Dobra wiadomość dla Konstancina
10 września Sejmik Województwa Mazowieckiego przegłosował uchwałę w sprawie udzielenia pomocy finansowej w formie dotacji celowej dla Powiatu Piaseczyńskiego na realizację zadania :
„Budowa kanalizacji deszczowej w ramach przebudowy drogi powiatowej -Mirkowskiej w Konstancinie - Jeziornej na odcinku od ul. Bielawskiej umożliwiającej odprowadzenie wód opadowych z drogi powiatowej, z drogi wojewódzkiej nr 724 (ul. Warszawska ) na odcinku osiedle Konstancja do ul. Mirkowskiej oraz ulic gminnych przylegających do tych dróg. Kwota dotacji 2 mln 400 tyś.zł.
Dobra wiadomoĹÄ dla Konstancina
Moderator: Wiliam
- piechocinski
- Kontakt:
Jeszcze lepsza wiadomość dla Konstancina:
Mazowiecki Zarząd Dróg Wojewódzkich w Warszawie, 03-380 Warszawa ul. Kruczkowskiego 3 ogłasza postępowanie o zamówienie publiczne w trybie: przetargu nieograniczonego
Przedmiot zamówienia:
Opracowanie dokumentacji projektowej niezbędnej do uzyskania decyzji o ustaleniu lokalizacji drogi oraz decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia, a także uzyskanie w imieniu Zamawiającego
• decyzji o ustaleniu lokalizacji drogi
• decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia
dla przedsięwzięcia pn. Budowa obwodnic m. Konstancin – Jeziorna i m. Góra Kalwaria
w ciągu drogi wojewódzkiej nr 724 relacji Warszawa – Góra Kalwaria, powiatu piaseczyńskiego, województwa mazowieckiego, nr postępowania 223 07.
Wspólny Słownik Zamówień
CPV: 742220001
Termin wykonania zamówienia:
W nieprzekraczalnym terminie do 31-03-2009 r.
Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego pok. 28 w terminie do 15-10-2007 r. godz. 10:00
Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego pok. 10 dnia 15-10-2007 o godz. 10:30
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zostanie zamieszczona na stronie
www.mzdw.pl/technik/przetargi/826/siwz%20czesc%201.pdf
www.mzdw.pl/technik/przetargi/826/siwz%20czesc%202.pdf
Mazowiecki Zarząd Dróg Wojewódzkich w Warszawie, 03-380 Warszawa ul. Kruczkowskiego 3 ogłasza postępowanie o zamówienie publiczne w trybie: przetargu nieograniczonego
Przedmiot zamówienia:
Opracowanie dokumentacji projektowej niezbędnej do uzyskania decyzji o ustaleniu lokalizacji drogi oraz decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia, a także uzyskanie w imieniu Zamawiającego
• decyzji o ustaleniu lokalizacji drogi
• decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia
dla przedsięwzięcia pn. Budowa obwodnic m. Konstancin – Jeziorna i m. Góra Kalwaria
w ciągu drogi wojewódzkiej nr 724 relacji Warszawa – Góra Kalwaria, powiatu piaseczyńskiego, województwa mazowieckiego, nr postępowania 223 07.
Wspólny Słownik Zamówień
CPV: 742220001
Termin wykonania zamówienia:
W nieprzekraczalnym terminie do 31-03-2009 r.
Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego pok. 28 w terminie do 15-10-2007 r. godz. 10:00
Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego pok. 10 dnia 15-10-2007 o godz. 10:30
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zostanie zamieszczona na stronie
www.mzdw.pl/technik/przetargi/826/siwz%20czesc%201.pdf
www.mzdw.pl/technik/przetargi/826/siwz%20czesc%202.pdf
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A co z mostem w ciągu DW 721?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- humptyangel
- Kontakt:
Most w ciągu DW 721 jest fragmentem Małej Obwodnicy Warszawy (MOW), jest to oddzielne zadanie. MZDW ze swoim stromym budżetem nie jest w stanie duzo dróg. Obecnie priorytetem jest zbudowanie fragmentu MOW wraz z Paszkowianką miedzy A2 a DW 719.
Most w ciągu DW 721 powstanie w ciągu nowej trasy zwanej Trasą Mostową (kategoria G/GP), ale to daleka przyszłość
Wazne by K-J uwolnić od samochodów jadących na Górę Kalwarie.
