec Śródmieście ( nie Warszawa Główna ! choć na pozór tak się wydaje ) ... zdjęcie przedstawia tory kolejowe które aktualnie są pod ziemią ( miejsce pomiędzy 2 budynkami dworca Śródmieście - na Al. Jerozolimskich pomiędzy Marszałkowską a Emilii Plater ). można porównać budynki na zdjęciu z fotografią tego samego miejsca wykonaną w latach 80. zamieszczam ją poniżej
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
18- a nie przypadkiem obecne M.Politechnika? Zważcie na to, żę z przodu droge przecina linia tramwajowa, tzw. przejeżdżający tramwaj... 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
ziomal pisze: przecina linia tramwajowa, tzw. przejeżdżający tramwaj...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie. Po lewej stronie widać jeden z budynków międzywojennego osiedla przy Boya.ziomal pisze:18- a nie przypadkiem obecne M.Politechnika?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
nom #15 to chyba Stołeczna, fakt.
Choc zdawalo mi sie przez chwile, ze to Marchlewskiego przy Anielewicza w strone Zoliborza
#10 wyglada na Spacerowa/Goworka charakterystyczny dach tego budynku po prawej. Imo dosc proste (mam nadzieje ze sie na nacialem
) nie wiem czy ktos to pisal, nie zauwazylem.
Jesli tak to sorry.
#18 na 95% Pl. UL . Ta kamienica z kopula to przy Bagateli. Teraz sie tam miesci PAIZ czy cos w ten desen.
Wiecej fotek poprosze!
//edit
a tymczasem
Nie zwiazane komunikacja
Nie powinno byc trudne bo i ma nie byc.
Gdzie to jest/bylo? W miare dokladnie prosze
Choc zdawalo mi sie przez chwile, ze to Marchlewskiego przy Anielewicza w strone Zoliborza
#10 wyglada na Spacerowa/Goworka charakterystyczny dach tego budynku po prawej. Imo dosc proste (mam nadzieje ze sie na nacialem
Jesli tak to sorry.
#18 na 95% Pl. UL . Ta kamienica z kopula to przy Bagateli. Teraz sie tam miesci PAIZ czy cos w ten desen.
Wiecej fotek poprosze!
//edit
a tymczasem
Nie zwiazane komunikacja
Nie powinno byc trudne bo i ma nie byc.
Gdzie to jest/bylo? W miare dokladnie prosze