Zapytam najgrzeczniej, jak umiem, zanim Łukasz to zrobi sam - czytasz (ze zrozumieniem!) posty, na które odpowiadasz, zanim klikniesz 'cytuj'?mikut8 pisze:A po co e-4 rozdzielac?To w niczym nie pomoze.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Niestety tak spektakularnego sukcesu to się nie uzyska. Różnica w czasie przejazdu będzie minimalna (trasa jakby bardziej prosta i bez alternatyw), a i nie ma jak skrócić tych dodatkowych kursów, by zgęszczenie jeszcze zwiększyć.Łukasz pisze:Skoro da się na 193 zrobić PT z Ursynowa, to na pewno z E-4 można by przy tej samej częstotliwości zrobić linię mniej brygadożerną. Może nawet część PT mogłaby zawracać przy Polfie i podjeżdżać na Ekspresową. Wtedy nie byłoby, że się nie pomieszczą tu, czy gdzieś indziej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Faktycznie, za szybko przeczytałem, i nie zrozumiałem...Sorry.Fikander pisze:Zapytam najgrzeczniej, jak umiem, zanim Łukasz to zrobi sam - czytasz (ze zrozumieniem!) posty, na które odpowiadasz, zanim klikniesz 'cytuj'?mikut8 pisze:A po co e-4 rozdzielac?To w niczym nie pomoze.
Mateusz...
Fan Komunikacji Miejskiej
(aż zapiszczałem gdy ujrzałem 731:))
Lubie 731(z mojego osiedla!),503,511,E-4,510...
-
Dęboszczak
Niestety nie podzielam twojego zdania. Skierowanie silnej linii ul. Odkrytą zmarginalizuje w godz. szczytu rolę zespołu Hanki Ordonówny, ponieważ obecnie bardzo dużo pasażerów dochodzi nawet spory kawałek do tego przystanku z ul. Odkrytej. Mając autobus bezpośredni z ul. Odkrytej pasażerowie nie będą z tego przystanku korzystać. Z pętli Nowodwory będzie odjeżdżać ta sama liczba autobusów.Bastian pisze:No to veto. Tworzenie podaży na Odkrytej kosztem pętli Nowodwory jest nie do przyjęcia. A jesli już, to kosztem linii najmniej tam potrzebnej, czyli 508. Ale nie E-4! W ten sposób silne połączenie rozwalamy, tworząc stada, jadące w dodatku z róznych ulic. Bezsens.pawcio pisze: Zapewne ścięte też będzie trochę E-4.
508 jest potrzebną linią na Nowodworach, wbrew temu co tu twierdzisz.
Stada autobusowe już teraz występują, więc w przypadku zwiększania ilości autobusów będzie to nieuniknione.
-
Dęboszczak
To niech dla jakichs linii Hanka ordonówna bedzie np. na żądanie?Dęboszczak pisze:Niestety nie podzielam twojego zdania. Skierowanie silnej linii ul. Odkrytą zmarginalizuje w godz. szczytu rolę zespołu Hanki Ordonówny, ponieważ obecnie bardzo dużo pasażerów dochodzi nawet spory kawałek do tego przystanku z ul. Odkrytej. Mając autobus bezpośredni z ul. Odkrytej pasażerowie nie będą z tego przystanku korzystać. Z pętli Nowodwory będzie odjeżdżać ta sama liczba autobusów.Bastian pisze: No to veto. Tworzenie podaży na Odkrytej kosztem pętli Nowodwory jest nie do przyjęcia. A jesli już, to kosztem linii najmniej tam potrzebnej, czyli 508. Ale nie E-4! W ten sposób silne połączenie rozwalamy, tworząc stada, jadące w dodatku z róznych ulic. Bezsens.
508 jest potrzebną linią na Nowodworach, wbrew temu co tu twierdzisz.
Stada autobusowe już teraz występują, więc w przypadku zwiększania ilości autobusów będzie to nieuniknione.
Mateusz...
-
Dęboszczak
A właśnie! Nie dłoby rady podmienić 508 i 510 na Picassa, by powiększyć obszar mający bezpośredni dojazd do DWC i uwolnić 508 od realcji lokalnych? Wówczas 508 można wysłać na Odkrytą i wzmocnić, a E-4 zrobić już szczytowym hiperekspresem.Colony pisze:Mocne 510 starczyłoby na Picassie. Problem w tym, że na południe od Arkadii woziłoby muchy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Dęboszczak
Co z szybkim dojazdem z ciągu Modlińskiej do metra?pawcio pisze:A właśnie! Nie dłoby rady podmienić 508 i 510 na Picassa, by powiększyć obszar mający bezpośredni dojazd do DWC i uwolnić 508 od realcji lokalnych? Wówczas 508 można wysłać na Odkrytą i wzmocnić, a E-4 zrobić już szczytowym hiperekspresem.Colony pisze:Mocne 510 starczyłoby na Picassie. Problem w tym, że na południe od Arkadii woziłoby muchy.
Zupełnie się można w tym pogubić
. Czyli to mniej więcej ma wyglądać tak:
- 508 analogicznie jak 116 na Sobieskiego - dla wszystkich
- E-4 jak dawne E-2 na Sobieskiego - dla rejonów najdalszych
- 4xx jak dawne E-1 na Sobieskiego - dla rejonów bliższych

- 508 analogicznie jak 116 na Sobieskiego - dla wszystkich
- E-4 jak dawne E-2 na Sobieskiego - dla rejonów najdalszych
- 4xx jak dawne E-1 na Sobieskiego - dla rejonów bliższych
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.