Mijają dwa tygodnie od uruchomienia linii. Jak wygląda frekwencja? Jakie macie obserwacje?Nowa linia w Wawrze
śmik 29-11-2005 , ostatnia aktualizacja 29-11-2005 11:33
W czwartek 1 grudnia zacznie kursować nowa linia 305
NOWA LINIA W WAWRZE. W czwartek 1 grudnia na ulice wyjadą autobusy nowej linii 305. Będą kursować co pół godziny tylko w dni powszednie z Falenicy ul. Bysławską, Patriotów do Międzylesia, stąd Zwoleńską do Żerznia, dalej Traktem Lubelskim, Płowiecką, Czecha, Sejmikową. Wydawniczą,Kaczeńca, Łysakowską, Korkową, Kościuszkowców, Czecha, Potockich, Skrzyneckiego do pętli przy ul Strusia w Marysinie Wawerskim. Z powrotem ul. Skrzyneckiego, Powszechną, Czecha, Płowiecką, Widoczną, Błękitną, Floriana do Traktu Lubelskiego.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
-
A to jakby to wygladalo wedlug projektu Andrzeja z moja modyfikacja w przebiegu trasy.
Na Zielona szczytowka np.383 albo coś w tym stylu.
183/30/30/30/30 na trasie:
Wiatraczna - .............. Korkowa - Kościuszkowców - Czecha - Potockich - Skrzyneckiego - Powszechna - Czecha - wiadukt - zjazd z wiaduktu - Widoczna - Błękitna - Floriana - Trakt Lubelski - Płowiecka - Błękitna - Widoczna - Szpotańskiego - .........i do Falenicy [ a z powrotem .......Widoczna - Błękitna - Floriana - Trakt Lubelski - Płowiecka - ........... Wiatraczna]
Wiem ze na tej trasie autobus zatrzyma sie dwa razy na tym samym przystanku Trakt Lubelski[mozna wprowdzic oznaczenia w rozkladzie np w i f],ale tu głównie chodzi o to żeby była dogodna przesiadka z tego busa do 142,702 i odwrotnie,w celu rekompensaty za likwidacje 305.
Mozna jeszcze 142,702 puscic prosto do Plowieckiej i Widoczna,aby w obie strony byly dogodne przesiadki.
Problemem jest tutaj przystanek Floriana,oraz co najmniej 2 minuty w rozkladzie w plecy na tych liniach. 8)
Wiecej spacji w opisie trasy, bo sie adminowi forum rozjezdza
f.
Na Zielona szczytowka np.383 albo coś w tym stylu.
183/30/30/30/30 na trasie:
Wiatraczna - .............. Korkowa - Kościuszkowców - Czecha - Potockich - Skrzyneckiego - Powszechna - Czecha - wiadukt - zjazd z wiaduktu - Widoczna - Błękitna - Floriana - Trakt Lubelski - Płowiecka - Błękitna - Widoczna - Szpotańskiego - .........i do Falenicy [ a z powrotem .......Widoczna - Błękitna - Floriana - Trakt Lubelski - Płowiecka - ........... Wiatraczna]
Wiem ze na tej trasie autobus zatrzyma sie dwa razy na tym samym przystanku Trakt Lubelski[mozna wprowdzic oznaczenia w rozkladzie np w i f],ale tu głównie chodzi o to żeby była dogodna przesiadka z tego busa do 142,702 i odwrotnie,w celu rekompensaty za likwidacje 305.
Mozna jeszcze 142,702 puscic prosto do Plowieckiej i Widoczna,aby w obie strony byly dogodne przesiadki.
Problemem jest tutaj przystanek Floriana,oraz co najmniej 2 minuty w rozkladzie w plecy na tych liniach. 8)
Wiecej spacji w opisie trasy, bo sie adminowi forum rozjezdza
f.
Odtąd znajdują się posty wydzielone z tematu "Projekt dla Bielan" wraz z postami na temat obsługi rejonu Lucerny - Wąbrzeska.
