Trasa Siekierkowska
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
Och, nie tak. Ze 2 razy wpakowalem się samochodem na TS i więcej już tego bledu nie popelnilem. DUŻO szybciej z Goclawia jest jechac Rechniewskiego, kolo Promenady wjachac na Ostrobramską i dojechac do Marsa (tak z 10 min krócej) z kolei jeśli chce się jechac nie na Marsa a Plowiecką to w 10 min mozna się spokojnie wyrobic jadąc Wałem, Kadetów i Traktem Lubelskim. TS jest obecnie zdecydowanie najwolniejsza.R-9 Chełmska pisze:Sytuacja jest na tyle patowa, że Ostrobramska równie stoi...
- R-9 Chełmska
OK, dzięki za informacje. Jako, że na TS nie ma KM tamtejsze korki "znałem" wyłącznie na oko, myślałem, że jest tak samo wolna, jak Ostrobramska. Skoro więc tak jest, może rzeczywiście nie ma sensu na razie linii na tym odcinku TS? Ogólnie relacja Czerniaków - Marysin/Rembertów jest dosyć niszowa...Rosa pisze: Och, nie tak. Ze 2 razy wpakowalem się samochodem na TS i więcej już tego bledu nie popelnilem. DUŻO szybciej z Goclawia jest jechac Rechniewskiego, kolo Promenady wjachac na Ostrobramską i dojechac do Marsa (tak z 10 min krócej) z kolei jeśli chce się jechac nie na Marsa a Plowiecką to w 10 min mozna się spokojnie wyrobic jadąc Wałem, Kadetów i Traktem Lubelskim. TS jest obecnie zdecydowanie najwolniejsza.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I będzie dalej, do czasu wybudowania wiaduktów w stronę Marsa, bo te, które obecnie powstają pomogą bardzo niewiele.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
otwarcie eskakad rozladuje czesc ruchu i jak tu kolega slusznei zauwazyl - nie bedzie juz sie raczej stalo zjezdzajac z trasy siekierkowskiej w marsa/plowiecka.
trasa siekierkowska jest jak najbardziej plynna od plowieckiej do czerniakowskiej. dalej to juz fakt faktem, w godzinach szczytu korkuje sie jak konczy sie na sobieskiego i dalej, ale wydaje mi sie ze puszczenie tak linii nie byloby glupie (do np. metra wilanowska)
pozdr
trasa siekierkowska jest jak najbardziej plynna od plowieckiej do czerniakowskiej. dalej to juz fakt faktem, w godzinach szczytu korkuje sie jak konczy sie na sobieskiego i dalej, ale wydaje mi sie ze puszczenie tak linii nie byloby glupie (do np. metra wilanowska)
pozdr
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W Płowiecką tak. W Marsa nie, bo nadal ciąg TS będzie zakończony sygnalizacją świetlną.kasprzak pisze:otwarcie eskakad rozladuje czesc ruchu i jak tu kolega slusznei zauwazyl - nie bedzie juz sie raczej stalo zjezdzajac z trasy siekierkowskiej w marsa/plowiecka.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale Ci którzy jadą Plowiecką pojadą w siną dal i nie będą korkowali zarowno Ostrobramskiej jak i TS. Obecnie najgorsza jest mijanka w miejscu gdzie spotykają się obie trasy i pojazdy z Ostr próbuja wjechać na prawy pas a pojazdy z TS na środkowy ale niedlugo ten problem zniknieR-11 Kleszczowa pisze:W Płowiecką tak. W Marsa nie, bo nadal ciąg TS będzie zakończony sygnalizacją świetlną.kasprzak pisze:otwarcie eskakad rozladuje czesc ruchu i jak tu kolega slusznei zauwazyl - nie bedzie juz sie raczej stalo zjezdzajac z trasy siekierkowskiej w marsa/plowiecka.
