Humor

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 cze 2007, 17:42

Jeszcze jedna śmieszna sytuacja, tym razem pasażer, ale to było zdezorientowanie, a nie głupie zachowanie.
Miejsce: Dziś, godzina 16.25, Solaris U15 8006/117, przed przystankiem Nowoursynowska :arrow: Wilanów
Podchodzi do kierowcy jakiś facet-pasażer i pyta się ,, Przepraszam, gdzie mam wysiąść na ulicę Bednara?''
Kierowca: Hmm... Nie wiem, nie stąd jestem...
Odzywam sie więc ja: A gdzie to mniejwiecej jest? Służew, czy Ursynów? Bo na Ursynowie są różne małe uliczki i dziwne nazwy, a na Służewiu takiej ulicy nie ma na pewno...
Pasażer: Nie Bednara, ale Betnara. Nie wiem, ale... Podaje mi wizytówkę jakiegoś sklepu, do którego chce dojechać. Aha, domyśliłem się zanim pokazał mi karteczkę, chodzi mu o ulicę Janka Bytnara. Tylko gdzie dokładnie... No tak! Pomylił kierunek, róg Odyńca i J. Bytnara. :] :hahaha:
Ja: Wsiadł pan pewnie w złym kierunku. Bo to jest zupełnie inna część dzielnicy, kawałek stąd... Musi pan przejść na drugą stronę ( wskazałem ręką na przystanek 117 w drugim kierunku) i wsiąść w tą samą linię, którą teraz jedziemy- 117. Wysiądzie pan na Wołoskiej lub Racławickiej i albo podjedzie pan pare przystanków linią 172, albo raczej zapyta się pan dalej jakiegoś przechodnia czy pasażera. Po prostu dokąłdnie dlaej pan się kogoś spyta, tak bedzie najlepiej...
Pasażer: Dziękuję bardzo!
Ja: Nie ma za co.
Kierowca: Widzi pan, wszystko wie, a ja nie mam pojecia ( śmieje się, a mężczyna po chwili opuszcza pojazd )
Ja: Jak się jest Miłośnikiem Komunikacji, to trzeba znać dobrze Warszawę i jej komunikacyjy układ... :D
wtedy roześmiali się też pasażerowie siedzący z przodu wozu.

[ Dodano: 2007-06-20, 17:44 ]
slupek pisze:http://www.youtube.com/watch?v=5CZXhfkttlw&NR=1 - Valentino Rossi i przerwa :D
:D :grin: :hahaha:
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 20 cze 2007, 17:46

Ale ześ się spalił :twisted:

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 cze 2007, 17:53

solaris8315 pisze:Ale ześ się spalił :twisted:
:-s
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 20 cze 2007, 17:54

ziomal pisze:
solaris8315 pisze:Ale ześ się spalił :twisted:
:-s
A miałem napisać wyśmiany?

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 cze 2007, 18:03

Nom. O-)
Moze nie za rzetelnie, ale przecież nie powiedziałem mu jakoś źle...
Pozatym ludzie, a dokłądniej 2 osoby, zaczęli się śmiać gdy powiedziałem, że jestem MKM-em dopiero...
Jeszcze taka zagadka: ile przewiduje się czasu oczekiwania na zgłoszenie konsultanta na infolinii PKP? :twisted:
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 20 cze 2007, 18:18

z godzinę.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 cze 2007, 18:23

geograf pisze:A było już to? (o krzywych szynach)
http://www.youtube.com/watch?v=ZmXk_Hfi5e8
:>
było, ale tego nigdy za wiele, za każdym razem po prostu LEŻĘ
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

bruno

Post autor: bruno » 20 cze 2007, 19:03

ziomal pisze:Jeszcze jedna śmieszna sytuacja, tym razem pasażer, ale to było zdezorientowanie, a nie głupie zachowanie.
Miejsce: Dziś, godzina 16.25, Solaris U15 8006/117, przed przystankiem Nowoursynowska :arrow: Wilanów
Podchodzi do kierowcy jakiś facet-pasażer i pyta się ,, Przepraszam, gdzie mam wysiąść na ulicę Bednara?''
Kierowca: Hmm... Nie wiem, nie stąd jestem...
Odzywam sie więc ja: A gdzie to mniejwiecej jest? Służew, czy Ursynów? Bo na Ursynowie są różne małe uliczki i dziwne nazwy, a na Służewiu takiej ulicy nie ma na pewno...
Pasażer: Nie Bednara, ale Betnara. Nie wiem, ale... Podaje mi wizytówkę jakiegoś sklepu, do którego chce dojechać. Aha, domyśliłem się zanim pokazał mi karteczkę, chodzi mu o ulicę Janka Bytnara. Tylko gdzie dokładnie... No tak! Pomylił kierunek, róg Odyńca i J. Bytnara. :] :hahaha:
Ja: Wsiadł pan pewnie w złym kierunku. Bo to jest zupełnie inna część dzielnicy, kawałek stąd... Musi pan przejść na drugą stronę ( wskazałem ręką na przystanek 117 w drugim kierunku) i wsiąść w tą samą linię, którą teraz jedziemy- 117. Wysiądzie pan na Wołoskiej lub Racławickiej i albo podjedzie pan pare przystanków linią 172, albo raczej zapyta się pan dalej jakiegoś przechodnia czy pasażera. Po prostu dokąłdnie dlaej pan się kogoś spyta, tak bedzie najlepiej...
Kierowca: Widzi pan, wszystko wie, a ja nie mam pojecia ( śmieje się, a mężczyna po chwili opuszcza pojazd )
Ja: Jak się jest Miłośnikiem Komunikacji, to trzeba znać dobrze Warszawę i jej komunikacyjy układ... :D
Podobna sytuacja miała miejsce wczoraj ok. 18:00. Jadę gniotem 4890 z migającym wyświetlaczam na 2/183 w kierunku Wiatracznej, podjeżdżam pod Pl. Szembeka i jakiś gościu gada przez telefon: "No jedziemy w sto piećdziesiąt coś" :bredzisz: :hahaha: . Jego kolega, słysząc to, zabiera mu telefon i mówi (przypominam, że to było przy Pl. Szembeka): "Siedzimy w 183 i jesteśmy na Wiatraku....aaaaaaaaa nie, co ja gadam, jesteśmy 5 przystanków od Wiatraka" :hahaha:. Takich dzieci neostrady to dawno nie widziałem.

