Miejsce: Dziś, godzina 16.25, Solaris U15 8006/117, przed przystankiem Nowoursynowska
Podchodzi do kierowcy jakiś facet-pasażer i pyta się ,, Przepraszam, gdzie mam wysiąść na ulicę Bednara?''
Kierowca: Hmm... Nie wiem, nie stąd jestem...
Odzywam sie więc ja: A gdzie to mniejwiecej jest? Służew, czy Ursynów? Bo na Ursynowie są różne małe uliczki i dziwne nazwy, a na Służewiu takiej ulicy nie ma na pewno...
Pasażer: Nie Bednara, ale Betnara. Nie wiem, ale... Podaje mi wizytówkę jakiegoś sklepu, do którego chce dojechać. Aha, domyśliłem się zanim pokazał mi karteczkę, chodzi mu o ulicę Janka Bytnara. Tylko gdzie dokładnie... No tak! Pomylił kierunek, róg Odyńca i J. Bytnara.
Ja: Wsiadł pan pewnie w złym kierunku. Bo to jest zupełnie inna część dzielnicy, kawałek stąd... Musi pan przejść na drugą stronę ( wskazałem ręką na przystanek 117 w drugim kierunku) i wsiąść w tą samą linię, którą teraz jedziemy- 117. Wysiądzie pan na Wołoskiej lub Racławickiej i albo podjedzie pan pare przystanków linią 172, albo raczej zapyta się pan dalej jakiegoś przechodnia czy pasażera. Po prostu dokąłdnie dlaej pan się kogoś spyta, tak bedzie najlepiej...
Pasażer: Dziękuję bardzo!
Ja: Nie ma za co.
Kierowca: Widzi pan, wszystko wie, a ja nie mam pojecia ( śmieje się, a mężczyna po chwili opuszcza pojazd )
Ja: Jak się jest Miłośnikiem Komunikacji, to trzeba znać dobrze Warszawę i jej komunikacyjy układ...
wtedy roześmiali się też pasażerowie siedzący z przodu wozu.
[ Dodano: 2007-06-20, 17:44 ]
slupek pisze:http://www.youtube.com/watch?v=5CZXhfkttlw&NR=1 - Valentino Rossi i przerwa