-
Krzysiek_S
Nie tylko ty tak sobie skracasz, coraz więcej osób poznaje ten "skrót".Rosa pisze:wyrobic jadąc Wałem, Kadetów i Traktem Lubelskim. TS jest obecnie zdecydowanie najwolniejsza.
Wczoraj przechodziłem koło Wąbrzeskiej, patrze korek za horyzont, podeszłem pod górkę , okazało się że korek sięgał na Nowowąbrzeskiej[Kadetów] kościoła jak nie dalej. Za moment korek się zmniejszył, bo kierowcy wybierali kolejny skrót przez starą Wąbrzeską. Gdzie na tej starej też się utworzył korek i pewnie później znowu był większy korek na Nowąbrzeskiej i tak w koło Macieju. Jeszcze gorzej jest w drugą stronę rano na Lucerny
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zgodzę się. Ale nadal światła będą blokować Ostrobramska przy wjeździe na TS od Rembertowa, światła będą blokowały skrzyżowanie z Marsa. Korki na pewną się zmniejszą, ale do ich całkowitego zniknięcia w tym rejonie jeszcze długa droga.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Kiedyś zaproponowałem coś w tym stylu (401 albo 416 na MARYSIN(Rosa pisze:W tej chwili mamy mozliwośc jazdy Ostrobramską i zakorkowaną TS. Po co pchać bez sensu linię w korki. Po otwarciu estakad sytuacja się zapewne poprawi i będzie można spokojnie puścic jakąś linię nową trasą wiedząc że czas przejazdu będzie porownywalny z tym na Ostrobramskiej.
[ Dodano: 2007-05-25, 10:43 ]
Żebyś Ty wiedział co wyprawiają niektórzy debile "skracający sobie podróż" Wałem Miedzeszyńskim na odcinku przed rondem, jadąc rano w kierunku centrumKrzysiek pisze:Nie tylko ty tak sobie skracasz, coraz więcej osób poznaje ten "skrót".
Wczoraj przechodziłem koło Wąbrzeskiej, patrze korek za horyzont, podeszłem pod górkę , okazało się że korek sięgał na Nowowąbrzeskiej[Kadetów] kościoła jak nie dalej. Za moment korek się zmniejszył, bo kierowcy wybierali kolejny skrót przez starą Wąbrzeską. Gdzie na tej starej też się utworzył korek i pewnie później znowu był większy korek na Nowąbrzeskiej i tak w koło Macieju. Jeszcze gorzej jest w drugą stronę rano na Lucerny A jak się okazuje to jest obecnie najszybsza droga do Centrum nawet jadąć Płowiecką i Traktem i ludzie ją dopiero odkrywają. Na Trakcie, Lucerny,Kadetów ruch się zwiększył na pewno o100% w ciągu pół roku, jak nie o więcej.
MZ pisze:Estakady prawie gotowe. Szkoda, że gazeta nie zamieściła jakiejś mapki, bo już teraz trudno szybko połapać się, jak to wszystko przebiega i z czym się łączy.
GW pisze:Kiedy pojedziemy nowymi estakadami Trasy Siekierkowskiej
Krzysztof Śmietana, ostatnia aktualizacja 2007-05-20 23:02
(...) Korki na pewno się zmniejszą, ale, niestety, dla kierowców jeżdżących z Rembertowa udogodnienia będą niewielkie. Ogromny węzeł będzie gotowy dopiero w połowie. Trzeba jeszcze zbudować ogromne rondo na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej, Płowieckiej i ul. Marsa, a nad nim estakady w kierunku Rembertowa. ZDM liczy na to, że pod koniec roku uzyska wszelkie dokumenty potrzebne do tej inwestycji. Prace zaczęłyby się wiosną przyszłego roku i potrwałyby ok. 20 miesięcy.
