w czym są lepsi niepełnosprawni pasażerowie z Chomiczówki od innych niepełnosprawnych, że tak ubolewasz nad ich losem? roszady brygadowe takie są - raz temu będzie lepiej, raz gorzej. nie ma co się pultać.fraktal pisze:A najciekawsze zmiany nastąpiły w obsadzie kursów niskopodłogowych - zarówno ze 116, jak i 520 zniknęło sporo niskich brygad w DS, dzięki czemu niepełnosprawni pasażerowie z Chomiczówki zostali w ogóle odcięci od dobrego dojazdu do metra.
Zmiany obsługowe - wrzesień 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
W niczym, jednak oficjalne stanowisko ZTM-u jest takie, że nie należy odbierać kursów niskopodłogowych, chyba że jest taka konieczność (na przykład zmiana ajenta na wozy MZA, a na 116 nic takiego nie nastąpiło). To po pierwsze. Po drugie - przeczytaj inne moje posty zawarte w tym wątku, bo nie mam zamiaru się powtarzać.JacekM pisze:w czym są lepsi niepełnosprawni pasażerowie z Chomiczówki od innych niepełnosprawnych, że tak ubolewasz nad ich losem? roszady brygadowe takie są - raz temu będzie lepiej, raz gorzej. nie ma co się pultać.
no może nie przesadzaj cofraktal pisze:No i już wszystko wiadomo - wysokie brygady w święto na 116 i 520 to "zasługa" taboru Redutowej. Przez jakiś czas tak pozostanie - oby niezbyt długo.
kolejny absurdITS A 218 pisze:Z nowych rozkładów wynika że R7 powraca na 301 po wakacjach.
To Woronicza na 301 będzie miała tylko 09/301 i 013/301 ? Myślałem że może weźmie też całki od Kleszczowej.Santos pisze:kolejny absurdITS A 218 pisze:Z nowych rozkładów wynika że R7 powraca na 301 po wakacjach.![]()
chociaż pewnie te dwa dodatki będą często obsługiwane przez przeguby więc i może wyjdzie to na + w stosunku do pasażerów...
Ja tylko napisałem to, czego się dziś dowiedziałem w ZTM-ie. Swoją drogą, ciekawe jaki tabor R-7 będzie faktycznie wysyłać na 116 w DS. A jeszcze ciekawsze - jaki tabor będzie wysyłać na Z-1, na której to linii będzie, być może, zakaz taborowy w DS.Santos pisze:no może nie przesadzaj cofraktal pisze:No i już wszystko wiadomo - wysokie brygady w święto na 116 i 520 to "zasługa" taboru Redutowej. Przez jakiś czas tak pozostanie - oby niezbyt długo.Większość obsługi w DS należy do R7 i to ona także będzie wysyłała wysokie przeguby,aczkolwiek wprowadzenie na 116 w DS wysokich podłóg jest debilizmem
Z-1 całe niskie,a 116,którym podróżuje dużo turystów w dużej części wysokie
Zastanawiające jest także to,że wszystkie dodatki w DP na 116 z R7 będą niskie
Poza tym na 122 jak widac na rozkładach pojawiają się dodatki w DP
![]()
Tak - albo do momentu likwidacji Redutowej, albo do momentu otwarcia Młocin.fraktal pisze:No i już wszystko wiadomo - wysokie brygady w święto na 116 i 520 to "zasługa" taboru Redutowej. Przez jakiś czas tak pozostanie - oby niezbyt długo.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
a wtedy Kleszczowa swoje solówki niech może wyśle na 108ITS A 218 pisze:To Woronicza na 301 będzie miała tylko 09/301 i 013/301 ? Myślałem że może weźmie też całki od Kleszczowej.Santos pisze: kolejny absurd![]()
chociaż pewnie te dwa dodatki będą często obsługiwane przez przeguby więc i może wyjdzie to na + w stosunku do pasażerów...
-
michał1984
-
Krzysiek_S
Przegubowiec.com pisze:PKS Grodzisk Maz. wchodzi na 20 kolejnych brygad i tym samym osiąga docelowe uruchomienie. Nowe Scanie zagoszczą więc na liniach: 135, 142, 191, 198 i 717.
Mobilis wchodzi na 10 brygad i jeździ już trzydziestoma Solarisami U12. Teraz bierze znaczące części linii 110 i 120. SU12 zagoszczą też na dwóch maratonach 107 oraz na nocnikach N01 i N02.
Ponadto największa zmiana dokonuje się wokół Redutowej, która powraca na 520, gdzie zaprezentuje w tygodniu 8 przegubowych ikarusów, a w święto takież 4. Zastępuje tam Michalczewskiego, który w miejsce redutowych odkurzaczy wchodzi Lionsami na 114. Redutowa żegna się też ze 102, na którym jeździła raptem miesiąc. Podobnie jak niegdyś oddaje je na Woronicza. Po wakacyjnej przerwie na 436 powraca kwadratowy dodatek.
Ostrobramska w święto nie pojawi się już na 198. W tygodniu za to ma tam dwa nowe dodatki podnoszące częstotliwość kursowania nawet do 10 minut. Na 135 i 142 R10 funkcjonuje już czysto symbolicznie wysyłając po jednej brygadzie.
Poranny dodatek 06/146 przybiera postać przegubową.
Kleszczowa schodzi z 717 i obejmuje 5 przegubowych dodatków na nowym 414.
Stalowa bierze 3 przegubowe dodatki na 414 i znika ze 135. Na E-3 pojedzie 3 przegubami i dwoma solówkami. W nowym rozkładzie 718+805 zwiększono ilość wozów co umożliwia kursowanie każdego z nich w szczycie co 15 minut.
Od 3.09 będzie pojawiać się na ulicach cała masa wtyczek. Niespodziewaną solówkę można będzie spotkać na liniach: 105 106 111 114 162 167 184 188 189 406 501 502 506 512 521 523 525 i E-2.
Drobne roszady nastąpią również w obsłudze linii nocnych. Pojawi się kilka nowych brygad łączonych, m.in. N63 z 723. Szczegóły wkrótce.
-
michał1984
-
Krzysiek_S