Jakoś nie widzę R-10 w roli głównej obsługi 805. To pewnie jakieś finezyjne posunięcie, które ma ułatwić co innego gdzie indziej, ale ja tylko zgaduję.dzidek pisze:Podzielisz się z nami jakimiś jeszcze szczegółami obsługowymi ?
Zmiany obsługowe - październik 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Colony
- Kontakt:
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
jacek
- Zbanowany
Jak słusznie zauwazyl Pawcio, mozna bylo eqwentualnie cos pokombinowac z dodatkami na 145, czy 509, ewentualnie pozostaje jeszcze 162,362, lub 125.Colony pisze:Jakoś nie widzę R-10 w roli głównej obsługi 805. To pewnie jakieś finezyjne posunięcie, które ma ułatwić co innego gdzie indziej, ale ja tylko zgaduję.dzidek pisze:Podzielisz się z nami jakimiś jeszcze szczegółami obsługowymi ?
Jak słusznie zauważyl sam autor posta, obsługa 805, przez R10, bedzie hitem sezonu
[ Dodano: 2007-09-25, 10:15 ]
Tu akurat wiekszych zawirowań niema, oczywiście z malymi wyjatkami, typu wyjazdy na STP-166, a także na Natolin-195solaris8315 pisze:Czyli jak ostatni przetarg ITSu gdzie wygrał obsługę brygad na Bielanach i Białołęce
Jakie marzenie... tak sobie kiedyś gdybałem publicznie, i się spełniło.solaris8315 pisze:Spadłem z krzesłaDęboszczak pisze:Hitem sezonu i tak będzie dla mnie R10 na 805:). Predatora marzenie się spełniło
Obsługa przez R10 to będzie ciekawostka i jednocześnie test - jak będzie wyglądał standard obsługi. Jak się poprawi to super, jak wprost przeciwnie, to będzie nauczka, że "lepiej mieć wróbla w garści niż gołębia na dachu". A życie pokaże jak będzie.
A tak na marginesie to już się cieszę z jednego powodu - chętnie zobaczę jak będą kierowcy z R10 kombinowali z wjazdem na pętle przy Dużej w Markach. Ci ze Stalowej mieli na początku sporo problemów, bo wjazd jest tak usytuowany, że trzeba skręcić wcześniej, niż pętla jest widoczna z al. Piłsudskiego - kto przegapi wjazd to następną okazję zawrócenia ma na pętli 718
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pesymista... Czemu od razu zakładasz, że nie nagrodzi?Frencher pisze:A życie pokarze jak będzie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Pewnie dlatego, że moje postrzeganie wszystkiego co jest związane z działalnością przewozową MZA jest wypaczone przez R13, i patrzę na wszystko przez pryzmat ich obecnej "radosnej" działalności na terenie Marek. A o ich "radosnej" działalności można pisać i pisać, bo życie i zajezdnia R13 praktycznie codziennie przynosi mi nowe przykłady.Bastian pisze:Pesymista... Czemu od razu zakładasz, że nie nagrodzi?
Dlatego właśnie jestem jak najbardziej pełen obaw, choć nie ukrywam że chciałbym się rozczarować (w pozytywnym znaczeniu tego słowa
Nie mam nic przeciwko. Zarówno przeciw SU15, a tym bardziej przeciw SU18.solaris8315 pisze:Frencher już powinien się przyzwyczajać na widok U15 na 805 (no i U18 z klimą)
![]()
Choć jak znam życie będę miał okazję spotkać coś zupełnie odwrotnego.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyżbyś nie złapał mojej aluzji, dotyczącej ortografii?Frencher pisze:Dlatego właśnie jestem jak najbardziej pełen obaw
To słowo nie ma pozytywnego znaczenia. Przynajmniej w poprawnym użyciuFrencher pisze:choć nie ukrywam że chciałbym się rozczarować (w pozytywnym znaczeniu tego słowa)
http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=rozczarowa%E6+si%EASJP pisze:rozczarować się — rozczarowywać się «zawieść się na kimś, na czymś»
A co do R-10: cóż, życzę, by obawy się nie spełniły
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Już wiem o co chodziBastian pisze:Czyżbyś nie złapał mojej aluzji, dotyczącej ortografii?
To pewnie przez ostatni atak wirusa, z którym walczyłem przez cały dzień zanim wybyłem do USA
-
Krzysiek_S
Podział na tak duże rejony obsługowe wynika stąd, że w Warszawie ciągle jest stosunkowo niewiele brygad ajencyjnych, wobec czego ZTM ma większą swobodę manewru w przydzielaniu brygad, w sytuacji gdy na przykład powstaną jakieś nowe linie. Wozy ajentów są kierowane tam, gdzie, zdaniem ZTM-u, są najbardziej potrzebne. Gdyby było więcej brygad dla prywatnych przewoźników, to i mniejsze rejony miasta byłyby zapewne przydzielane. Oczywiście tracą na tym przewoźnicy z powodu długich dojazdów, ale i pasażerowie, gdyby trzeba było podesłać podmianę.R-11 Kleszczowa pisze:Dzielenie miasta nie na pół, tylko na więcej rejonów obsługowych![]()