Nie rozumiem Twojego zapytania - co to ma do rzeczy w tym temacieJacekM pisze:Masz jakiś problem do AK-owców?R-11 Kleszczowa pisze: Mam nadzieję, że tam nie ma nic związanego z AK....
Nazwy stacji metra
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
To tak samo można stwierdzić dlaczego jest stacja Wilanowska a nie Dworzec Południowy... Ulica Tykocińska jest zwykłą uliczką osiedlową, więc inni mieszkańcy Warszawy byliby mieli problem gdzie to jest...MZ pisze:MeWa pisze:Nazwy stacji od nazwisk nie są wdzięczne... Jakoś bardziej mi do gustu przypadły propozycje solarisa8315A w takim razie co powiesz o nazwach nadanych na podobnej zasadzie: KONDRATOWICZA oraz BRÓDNO? Też nie podobają mi się nazwy od patronów, ale w pobliżu jest jeszcze nieco bardziej uniwersalna, choć mniej znacząca ulica Tykocińska. Przy pętli TARGÓWEK będę się upierał.
solaris8315 pisze:Ulica Tykocińska jest zwykłą uliczką osiedlową, więc inni mieszkańcy Warszawy byliby mieli problem gdzie to jest...
-
killkamill
Skończy się na tym, że będzie:
1) Targówek Kościół
2) Targówek Pętla
3) Targówek UGminy
4) Bródno Szpital
5) Bródno Nowe.
(swoją drogą odległość między stacjami 1300 m to trochę za dużo, gdzieś kiedyś czytałem, chyba na stronce metra warszawskiego, że optymalna odległość to 800-900m)
Będzie oryginalnie. Prawie jak w Kracku, gdzie są pętle tramwajowe Bieżanów i Bieżanów Nowy, zawsze mi się mylą ;D
Ale stacji Ratusz-Arsenał to nie przebija. Chociaż nie ma co narzekać, popatrzcie sobie na planik metra w Paryżu - tam to mają barokowe nazwy ;D.
1) Targówek Kościół
2) Targówek Pętla
3) Targówek UGminy
4) Bródno Szpital
5) Bródno Nowe.
(swoją drogą odległość między stacjami 1300 m to trochę za dużo, gdzieś kiedyś czytałem, chyba na stronce metra warszawskiego, że optymalna odległość to 800-900m)
Będzie oryginalnie. Prawie jak w Kracku, gdzie są pętle tramwajowe Bieżanów i Bieżanów Nowy, zawsze mi się mylą ;D
Ale stacji Ratusz-Arsenał to nie przebija. Chociaż nie ma co narzekać, popatrzcie sobie na planik metra w Paryżu - tam to mają barokowe nazwy ;D.
Freedom is an answer to the question we don`t have to ask.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Stalingradkillkamill pisze:popatrzcie sobie na planik metra w Paryżu - tam to mają barokowe nazwy
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
killkamill pisze:Skończy się na tym, że będzie:
1) Targówek Kościół
2) Targówek Pętla
3) Targówek UGminy
4) Bródno Szpital
5) Bródno Nowe
P.S. Tylko niech mi nikt nie podaje przykładu stacji Pole Mokotowskie, bo mam na myśli nazwy złożone.
to ma, że wyrażasz swoją niechęć do AK-owców, co mnie zdumiewa i bulwersujeR-11 Kleszczowa pisze:Nie rozumiem Twojego zapytania - co to ma do rzeczy w tym temacie
[ Dodano: 2007-07-06, 21:43 ]
już skończyłem. proszę o niekaranie mnie, gdyż drugi post "na czerwonym" wysłałem, kiedy Twojego upomnienia nie było.Może przejdziecie do tematu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- MeWa
- Cukiereczek
to jest moim zdaniem nadinterpretacja - ja to odebrałem jako niechęć nie do AK, a do nazywania kolejnych obiektów mało praktycznymi nazwami na wniosek kombatantów...JacekM pisze:to ma, że wyrażasz swoją niechęć do AK-owców, co mnie zdumiewa i bulwersujeR-11 Kleszczowa pisze:Nie rozumiem Twojego zapytania - co to ma do rzeczy w tym temacie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pokaż mi miejsce gdzie wyraziłem swoją niechęć do AK-owcówJacekM pisze:to ma, że wyrażasz swoją niechęć do AK-owców, co mnie zdumiewa i bulwersujeR-11 Kleszczowa pisze:Nie rozumiem Twojego zapytania - co to ma do rzeczy w tym temacie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
R-11 Kleszczowa pisze: Pokaż mi miejsce gdzie wyraziłem swoją niechęć do AK-owców![]()
ja to tak odebrałem. przykro mi. proponuję nie rozpoczynać tasiemcowej dyskusji ze względu na odbieganie od tematu i szacunek dla w/w postaci.R-11 Kleszczowa pisze: Mam nadzieję, że tam nie ma nic związanego z AK.... Chociaż jest ulica II Rejonu AK. Już się boję![]()
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A ja proponuję nie wysuwać na przyszłość zbyt pochopnych wniosków.
JasneJacekM pisze:proponuję nie rozpoczynać tasiemcowej dyskusji ze względu na odbieganie od tematu i szacunek dla w/w postaci.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"