Przykładem znajomości popytu przez PKS jest rano puszczanie kursu z Górek, wysadzanie pasażerów w Czosnowie, i potem ich upychanie w skomunikowanym kursie do Warszawy. A ten skomunikowany kurs jest obsługiwany przez i tak już nieźle napełniony autobus turystyczny. I żeby było śmieszniej następny kurs był realizowany przez przegubowego Ikarusa, który jechał praktycznie pusty (czy ten przegubowy Ikarus jeździ do dzisiaj nie wiem).Fikander pisze:Coś mi się wydaje, że PKS lepiej potrafi ocenić popyt na połączenia od ZTMu. Pewnie jakieś 90% pasażerów z Czosnowa chce się dostać do Warszawy na 7:30-8:00, to nie dziwota, że w tym okresie jest dużo kursów.
281 / C81 do Palmir i Pociechy
Moderator: Wiliam
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Colony
- Kontakt:
Ciekawe, ale podobnie w obu szczytach funkcjonuje 719 i nie narzeka na frekwencję. W Czosnowie (z podjazdami do Sowiej Woli) też można.Fikander pisze:Coś mi się wydaje, że PKS lepiej potrafi ocenić popyt na połączenia od ZTMu. Pewnie jakieś 90% pasażerów z Czosnowa chce się dostać do Warszawy na 7:30-8:00, to nie dziwota, że w tym okresie jest dużo kursów.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Znam tę gminę z punktu widzenia kierowcy samochodu - nie potrafię zlokalizować nazw ulic które podałeś, ale gdy znalazłem mapę z nazwą samych miejscowości, to jeżeli są to te drogi o których myślę to część jest z pewnością nie do przyjęcia przez ZTM - do Czosnowa po trasie Gdańskiej bez problemu, ale dalej... oj czarno to widzę.5661 pisze:Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
CZAS PRZELOTU W 1 STRONĘ OK 55 Min
KTO JEST ZA ?
Wiem jak tam po tych gminnych drogach jeżdżą tubylcy - oni nigdy nie hamują
Kursów jest faktycznie mało. Parę kursów do Nowiaka, i nieliczne do Warszawy (Górek nie liczę5661 pisze:coś ci powiem ja dojeżdzam z Sowiej Woli codziennie i wiem jakie bydłowozy jeżdzą
to jest tragednia .... przesiadki i te pksowskie busy ..............powinni dac jakiś autobus ztm
Ale potencjalna linia wymaga przede wszystkim zaangażowania Wójta. Każda wioska ma swojego sołtysa, niech więc się dogada z innymi, i niech razem wystąpią do Wójta i Rady Gminy. Rada Gminy jest (delikatnie mówiąc) monolitem politycznym (z jednym rodzynkiem), ale oni się wywodzą z mieszkańców, i trzeba też ich naciskać.
Całej gminy się nie zadowoli, ale przynajmniej jej część można objąć zasięgiem takiej linii.
Nie zakładam nowego tematu ale również istotna inf. Gazeta Czosnowska - strona 2. Z dniem 1.01.2008 planowane jest przedłużenie linii Ł-BIS do Czosnowa.
Czytałem, że myślą intensywnie nad poprowadzeniem linii z Łomianek do Ożarowa Mazowieckiego - siedziby powiatu.
KM Łomianki
Kurna jego bolek powaliło ich do resztyPawel01 pisze:Czytałem, że myślą intensywnie nad poprowadzeniem linii z Łomianek do Ożarowa Mazowieckiego - siedziby powiatu.KM Łomianki
Już taka linia jeździ. Jest obsługiwana mikrobusem, tylko w wybrane dni tygodnia. Jeździ z Łomianek, przez Stare Babice do Ożarowa. Nic więc nowego.Piotrek pisze:Ale byłoby połączeniesolaris8315 pisze:Kurna jego bolek powaliło ich do reszty![]()
Gdzieś tu był temat o KM w Łomiankach. Sama linia do Czosnowa to na pewno atrakcyjne połączenie dla mieszkańców, skazanych na PKS.
Pawel01 pisze:Nie zakładam nowego tematu ale również istotna inf. Gazeta Czosnowska - strona 2. Z dniem 1.01.2008 planowane jest przedłużenie linii Ł-BIS do Czosnowa.
Wójt od 3 lat obiecuje że linia z KMŁ bedzie dojeżdzać do Czosnowa ale to są obietnice.Ponieważ gdy ludzie pisza o ulepszeniu komunikacji to Wójt im rzuca terminy kiedy komunikacja bedzie uruchomiona...no i wtedy Wójt ma spokój przez jakiś czas-i pożniej znów obiecuje itd...Alle ludzie w Czosnowie mają PKS,P-Trans,PPKS Nowy Dwór Maz,PPKS Ciechanów,Translud,więc nie jest tak żle...ale co z ludźmi którzy mieszkaja poza czosnowem miejscowości tj.Małocice,Janów Mikołajówka,Sowia Wola-ludzie piszą o poprawe komunikacji ,wójt obiecuje że poprawi się i tak juz jest od 7 lat...jeszcze bardziej obcinaja kursy..poprostu tragedia.Ludzie z tych okolic marza o komunikacji regularnej np. ZTM
a nie PKS ,kiedy chce to przyjeżdża.