Polecam obejrzenie mapki i pokazanie, która z istniejących ulic miałaby zostać zaślepiona przez WOW:Andrzej pisze:Chyba jedna nie do końca. Wczoraj dostałem odpowiedź, że dopiero ".. zostanie rozważona możliwość bezkolizyjnego przeprowadzenia obecnego połączenia os. Grzybowa z os. Wesoła - Centrum", o którym pisałem.robert-c pisze: (...)
wszystkie obecnie istniejące ulice w Wesołej nie urywają się na WOW, tylko przechodzą nad nią lub pod nią.(..)
Czyli w planach było przecięcie tej ulicy przez WOW. I to są złe działania, a potem się dziwią, że ludzie protestują albo mówią, że trasa przetnie Wesołą, rozwalając lokalne drogi.
Ja rozumiem - pieniądze - GDDKiA chce ich wydac jak najmniej, ale na tym nie można oszczędzać, choćby po to, by zmieniać wizerunek takich inwestycji w oczach ludzi. Budować tak, by one naprawdę nie były uciążliwe. Lepszego pijaru nie będzie. Na to warto wydać. A tymczasem..
przecięcie ulicy, o której mówiłem to zmuszenie nas do jeżdżenia bez sensu i na około - przez Niemcewicza do centrum Wesołej, w tym do stacji kolejowej oraz .. węzła WOW Rembertów.. brawo.
http://siskom.waw.pl/mapy/s17wow/s17wIIIa.pdf