Komunikaty w metrze
Moderator: JacekM
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Istotnie, gdy się słucha tych nowych zapowiedzi, wrażenia są dość zaskakujące. Ale można się przyzwyczaić - z biegiem czasu przestaje to przeszkadzać. Niestety nie mogłem sprawdzić, jak głos pana Marka przebija się przez świst w tunelu między stacjami Dw. Gdański a Marymont, ponieważ.... w krótkim rosyjskim składzie znów usłyszeć można było głos pana Jasieńskiego. Być może to tylko błąd maszynisty albo metro wyszło naprzeciw oczekiwaniom pasażerów niezadowolonych ze zmiany głosu. W każdym razie - lepiej żeby zostało po staremu. Dziś ostatni dzień niecodziennych zapowiedzi.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Hmm tak się zastanawiam nad sensem nadawania komunikatu o stacji Plac Wilsona. Ostatnio jechałem rosyjskim składem i chwilę po ruszeniu z Dw. Gdańskiego po zapowiedzi "Następna stacja: Plac Wilsona" nadano jakiś komunikat. Treści absolutnie nie miałem możliwości usłyszeć (hałas w wagonie stał się niemiłosierny, tylko się mogę domyślać że dotyczył Pl. Wilsona i wahadłowego pociągu). więc pytam : po co ?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tia, też nie słyszałem tego komunikatu 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie noszę strony metra przy sobie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
Wielu maszynistow teraz komunikat puszcza pozniej lub ponownie. Jednak jak pokazuje praktyka, dalej w tunelu choc ciszej, i tak komunikat nie jest najlepiej slyszalny. Odpowiadajac na pytanie "po co" - OIDP bo ZTM chcial 
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]