Jelonki
Moderator: Wiliam
Pomijając fragment o 501 to już proponowałem to w wątku o połączeniu Politechnika-Gocław jako 506.Dennis pisze:Dla mnie 507 idealne jest na Jelonki, przez Kasprzaka, Wolską, Połczyńską i Lazurową (wówczas 105 na MARIENSZTAT, a 501 na NOWE BEMOWO). Ale jak to kiedyś zaproponowałem, to usłyszałem coś w stylu "507 nie ruszać, bo się dobrze przyjęło na Gocławiu"
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
SU18 na 507 nie są normą. To raz. A dwa, linię obsługuje R-10, a nie R-7 (chociaż jakąś tam epizodzinę na 507 zaliczyli w czasach, gdy był to żałosny kadłub).
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
A czy ja coś powiedziałem, że tę linię obsługuje Woronicza?emdegger pisze:SU18 na 507 nie są normą. To raz. A dwa, linię obsługuje R-10, a nie R-7 (chociaż jakąś tam epizodzinę na 507 zaliczyli w czasach, gdy był to żałosny kadłub).
Napisałem, że po dostawie wozów z zakładu Woronicza na zakład Ostrobramska. Kłania się dokładne czytanie ze zrozumieniem.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Postanowiłem wrócić do tematu w świetle zawieszenia 109 i możliwego braku powrotu tej linii. Skoro taka ewentualność istnieje, to może powinniśmy zrobić tu jakąś burzę mózgów i podpowiedzieć ZTMowi najlepsze możliwe zastępstwa. Przy okazji porządkując te linie na terenie Woli i Bemowa, które się do tego kwalifikują.
Mam taki luźny pomysł i czekam na Wasze opinie:
109, 522 do piachu
131 WILANÓW - Wiertnicza - ... - Marszałkowska - Aleje - Towarowa - Prosta - Płocka - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA
501 STEGNY - ... - Marszałkowska - Bankowy - Leszno - Olbrachta - ZNANA (czemu nie 522? bo pokrywa się ze 159 na Wisłostradzie; ponadto, tym sposobem możliwe jest wydłużenie 131 do Wilanowa z jednoczesnym poważnym wzmocnieniem tej linii, stanowiące element pożądanej szkieletyzacji komunikacji w tym rejonie, a także skomunikowanie Stegien z Bankowym - z Zawiszakiem już mają 130, może nie od samej pętli, ale jednak)
155 TORWAR - ... - Górczewska - Lazurowa - Kaliskiego - STARE BEMOWO (za 109)
190 CH MARKI - ... Górczewska - PŚ - Człuchowska - Lazurowa - OS. GÓRCZEWSKA (połączenie Jelonek z Bankowym, lepsza częstotliwość - głównie w DS - w zamian za szybkość).
Jeśli chodzi o zastępstwo w relacji Olbrachta - Redutowa - Połczyńska - KAROLIN, to IMHO konieczne ono nie jest, szczególnie w świetle możliwości wzmocnienia 159 (o czym w wątku dot. skierowania 515 przez TS). Ewentualnie możnaby na Koło/Młynów wydłużyć 713 (rano tylko w wybranych kursach)
Mam taki luźny pomysł i czekam na Wasze opinie:
Jeśli chodzi o zastępstwo w relacji Olbrachta - Redutowa - Połczyńska - KAROLIN, to IMHO konieczne ono nie jest, szczególnie w świetle możliwości wzmocnienia 159 (o czym w wątku dot. skierowania 515 przez TS). Ewentualnie możnaby na Koło/Młynów wydłużyć 713 (rano tylko w wybranych kursach)