Most w ciągu DW 721 powstanie w ciągu nowej trasy zwanej Trasą Mostową (kategoria G/GP), ale to daleka przyszłość
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Powyższą informację SISKOM dostał od zdenerwowanych mieszkańców Konstancina.Dziwne rzeczy się dzieją w Konstancinie z przebiegiem DW 721 (planowana Mała Obwodnica Warszawy).
Władze chcą w nowych planach zagospodarowania wyrzucić pustą rezerwę pod tą drogę i poprowadzić ją dokładnie wzdłuż istniejącej trasy, czyli pomiędzy domkami.
Ma to związek z faktem, że na ów pusty pas mają chrapkę developerzy, ktorzy chcą w Konstancienie budować ekskluzywne osiedle "ciszy i spokoju". Władze Konstancina na razie starają się jak mogą, by ukryć powyższe zmiany przed mieszkańcami.
Panie Januszu. Czy to prawda?
Mała Obwodnica Warszawy w ciągu DW 721 zapisana jest w planach województwa. Gdyby władze Konstancina miały przesuwać tą drogę w nowych planach zagospodarowania, to działania te byłyby sprzeczne z planami Mazowsza i wojewoda byłby zobowiązany taki zapis w planach unieważnić.
Jednak wiemy też doskonale, że w przypadku, gdy chodzi o developerkę, to ... mogą dziać się różne dziwne rzeczy i np. urzędnicy w UW mogą coś "przeoczyć". Więcej nie będę pisał, bo mógłbym zostać posądzony o insynuacje.
Pozdrawiam prosząc jednocześnie o wyjaśnienie sprawy, gdyż Mała Obwodnica Warszawy będzie w przyszłości pełnić ważną rolę łącząc satelickie gminy okołowarszawskie i oby się nie okazało, że w Konstancinie będzie nagle wąskie gardło.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-09-11, 22:11 ]
Zmiana formatowania - proszę nie używać czerwonego koloru, jest on zarezerwowany dla moderatorów!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
2x2humptyangel pisze:Obecnie priorytetem jest zbudowanie fragmentu MOW wraz z Paszkowianką miedzy A2 a DW 719.
W którym miejscu DW724 jako obwodnica Góry Kalwarii będzie się łączyć z obwodnicą tegoż miasta w ciągu DK79humptyangel pisze:Most w ciągu DW 721 powstanie w ciągu nowej trasy zwanej Trasą Mostową (kategoria G/GP), ale to daleka przyszłośćWazne by K-J uwolnić od samochodów jadących na Górę Kalwarie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
mamy tylko to:R-11 Kleszczowa pisze: W którym miejscu DW724 jako obwodnica Góry Kalwarii będzie się łączyć z obwodnicą tegoż miasta w ciągu DK79Na SISKOMie nie widzę mapy z odpowiedzią na to pytanie
BTW: jak wygląda sprawa z przebudową siedemdziesiątki dziewiątki
http://siskom.waw.pl/obwodnice-miast.htm#gora-kalwaria
- humptyangel
- Kontakt:
Robert, ja za to znalazłem:)
http://www.mzdw.pl/technik/przetargi/82 ... sc%201.pdf
W tym SIWZ, na stronie 20 jest napisane, że DW724 do połączenia z projektowanym przebiegiem DK 79 wykorzysta ul. Adamowicza w Górze Kalwarii. Nałożyłem sobie satelite z ZUMI i mapę Profilu (Mapa Profilu) i wyszło, że DW 724 połączy się z DK79 miedzy wiaduktem WD-19 a przejściem PP-20, dokładnie tuż nad nim:)
Korytarz jest zazaczony na terenie tylko GK, bo jest tam obowiązujący MPZP
Frag. mapy Profilu z zaznaczeniem
... i bez

Mam nadzieje, że rozjaśniłem:)
http://www.mzdw.pl/technik/przetargi/82 ... sc%201.pdf
W tym SIWZ, na stronie 20 jest napisane, że DW724 do połączenia z projektowanym przebiegiem DK 79 wykorzysta ul. Adamowicza w Górze Kalwarii. Nałożyłem sobie satelite z ZUMI i mapę Profilu (Mapa Profilu) i wyszło, że DW 724 połączy się z DK79 miedzy wiaduktem WD-19 a przejściem PP-20, dokładnie tuż nad nim:)
Korytarz jest zazaczony na terenie tylko GK, bo jest tam obowiązujący MPZP
Frag. mapy Profilu z zaznaczeniem
... i bez

Mam nadzieje, że rozjaśniłem:)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)