MeWa pisze:Wspaniale, jeszcze będę miał największy syf - bazar dziesięciolecia w okolicy.
Jarmark Europa na wieki wiekĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie tak znowu prędko powstanie. Niestety.dzidek pisze:Nic się nie martw ... Niebawem powstanie trasa N-S to będzie kolejna przeszkoda pomiędzy bazarem a osiedlemMeWa pisze:Wspaniale, jeszcze będę miał największy syf - bazar dziesięciolecia w okolicyżyć, nie umierać
![]()
![]()
![]()
![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Tymczasem Rzeczpospolita podaje zupełnie inne lokalizacje:
To by się ITS "ucieszył" z sąsiedztwa...Referendum w sprawie bazaru
Przeniesiemy się na Białołękę - zdecydowała część kupców ze Stadionu Dziesięciolecia. Druga grupa handlarzy chce walczyć o teren przy ul. Radzymińskiej
- W rejonie Marywilskiej i Płochocińskiej jest 40ha uzbrojonego miejskiego gruntu, można go szybko zaadaptować pod handel - zachwala Cezary Bunkiewicz, wiceprezes Polskiego Klubu Gospodarczego skupiającego część kupców ze stadionu. - Podpisaliśmy umowę z firmą Damis, która wydzierżawi grunt i będzie tak jak na Stadionie zarządzać targowiskiem. Wciągu dwóch tygodni możemy załatwić formalności i zacząć przenosić bazar.
Dziś o decyzji zostaną poinformowani wszyscy stadionowi kupcy. PKG przygotował już ulotki z opisem i planem nowego bazaru. Zaplanowano też spotkanie z handlarzami zrzeszonymi w konkurencyjnym Stowarzyszeniu Kupców Stadion. Wczoraj byli oni zaskoczeni decyzją swoich kolegów. - Nie konsultowali z nami przeprowadzki na Marywilską -mówił wieczorem pan Jacek handlujący odzieżą. Ale zaraz dodał, że jedzie oglądać teren.
- Na żadną Marywilską, na koniec świata, bez dojazdu, kupcy się nie przeniosą - twardo obstaje Łukasz Mianowski ze Stowarzyszenia. - To wymysł szefa Damisu, który jest jednocześnie szefem Klubu. My mamy upatrzone 28ha przy ul. Radzymińskiej (pomiędzy Tesco a ogrodami działkowymi Pratulińska). To teren Ministerstwa Rolnictwa. Wysłaliśmy już pismo w tej sprawie do wicepremiera Leppera.
Niewykluczone, że dziś kupcy zorganizują referendum, które zdecyduje o ostatecznej lokalizacji. Na razie podzielone grupy łączy jedno - chcą negocjować z ministrem sportu możliwość handlu na stadionie po 30 czerwca, chociaż przez kilka miesięcy.
-Minister nie planuje zmiany decyzji ani spotkania z kupcami - twardo mówi rzeczniczka ministerstwa Katarzyna Doraczyńska.
Ratusz jest zadowolony, że część kupców zdecydowała się na przeprowadzkę. Urzędnicy woleliby jednak, by kupcy przenieśli się w jedno miejsce. Deklarują pomoc w urządzeniu się przy Marywilskiej.
Monika Górecka-Czuryłło
Działka przy to teren po byłej Fabryce Elementów Budowlanych. Na 40 ha zmieszczą się wszyscy kupcy ze Stadionu Dziesięciolecia.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dzisys. Wywalić ich na zbity pysk. Albo idą tam gdzie im się kulturalnie proponuje albo nigdzie
Szlag mnie trafia. Im się naprawdę wydaje, że są w tym kraju najważniejsi...
Jeśli jest zapotrzebowanie na taki bazar, a IMO jest w obecnych czasach coraz mniejsze, to utrzymają się choćby na Płochocińskiej
Jeśli jest zapotrzebowanie na taki bazar, a IMO jest w obecnych czasach coraz mniejsze, to utrzymają się choćby na Płochocińskiej
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Z drugiej strony....najpierw trzeba rozwalić koronę stadionu, a na błoniach prace zaczną się później. Ciekawe gdzie się wyniesie korona stadionu, tam mało kto handluje legalnie...
Instalatorów-może pomysł podsunął ZTM dla ratowania upadającej 128?
Instalatorów-może pomysł podsunął ZTM dla ratowania upadającej 128?
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Reszta raczej się przeniesie. Miejsc jest wystarczająco dużo, poza tym nielegalni nie mogą być stroną w ewentualnym sporze sądowym...solaris8315 pisze:Jarmark Europa funkcjonuje do 31.10.2007. Tak podało przed chwilą TKW. Ale okazuje się, że tylko dla tych co są na błoniach i pracują LEGALNIE. Reszta sio.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43