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 20 cze 2007, 19:54

Fikander pisze:
geograf pisze:A było już to? (o krzywych szynach)
http://www.youtube.com/watch?v=ZmXk_Hfi5e8
:>
było, ale tego nigdy za wiele, za każdym razem po prostu LEŻĘ
Co w tym dziwnego, że reporterka rzeczowo przedstawiła, że "podwozie też było złe" :lol: Rany jakie partactwo. IMHO najlepszy jest ten pocieszny uśmieszek na końcu.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 cze 2007, 20:03

solaris8315 pisze:z godzinę.
\ No nie aż tak ( choc w rzeczywistości... :-" ). Jest do wyboru informacja taka, śmaka i owaka.
A przy wyborze ogólnej odzywa się nagrany głos: Przewidywany czas oczekiwania na konsultanta- 15 minut. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 cze 2007, 20:06

ziomal pisze:Ja: Wsiadł pan pewnie w złym kierunku. Bo to jest zupełnie inna część dzielnicy, kawałek stąd... Musi pan przejść na drugą stronę ( wskazałem ręką na przystanek 117 w drugim kierunku) i wsiąść w tą samą linię, którą teraz jedziemy- 117. Wysiądzie pan na Wołoskiej lub Racławickiej i albo podjedzie pan pare przystanków linią 172, albo raczej zapyta się pan dalej jakiegoś przechodnia czy pasażera. Po prostu dokąłdnie dlaej pan się kogoś spyta, tak bedzie najlepiej...
Coś ty za bzdur mu nagadał? Jakie "parę przystanków linią 172"? :shock: #-o
Przecież 117 dojeżdża bezpośrednio na Bytnara! Mało tego - kiedyś nawet jeździło tą ulicą...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 20 cze 2007, 20:35

Nie wiem, może źle tu opisałem, ale mu akurat chodziło chyba o inne miejsce, do któego 117 nie dojeżdża...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 20 cze 2007, 20:40

http://wiadomosci.onet.pl/1557396,69,item.html
onet.pl pisze: Złodzieje "wpadli" przez ręczną skrzynię biegów

Amerykanie zdecydowanie preferują w swych samochodach automatyczne skrzynie biegów. Pojazdy, w których biegi zmienia się ręcznie, należą do rzadkości i wielu ludzi nie wie, jak się z nimi obchodzić. Nie wiedziało także dwóch złodziei w stanie Georgia.
Lokalne media doniosły, że dwaj uzbrojeni osobnicy napadli na mężczyznę przed restauracją w mieście Marietta i ukradli mu portfel oraz kluczyki do samochodu.

Samochodem popularnej japońskiej marki chcieli następnie uciec z miejsca przestępstwa, ale w żaden sposób nie potrafili sobie poradzić z drążkiem zmiany biegów i pedałem sprzęgła.

Jedyne, co napastnikom udało się uruchomić, to samochodowe radio. Z nietypową skrzynią biegów borykali się tak długo, że pod restaurację zdążyła przyjechać wezwana przez świadków napadu policja.

Przestępcy zdecydowali się uciekać na piechotę, ale policjanci bez trudu dogonili ich i zatrzymali.

Awatar użytkownika
chruscik
Dysklawiaturzysta
Kontakt:

Post autor: chruscik » 20 cze 2007, 23:15

MOBILIS Ursus

czuher

Post autor: czuher » 21 cze 2007, 15:48

Dwóch facetów zgubiło się w lesie. Błądzili tak juz od
wielu dni i byli smiertelnie glodni. Pewnego razu zobaczyli
mala chatke na polanie. Z chatki wylazla Baba Jaga.
- Babciu, dasz nam cos do zjedzenia? umieramy z glodu...
- dam, pod warunkiem, ze mnie zaspokoicie.
Jeden z nich pomyslal: Wole juz umrzec, niz przeleciec to
próchno! i usiadl zrezygnowany pod domkiem, a drugi wszedl
do srodka.
Baba rozbiera sie, zdejmuje okulary i kladzie sie na lózko
mówiac "no dalej mój Drogi". Facet patrzy, a tu na stole lezy
kukurydza, wiec uzyl jej w wiadomym celu a potem wywalil przez okno- baba byla zaspokojona w 100% , dala mu sie najesc i napic za wszystkie czasy.
Potem facet wychodzi zadowolony z domku i widzi swojego kumpla, a ten do niego:
- E, ty taki frajer jestes, musiales zaspokoic to babsko a
mi przez okno wypadla kukurydza... nie dosc ze ciepla to jeszcze z maslem...

ODPOWIEDZ