Dennis pisze:Ciut niejasne jest to zdanie, mógłbyś je poprawić?inż. Glonojad pisze:Przytoczony przez Hieronima fragment wydaje się dotyczyć prawoskrętu z Połczyńskiej w Powstańców czy w Dźwigową (gdy na kierunku poprzecznym, nie zaś - przeciwnym...).
PoĹczyĹska/DĹşwigowa/PowstaĹcĂłw ĹlÄ skich
Moderator: Wiliam
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Na 189 w czerwcu udawało mi się być przy PKP Włochy o czasie a na Cm. Wolskim trafiałem w okolicach odjazdu (przy prerwach wynoszących po ok. 20 min.). Odcinek PKP - Wałowicka pokonywałem lewym pasem (oczywiście na wysokości przystanku byłem już na odpowiednim pasie).Dennis pisze:potrzebuję nieco mocnych danych, uprzejmie proszę Szanownych Państwa kierowców, powożących np. 106, 189, 194 i innymi liniami kursującymi Dźwigową o podanie mi przykładowych wartości opóźnień "łapanych" w tym miejscu, zarówno jednorazowych, jak i sumarycznych, z całego dnia/całej zmiany etc.
Z tego co słyszałem to cały czas jest tam kiepsko.
Polecam poobserwować co się dzieje na wyjeździe z ŻiW na Trasę Łazienkowską. Większość kierowców uważa żeby nie wjechać pod autobus ale też zdarzają się wymuszenia pierwszeństwa.Dennis pisze:Busy z PŚ (184 i 506) i tak praworządnie wjeżdżają na "swój" (a więc jeden ze wspomnianych 3) pas i dopiero po chwili wjeżdżają na ów 4. Oczywiście wyjeżdżający z Dźwigowej ruch utrudniałby to**, ale formalnie kolizja nie następowałaby w obrębie skrzyżowania i to jest IMHO wytrych, którym można - przy odrobinie dobrych chęci - te drzwi otworzyć
** - tutaj znów bym prosił busokierowców o opinię na ile byłoby to poważne utrudnienie i zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu busów
W sytuacji na skrzyżowaniu PŚ/Dźwigowa/Połczyńska byłoby pewnie trochę lepiej bo i prędkości mniejsze i kierowcy będą się nawzajem lepiej widzieć.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nieprawda. Korek tam był, na wlocie Połczyńskiej. Teraz jest luźniej.Jarek pisze:I przy Ciepłowni po staremu. Strzałka jest jak była, korki zmalały. Wyrok odroczony.
Za to nowe programy są na skrzyżowaniu Szeligowska/Połczyńska. Korka tam nigdy nie było, teraz ciągnie się od Człuchowskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Panie Inż., mówiłem o wyjeździe z Jeonek. Teraz dokorkował się wschodni wlot Połczyńskiej na przedmiotowe skrzyżowanie (ludzie omijają Szeligowską i jadą głównie osiedlówkami). Szeligowska po wakacjach korkuje się nawet po południu! Zgroza.inż. Glonojad pisze:Nieprawda. Korek tam był, na wlocie Połczyńskiej. Teraz jest luźniej.
Programy są złe.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pisałeś o skrzyżowaniu, a warunki ruchu na skrzyżowaniu są równe najgorszym spośród warunków na jego wlotach.
Czy programy są złe? Niewykluczone, chociaż ciekawie byłoby policzyć sumaryczne straty czasu - czasem niektórzy muszą postać, by inni mogli jechać... podobny casus występował w programach docelowych na Powstańców Śląskich, gdzie dramatycznie pogarszają się warunki lewoskrętów i wlotów podporządkowanych po upriorytetowaniu tramów - co nie znaczy, że nie należy tego robić, gdyż mimo to, suma strat czasu w systemie była mniejsza. Więc tutaj bym się powstrzymał od ocen bez kompletu danych.
Czy programy są złe? Niewykluczone, chociaż ciekawie byłoby policzyć sumaryczne straty czasu - czasem niektórzy muszą postać, by inni mogli jechać... podobny casus występował w programach docelowych na Powstańców Śląskich, gdzie dramatycznie pogarszają się warunki lewoskrętów i wlotów podporządkowanych po upriorytetowaniu tramów - co nie znaczy, że nie należy tego robić, gdyż mimo to, suma strat czasu w systemie była mniejsza. Więc tutaj bym się powstrzymał od ocen bez kompletu danych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.