(Bastian w zastępstwie)
eee, to skoro 303 ma byc skrocona do pl zamkowego to by miala prawie taka sama trase jak 111 (prawie), wiec nie ma sensu, a moze 303 wlasnie skierowac na dw. centralny?? albo do zachodniego? albo moze tak:
111 - Esperanto ... - Saska po obecnej trasie przez Goclaw do Ostrobramskiej nastepnie do rembertowa? chodzi mi o blizszy rembertow;
303 - DW. Centralny - Al jerozolimskie - Saska - Fieldorfa - Wal Miedzeszynski - Blota
161 - ZBOJNA GORA - ... FALENICA (bez zajazdu na Blota)
183 - WIATRACZNA - Plowiecka - Patriotow - przejazd przez tory - CENTRUM ZDROWIA MATKI I DZIECKA (ew. WISNIOWA GORA)
125 - OS. GORCZEWSKA - ...Zamoyskiego - WIatraczna - WIATRACZNA
521 - SZCZESLIWICE - bialobrzeska - bitwy warszwskiej 1920 - grojecka - wawelska - Trasa Lazienkowska - Ostrobramska - Grochowska - Plowiecka... - FALENICA
410 - CH REDUTA - AL. Jerozolimskie - AL. Prymasa Tysiaclecia ... - NOWE BEMOWO (jezdzacy w szczycie)
E - 5 dodanie przystanku Berestecka, skasowanie przystanku Lopuszanska
416 - przeksztal;cenie w calodzienna 516 oraz skasowanie niektorych przystankow
(Bastian w zastępstwie)
eee, to skoro 303 ma byc skrocona do pl zamkowego to by miala prawie taka sama trase jak 111 (prawie), wiec nie ma sensu, a moze 303 wlasnie skierowac na dw. centralny?? albo do zachodniego? albo moze tak:
111 - Esperanto ... - Saska po obecnej trasie przez Goclaw do Ostrobramskiej nastepnie do rembertowa? chodzi mi o blizszy rembertow;
303 - DW. Centralny - Al jerozolimskie - Saska - Fieldorfa - Wal Miedzeszynski - Blota
183 - WIATRACZNA - Plowiecka - Patriotow - przejazd przez tory - CENTRUM ZDROWIA MATKI I DZIECKA (ew. WISNIOWA GORA)
125 - OS. GORCZEWSKA - ...Zamoyskiego - WIatraczna - WIATRACZNA
521 - SZCZESLIWICE - bialobrzeska - bitwy warszwskiej 1920 - grojecka - wawelska - Trasa Lazienkowska - Ostrobramska - Grochowska - Plowiecka... - FALENICA
410 - CH REDUTA - AL. Jerozolimskie - AL. Prymasa Tysiaclecia ... - NOWE BEMOWO (jezdzacy w szczycie)
E - 5 dodanie przystanku Berestecka, skasowanie przystanku Lopuszanska
416 - przeksztal;cenie w calodzienna 516 oraz skasowanie niektorych przystankow
- fik
- Naczelne Chamidło
Nienienie. Błota muszą [to jest podobno muszą] mieć dojazd do Falenicy. W dodatku pchanie tego 303 wzdłuż Wału Miedzeszyńskiego to jakies nieporozumienie - albo będzie za słabe na Saską Kępę, albo za mocne na Błota.303 - DW. Centralny - Al jerozolimskie - Saska - Fieldorfa - Wal Miedzeszynski - Blota
Nowy Rembertów i Zielona na samym 514? Nieporozumienie. Nie twierdzę, że 183 jest super linią, ale tak drastyczna, niczym nieumotywowana zmiana trasy jest IMHO pomyłką...183 - WIATRACZNA - Plowiecka - Patriotow - przejazd przez tory - CENTRUM ZDROWIA MATKI I DZIECKA (ew. WISNIOWA GORA)
To jest już mało śmieszny dowcip. W największym swoim korku, czyli na Płowieckiej, stać będzie, ale do ścisłego centrum nie dowiezie... to już 359 jest lepsze. Abstrahuję już od tego, że 128 i 512 pękłoby w szwach.521 - SZCZESLIWICE - bialobrzeska - bitwy warszwskiej 1920 - grojecka - wawelska - Trasa Lazienkowska - Ostrobramska - Grochowska - Plowiecka... - FALENICA
Nonsens. To jest to pierwsze, to drugie jest jasne.E - 5 dodanie przystanku Berestecka, skasowanie przystanku Lopuszanska
410 totalnie nie rozumiem, w relacji Aleje Jerozolimskie z Ursusa aleja Rewolucji Październikowej potoków dużych nie ma i nie będzie. 178 starcza. Dalej jedzie ono bliżej nieznaną trasą na Bemowo - dublując albo 184, albo 523 zapewne
Skrócenie 125 - po co?
Ogólnie masa wydziwiania wyraźnie pod jedną tezę - autobus z Saskiej do Centralnego. Klask klask klask.
No ja właśnie mogę. To nie ja sugeruję bus na Saskiej, bo Francuska jest za daleko.skoro nie jedzie na "twoim" odcinku to przeciez te 200 - 300 metrow mozesz sie przejsc nie?
[ Dodano: 2005-12-21, 17:42 ]
A to jest niewątpliwie fakt, na co innego można sobie pozwolić na Tarchominie, a na co innego tam, gdzie jest sporo starszych osób. Dlatego też nie podoba mi się wycofanie 128 z Szczęśliwickiej i Grzymały - odbiera się dojazd z Narutowicza do przychodni na Szczęśliwicką, odbiera się dobrą relację [choć zabitą częstotliwością] ze Szczęśliwic w Aleje, oferując kręciołka przez Zachodni i Niemcewicza...Mieszkają tam w większości starsi ludzie, dla których 200 metrów to spory odcinek.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
no fakt w sumie, ale juz kiedys byl pomysl 521, a moze lepiej 410 puscic z DW. Zachodniego trasa lazienkwska ,plowiecka, patriotow - Centrum Zdrowia Matki i Dziecka
a z 125 chodzilo mi o to ze strasznie dluga trase ma
161 wozi muchy wiec moze:
305 ... Patriotow na ZBOJNA GORa
a 161 WIATRACZNA - Plowiecka - Patriotow - Panny Wodnej - Przewodowa ... - BLOTA
a z 125 chodzilo mi o to ze strasznie dluga trase ma
161 wozi muchy wiec moze:
305 ... Patriotow na ZBOJNA GORa
a 161 WIATRACZNA - Plowiecka - Patriotow - Panny Wodnej - Przewodowa ... - BLOTA
- Hetman Ciemności