GW pisze:Siekierkowska równiejsza za rok
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-04-22 12:05
Osiadający fragment Trasy Siekierkowskiej na Gocławiu drogowcy wyrównają dopiero za rok.
Osiada fragment jezdni na odcinku Trasy Siekierkowskiej - od Płowieckiej w kierunku mostu Siekierkowskiego. W ZDM odbyła się w tej sprawie narada, w której uczestniczyli m.in. przedstawiciele wykonawcy firmy Budimex - Dromex i niezależni eksperci. - Jezdnia osiada, bo grunty w tym miejscu są podmokłe. Uznaliśmy, że jezdnia zostanie wyrównana, ale dopiero za rok, gdy najprawdopodobniej przestanie się obniżać - zapowiada Andrzej Jaworski z firmy ZBM Inwestor. Zastępczy, która nadzoruje prace na Trasie Siekierkowskiej. Twierdzi, że zapadnięta jezdnia nie zagraża bezpieczeństwu kierowców.
Andrzej Jaworski dodał, że pod koniec maja będą gotowe estakady łączące Trasę Siekierkowską z Płowiecką. Zostaną otwarte najprawdopodobniej dopiero w pierwszej połowie czerwca, bo wcześniej trzeba uzyskać wszelkie pozwolenia na użytkowanie.
Trasa Siekierkowska
Moderator: Wiliam
GW pisze:Kiedy pojedziemy nowymi estakadami Trasy Siekierkowskiej
Krzysztof Śmietana, ostatnia aktualizacja 2007-05-20 23:02
Kończy się budowa estakad, które połączą Trasę Siekierkowską z ul. Płowiecką. Wśród nich jest ponad 700-metrowy wiadukt, jeden z najdłuższych w Polsce.
Wszystkie przejazdy przeszły już próbę obciążeniową. Według Instytutu Badawczego Dróg i Mostów ugięły się prawidłowo, nie przekraczając dopuszczalnych norm. Na estakadzie, którą będzie się wjeżdżać z Płowieckiej na Trasę Siekierkowską, stanęło aż dziesięć 28-tonowych ciężarówek. To najdłuższy tego typu obiekt w Polsce, który powstał nad skrzyżowaniem. Ma 730 m.
Każda estakada wyróżnia się zaś nietypowymi jaskrawymi kolorami - jedne są pomarańczowe, inne zielone. - Taką kolorystykę zaproponowaliśmy kilka lat temu pracownikom Biura Naczelnego Architekta. Spodobała im się - mówi Edward Kowalczyk z Transprojektu Gdańskiego, firmy, która przygotowywała dokumentację trasy. Teraz na wiaduktach montowane są jeszcze ekrany akustyczne, a pod nimi kończy się budowa chodników i ścieżek rowerowych. Wszystkie prace mają się skończyć 24 maja. Wtedy inwestor zacznie się starać o pozwolenie na użytkowanie. Estakadami pojedziemy najprawdopodobniej na początku czerwca.
Korki na pewno się zmniejszą, ale, niestety, dla kierowców jeżdżących z Rembertowa udogodnienia będą niewielkie. Ogromny węzeł będzie gotowy dopiero w połowie. Trzeba jeszcze zbudować ogromne rondo na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej, Płowieckiej i ul. Marsa, a nad nim estakady w kierunku Rembertowa. ZDM liczy na to, że pod koniec roku uzyska wszelkie dokumenty potrzebne do tej inwestycji. Prace zaczęłyby się wiosną przyszłego roku i potrwałyby ok. 20 miesięcy.
-
Krzysiek_S
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie rozumiem pytaniakasprzak pisze:ciekaw jestem, jakie autobusy puszcza nowym zjazdem. czyzby jakas linia Rembertow-Ursynow?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nie wiem czy na to pójdą... W sumie dość ważny węzeł.R-11 Kleszczowa pisze:Nowymi estakadami może pojechać 502 i 525 pod warunkiem, że w kierunku wschodnim zlikwiduje się przystanki "Płowiecka".
[ Dodano: 2007-05-22, 12:34 ]
I dokąd? Jeśli już to ja bym na os.Las dał 119 - tylko nie wiem jak z nawierzchnią tam jest.Krzysiek pisze:119, taką mam koncepcje, ale czy dobra już sam nie wiem.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie powiedziałbym. Gdyby te dwie linie ominęły ten węzeł w drodze na wschód miasta tragedia by się nie stałaPiotrek pisze:Nie wiem czy na to pójdą... W sumie dość ważny węzeł.R-11 Kleszczowa pisze:Nowymi estakadami może pojechać 502 i 525 pod warunkiem, że w kierunku wschodnim zlikwiduje się przystanki "Płowiecka".
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może podpadnę, ale w tej relacji to nie jest wcale ważny węzeł. Sam zobacz:Piotrek pisze:A ja nie powiedziałem, że to będzie tragediaR-11 Kleszczowa pisze:Gdyby te dwie linie ominęły ten węzeł w drodze na wschód miasta tragedia by się nie stałaTez mam nadzieje, że pojadą estakadą, tylko stwierdziłem, że jest to dość ważny węzeł.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z czego się przesiąśćPiotrek pisze:Ok przyznam Ci rację. Nie mniej wygodniej byłoby się tam przesiąść ze względu na ilość linii np.do Rembertowa ( +515, czy 183), albo do Marysina (+115, czy 173).
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"