Połczyńska/Dźwigowa/Powstańców Śląskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sie 2007, 13:44

Dennis pisze:
inż. Glonojad pisze:Przytoczony przez Hieronima fragment wydaje się dotyczyć prawoskrętu z Połczyńskiej w Powstańców czy w Dźwigową (gdy na kierunku poprzecznym, nie zaś - przeciwnym...).
Ciut niejasne jest to zdanie, mógłbyś je poprawić?

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 09 sie 2007, 15:53

Dennis pisze:Bo i takiej potrzeby nie ma - MT już od miesięcy obiecuje nowe rozporządzenie i niebawem musi się ono ukazać
Wiesz, ja mam jeden z projektów zmian zapisany na dysku w grudniu 2005. Więc zmiany są tworzone dłużej niż od kilku miesięcy.
xxx

Dennis

Post autor: Dennis » 09 sie 2007, 15:57

Tworzone z pewnością, ale obiecywane trochę krócej ;) Jednak resztka nadziei w odniesieniu do polskich urzędów i urzędników (w końcu członkiem korpusu służby cywilnej nadal jestem* ;)) mi pozostała i mam nadzieję, że w końcu te obiecanki zostaną spełnione.

* - tfu, przecież SC już nie ma #-o :-?

TJ

Post autor: TJ » 10 sie 2007, 10:39

Dennis pisze:potrzebuję nieco mocnych danych, uprzejmie proszę Szanownych Państwa kierowców, powożących np. 106, 189, 194 i innymi liniami kursującymi Dźwigową o podanie mi przykładowych wartości opóźnień "łapanych" w tym miejscu, zarówno jednorazowych, jak i sumarycznych, z całego dnia/całej zmiany etc.
Na 189 w czerwcu udawało mi się być przy PKP Włochy o czasie a na Cm. Wolskim trafiałem w okolicach odjazdu (przy prerwach wynoszących po ok. 20 min.). Odcinek PKP - Wałowicka pokonywałem lewym pasem (oczywiście na wysokości przystanku byłem już na odpowiednim pasie).
Z tego co słyszałem to cały czas jest tam kiepsko.
Dennis pisze:Busy z PŚ (184 i 506) i tak praworządnie wjeżdżają na "swój" (a więc jeden ze wspomnianych 3) pas i dopiero po chwili wjeżdżają na ów 4. Oczywiście wyjeżdżający z Dźwigowej ruch utrudniałby to**, ale formalnie kolizja nie następowałaby w obrębie skrzyżowania i to jest IMHO wytrych, którym można - przy odrobinie dobrych chęci - te drzwi otworzyć

** - tutaj znów bym prosił busokierowców o opinię na ile byłoby to poważne utrudnienie i zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu busów
Polecam poobserwować co się dzieje na wyjeździe z ŻiW na Trasę Łazienkowską. Większość kierowców uważa żeby nie wjechać pod autobus ale też zdarzają się wymuszenia pierwszeństwa.
W sytuacji na skrzyżowaniu PŚ/Dźwigowa/Połczyńska byłoby pewnie trochę lepiej bo i prędkości mniejsze i kierowcy będą się nawzajem lepiej widzieć.

Awatar użytkownika
8239

Post autor: 8239 » 21 sie 2007, 21:27

Przed wakacjami udało mi się ze znajomym zrobić tam - 38 :D

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 sie 2007, 21:06

I przy Ciepłowni po staremu. Strzałka jest jak była, korki zmalały. Wyrok odroczony.

Za to nowe programy są na skrzyżowaniu Szeligowska/Połczyńska. Korka tam nigdy nie było, teraz ciągnie się od Człuchowskiej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 wrz 2007, 22:11

Jarek pisze:I przy Ciepłowni po staremu. Strzałka jest jak była, korki zmalały. Wyrok odroczony.

Za to nowe programy są na skrzyżowaniu Szeligowska/Połczyńska. Korka tam nigdy nie było, teraz ciągnie się od Człuchowskiej.
Nieprawda. Korek tam był, na wlocie Połczyńskiej. Teraz jest luźniej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 07 wrz 2007, 13:46

Od kiedy to Połczyńska ciągnie się od Człuchowskiej? ;)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 07 wrz 2007, 20:59

inż. Glonojad pisze:Nieprawda. Korek tam był, na wlocie Połczyńskiej. Teraz jest luźniej.
Panie Inż., mówiłem o wyjeździe z Jeonek. Teraz dokorkował się wschodni wlot Połczyńskiej na przedmiotowe skrzyżowanie (ludzie omijają Szeligowską i jadą głównie osiedlówkami). Szeligowska po wakacjach korkuje się nawet po południu! Zgroza.
Programy są złe.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 wrz 2007, 21:49

Pisałeś o skrzyżowaniu, a warunki ruchu na skrzyżowaniu są równe najgorszym spośród warunków na jego wlotach.
Czy programy są złe? Niewykluczone, chociaż ciekawie byłoby policzyć sumaryczne straty czasu - czasem niektórzy muszą postać, by inni mogli jechać... podobny casus występował w programach docelowych na Powstańców Śląskich, gdzie dramatycznie pogarszają się warunki lewoskrętów i wlotów podporządkowanych po upriorytetowaniu tramów - co nie znaczy, że nie należy tego robić, gdyż mimo to, suma strat czasu w systemie była mniejsza. Więc tutaj bym się powstrzymał od ocen bez kompletu danych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