Hurra, już za 20 miesięcy koniec korków,,,
Szał i moda jeżdżenia w weekend na działki powoduje, że nawet dziś - w niedzielne popołudnie, autobusy łapały spóźnienia (514 - 6 min.). A o 20stej nieźle się korkowało na wiadukcie Marsa. Tym samym korek jest już tu praktycznie 7 dni w tygodniu, przez cały dzień.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Juz poradzono sobie z zapadającą jezdnią w tradycyjny polski sposób , postawiono ograniczenia do 40 km/h.MZ pisze:Prowizorki są najtrwalsze, to i zapadnięta jezdnia może rok poczekać. Po co drogowcy mają się spieszyć, skoro droga jest na gwaracji?
A w ogóle to projekt budowlany i wszelkie ekspertyzy nie uwzględniały tego, że teren jest podmokły?
GW pisze:Siekierkowska równiejsza za rok
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-04-22 12:05
Osiadający fragment Trasy Siekierkowskiej na Gocławiu drogowcy wyrównają dopiero za rok.
Osiada fragment jezdni na odcinku Trasy Siekierkowskiej - od Płowieckiej w kierunku mostu Siekierkowskiego. W ZDM odbyła się w tej sprawie narada, w której uczestniczyli m.in. przedstawiciele wykonawcy firmy Budimex - Dromex i niezależni eksperci. - Jezdnia osiada, bo grunty w tym miejscu są podmokłe. Uznaliśmy, że jezdnia zostanie wyrównana, ale dopiero za rok, gdy najprawdopodobniej przestanie się obniżać - zapowiada Andrzej Jaworski z firmy ZBM Inwestor. Zastępczy, która nadzoruje prace na Trasie Siekierkowskiej. Twierdzi, że zapadnięta jezdnia nie zagraża bezpieczeństwu kierowców.
Andrzej Jaworski dodał, że pod koniec maja będą gotowe estakady łączące Trasę Siekierkowską z Płowiecką. Zostaną otwarte najprawdopodobniej dopiero w pierwszej połowie czerwca, bo wcześniej trzeba uzyskać wszelkie pozwolenia na użytkowanie.
Edit: Odszczekuję to co powiedzialem, dzisiaj okazało się że rzeczywiście cos tam zaczeli robić. Warto też zauważyć że zwiększono dozwolona prędkośc na TS z 70 do 80 km/h.
GW pisze:Estakady na Trasie Siekierkowskiej zostaną otwarte 21 czerwca
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-06-13 22:15
Dziś wieczorem kierowcy zaczną nieco inaczej jeździć na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej i Ostrobramskiej. Zbudowane tam estakady zostaną oddane dopiero za tydzień.
Podległe wojewodzie służby mają dziś wydać pozwolenie na użytkowanie zbudowanego węzła u zbiegu Trasy Siekierkowskiej, Ostrobramskiej i Płowieckiej. Niestety, kierowcy jeszcze nie zaczną z niego korzystać. Dziś o godz. 22 zostanie jedynie otwarty bezkolizyjny lewoskręt z Ostrobramskiej (jadąc od ul. Marsa) w Trasę Siekierkowską w kierunku Mokotowa. Równocześnie drogowcy zlikwidują skręt w Trasę na światłach i tymczasowy mostek nad kanałkiem. W ciągu kilku dni zakończą także budowę wjazdu na jedną z estakad. Wszystkie zbudowane wiadukty zostaną oddane w następny czwartek. Wtedy wygodniej będzie się jeździć:
- z Trasy Siekierkowskiej na Płowiecką w kierunku wylotówek na Siedlce i Lublin
- w przeciwnym kierunku - czyli od strony Wesołej na Trasę Siekierkowską
- z Ostrobramskiej na Płowiecką.
Dopiero w kolejnym etapie powstanie ogromne rondo u zbiegu Płowieckiej, Marsa i Ostrobramskiej oraz bezkolizyjne estakady dla zjeżdżających z Trasy Siekierkowskiej w kierunku Rembertowa. Ich budowa rozpocznie się najwcześniej wiosną przyszłego roku. Wiceprezydent Jacek Wojciechowicz zapowiada, że równocześnie chciałby rozpocząć poszerzanie ul. Żołnierskiej aż do Ząbek.