Remonty pÄtli autobusowych w Warszawie
Moderator: Wiliam
Dlatego napisałem, że sytuacja jest patowa.
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Jasne, że szkoda, gdyż jest korzystnie usytuowana i trzy stanowiska znacznie ułatwiłyby manewr przy jakichkolwiek zmianach za Płowiecką. Niestety, tamtejsza spółdzielnia nie chce oddać nawet piędzi na szczątkowe poszerzenie pętli, bo sprzeciw wyraziło kilkunastu posiadaczy blachosmrodów z osiedlowego parkinguMZ pisze:Szkoda tylko, że nie wzięli się też za nierówną i ciasną pętlę MARYSIN.
Nie chcę za bardzo złazić w odmęty OT, ale w ogóle nie podzielam Twojego entuzjazmu. III linia metra (czy raczej linia nr dwa i pół) to jakieś kolosalne nieporozumienie. Nie wiem, jak muszą pobudować się te nowe wawerskie osiedla, żeby zwieźć wystarczającą ilość ciżby zdolną zwrócić choćby część kosztów. Typowy potok pod inwestycję szybkiego trama - ot, co. Gocław z przyległościami to zdecydowanie za mało na metro. Tramy naprawdę byłyby jak znalazł, także dlatego, że udałoby się je zapewne wytrasować w sposób o wiele bardziej racjonalny.MeWa pisze:Podoba mi sie ta wersja z III linia metra![]()
emdegger pisze:Jasne, że szkoda, gdyż jest korzystnie usytuowana i trzy stanowiska znacznie ułatwiłyby manewr przy jakichkolwiek zmianach za Płowiecką. Niestety, tamtejsza spółdzielnia nie chce oddać nawet piędzi na szczątkowe poszerzenie pętli, bo sprzeciw wyraziło kilkunastu posiadaczy blachosmrodów z osiedlowego parkingu.
Kiedyś było wolno, nawet należało tak robić - pierwszy autobus (który miał odjazd) lub nawet dwa, 107, 111, 180 czy 516 - stawały przy wiacie. Ale do czasu, kiedy to policja postanowiła jednemu kierowcy na 111 wlepić mandat za blokowanie ruchu.Tadek A. pisze:... czego robić mu nie wolno.
Polityka złym doradcą w pracy!
Sorry, nie mogłem znaleźć...Dennis pisze:Pewnie w SIWZWszystko na tacy trzeba podać
![]()
![]()
[ Dodano: 2007-08-12, 09:36 ]
Jeśli się nie mylę, to jest napisane, że tyle, ile potrzeba na wymianę pasażerów. Ogólnie rzecz biorąc poniżej 1 minuty, jeśli uznać to za zatrzymanie...MZ pisze:A jest przepis mówiący o tym, ile czasu autobus może stać na oznakowanym przystanku?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Gdzie jest tak napisaneBusmann pisze:to jest napisane, że tyle, ile potrzeba na wymianę pasażerów.
14.07.2008 - i starczy...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak, to tylko pasażerowie PKS 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No zaraz, kto ma informować pasażerów PKS-u? Może ZTM? 
Nikt tu (chyba) nie twierdzi, że ci pasażerowie są gorsi, ale o informację dla nich powinien zadbać sam PKS...
Nikt tu (chyba) nie twierdzi, że ci pasażerowie są gorsi, ale o informację dla nich powinien zadbać sam PKS...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
PKS tytułuje to stanowiskiem nr 11 i przeniósł tam część kursów(także do Piaseczna PKP co wskazuje na jakieś kombinacje z Expressem), co wskazuje na czasowość rozwiązania, zwłaszcza, że PKS chwalił się kiedyś posiadaniem swoich stanowisk na pętliinż. Glonojad pisze:No tak, to tylko pasażerowie PKS
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zarządzający pętlą, przecież ZTMowi płaci się za korzystanie z przystanków. Jeśli ZTM gdzieś przenosi stanowisko swojego klienta, powinna być o tym informacja. Niezależnie od tego, że klient swoich klientów także poinformować powinien.Bastian pisze:No zaraz, kto ma informować pasażerów PKS-u? Może ZTM?![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm. Czy wiemy, czy PKS taką informację od ZTM dostał?inż. Glonojad pisze:Jeśli ZTM gdzieś przenosi stanowisko swojego klienta, powinna być o tym informacja.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow