Wyjazdy i zjazdy przez całe miasto... (d. Zjaaaaaaazd)

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 10 paź 2007, 10:53

Również żadną.
Jednak tablica zjazdowa z przodu w momencie, gdy jest to zjazd na PT niesie również błędną informację, albowiem przeciętny pasażer nie wie, czy zjazd jest po trasie, czy na PT i czy do takiego autobusu gonić, czy nie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Prof_Balcerek

Post autor: Prof_Balcerek » 10 paź 2007, 12:08

tak a propos zjazdów

Do szewskiej pasji doprowadza mnie przyjmowanie zjeżdżających tramwajów do zajezdni Praga. Wygląda to tak że tramwaj zatrzymujący się przy PKT (czy jak to tam u nich się nazywa) blokuje przejazd innym jadącym do pętli przy bazylice . Najśmieszniejsze jest to że oczekujący skład zawadza jakieś 0.5/1m , gdyby przejechał te kilkaset centymetrów dalej 13 i 7 nie musiałby bezsensownie czekać.

Ja wiem że PKT to rzecz święta (w wojsku za ignorowanie takiegoż mało płuc nie wyplułem :D ) ale to już jest jakiś absurd.

fraktal

Post autor: fraktal » 11 paź 2007, 10:52

pawcio pisze:Jednak tablica zjazdowa z przodu w momencie, gdy jest to zjazd na PT niesie również błędną informację, albowiem przeciętny pasażer nie wie, czy zjazd jest po trasie, czy na PT i czy do takiego autobusu gonić, czy nie.
Jeżeli spotka 110 na Powstańców Sląskich albo 708 na Stawkach, to raczej nie będzie do nich gonił, może się tylko lekko zdziwić. Problem może się pojawić jedynie w sytuacji, gdy zjazd odbywa się częściowo po trasie, jednak w istocie jest to PT bez pasażerów - weźmy przykład 195 zjeżdżającego z Huty do zajezdni ITS-u. W takiej sytuacji rzeczywiście lepiej oznaczać jako PT.

TOMEK

Post autor: TOMEK » 11 paź 2007, 15:06

Prof_Balcerek pisze:(...)Ja wiem że PKT to rzecz święta (w wojsku za ignorowanie takiegoż mało płuc nie wyplułem :D (...)
Biegałeś/pompowałeś w OP-1 & MP-4 :twisted: :?:

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 11 paź 2007, 16:23

17 - zjazd z Metra Marymont przez Okopową i Radiową na R4

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 11 paź 2007, 16:48

Paweł D. pisze:17 - zjazd z Metra Marymont przez Okopową i Radiową na R4
Nieźle ktoś wymyślił. Czy naprawdę nie można było skrócić tych paru kursów do Broniewskiego. W przypadku 27 tak zrobiono.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 11 paź 2007, 19:10

To by ludzie podnieśli krzyk, że ostatni tramwaj jest ok. 22:30 na Popiełuszki w kierunku Marymontu ;) A można było łatwiej...

17 METRO MARYMONT - Słowackiego - Mickiewicza - Andersa - Stawki - Al. Jana Pawła II - Broniewskiego - Wólczyńska - Nocznickiego - ZAK "Kampinos" - ZAJEZDNIA ŻOLIBORZ

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 15 sty 2008, 18:16

Flash8222 pisze:Tak to się kończy jak się zmusza do wyjazdu przemęczonego i w dodatku początkującego kierowcy. Ja się nie pisałem na zestaw dodatków i spanie zaledwie po 4h! I tak zostałem zmuszony do porannych zmian których nie nawidzę
No to może przyznasz mi racje, do bezsensownych, bezplatnych dojazdów na poszczególne linie.
Temat poruszalem kilkakrotnie i zawsze Ty byleś zwolennikiem takich dojazdów.
Przetargi ogłaszane przez debili z ZTMu, na obsługe poszczególnych rejonow Miasta.
Brak mozliwosci wymiany, obsługi poszczegolnych lini, przez przewozników jest chore.
Ty zawsze mnie krytykowałeś.
Masz teraz namiastke tej głupoty, którą tak popieraleś.
Teraz chyba jesteś w stanie sobie to przekalkulować ile czasu zajmuje ci dojazd z domu, do Ursusa, a potem np:na Olesin, lub Wschodni na 120, lub do Rembertowa, na 168. Ile dłużej byś spał, gdybyś miał np: 191,194, lub 717, na które to linie dojerzdzają twoi koledzy po fachu z PKSu, jadąc z Klementowickiej, lub Piaseczna?
Wspomniane 120 móglby obslużyć ITS, lub PKS i ci kierowcy, tez by dluzej pospali, a tak to taki Driver ITSu, musi gnać np: na Kabaty na 166, lub na 195 ,na Natolin przegubem.
Może wrescie zmienisz zdanie na temat polityki ZTMu, gdzie siedzą opłacani z naszych podatków, nie myslacy, nie potrafiacy oszczedzać, bezmozgowcy, na panstwowym garnuszku, bojacy sie o własne stołki. ](*,)
Jedyne madre zdanie, w tym temacie wypowiedział Forumowy konfident 705, ktory stwierdził, że po trzech kolizjach powinni cie odesłac na psychotechnike, ale skoro za kurs nie zapłaciłes i go odpracowujesz, więc sprawa jasna, musisz jezdzić dalej, a skutki przemeczenia daja sie we znaki :-k
Na kazdym kroku widać oszczędnosci, jakie robia ajenci, ale spowodowane są one miedzy innymi, niepłatnymi dojazdami, a kwoty miesiecznie robia się olbrzymie.
](*,)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 sty 2008, 22:31

jacek pisze: bezplatnych dojazdów na poszczególne linie
gdyby były płatne, to wiele by to nie zmieniło... poza tym ZTM nie ma wpływu na to, gdzie ajent sobie zajezdnię ulokuje.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 15 sty 2008, 22:36

MeWa pisze:poza tym ZTM nie ma wpływu na to, gdzie ajent sobie zajezdnię ulokuje
Ale jak się juz ZTM dowie, gdzie ajent, lub wszyscy ajenci maja zajezdnie, to mógłby już tak pozamieniać linie, aby wszystkim było na reke.
Trzeba tylko chcieć isć na reke "współpracownikom", lub "podwykonawcom".
Niestety tak nie jest, bo ktos ma klapki na oczach i nie wie, gdzie ajenci maja swoje zajezdnie (-(

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 sty 2008, 22:39

Ajent ma określony tabor, który jeści na określonych liniach zgodnie z potrzebami w rejonie miasta przewidzianym w umowie. Jak ma zajezdnię na odludziu na krańcu miasta, to nie uniknie się długich wyjazdów.
Zresztą nie słyszałem, żeby ajenci pisali do ZTM-u w tej sprawie.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 15 sty 2008, 22:46

MeWa pisze:Ajent ma określony tabor, który jeści na określonych liniach zgodnie z potrzebami w rejonie miasta przewidzianym w umowie. Jak ma zajezdnię na odludziu na krańcu miasta, to nie uniknie się długich wyjazdów.
Podaj przykład, dlaczego wozy np:Itsu są niezdolne, do obsługi np;120, a wozy Mobilisu 166 (-(
MeWa pisze:Zresztą nie słyszałem, żeby ajenci pisali do ZTM-u w tej sprawie.
Jak siedzisz w Metrze, to jak mialeś słyszec :D
Dlaczego ITS niema już obsługi 153,161 od kilku 2 lat? Bo wynegocjowal zmiany.
Dogadanie sie ajentow pomiedzy sobą i za pozytywnem wnioskiem ZTMu, wszystkim było by na rekę (-X

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 sty 2008, 22:56

jacek pisze:Podaj przykład
jaki przykład? :D Nie wiem jak w takiej konstukcji zdaniowej i przyczynowo-skutkowej można przykład podać :D
jacek pisze:a wozy Mobilisu 166
bo faktycznie z Ursusa blisko jest do obu krańców tej linii :D
jacek pisze:Bo wynegocjowal zmiany
jednak dało się w tym tępym ZTM-ie?
jacek pisze:Dogadanie sie ajentow pomiedzy sobą i za pozytywnem wnioskiem ZTMu, wszystkim było by na rekę
nie wszystko jest takie proste jak się wydaje.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 15 sty 2008, 23:01

MeWa pisze:jacek napisał/a:
Podaj przykład
jaki przykład? Nie wiem jak w takiej konstukcji zdaniowej i przyczynowo-skutkowej można przykład podać
No widzisz, jak to łatwo się bronic, najlepszą obroną jest atak, czyli nie potrafisz podać jakiegokolwiek przykladu, dlaczego linie 120, nie może obsługiwać ITS, swoimi wozami 12 metrowymi.
MeWa pisze:bo faktycznie z Ursusa blisko jest do obu krańców tej linii
Z Ursusa, to może nie, ale z Piaseczna owszem, na Kabaty idealnie, a brygady startujące ze Wschodniego obsługiwać moze PKS i to robi :D
MeWa pisze:jednak dało się w tym tępym ZTM-ie?
To czemu piszesz,że nie słyszaleś o takich pismach, skoro tak bylo :-k

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 sty 2008, 23:05

jacek pisze:No widzisz, jak to łatwo się bronic, najlepszą obroną jest atak, czyli nie potrafisz podać jakiegokolwiek przykladu, dlaczego linie 120, nie może obsługiwać ITS, swoimi wozami 12 metrowymi.
sorry, nie będę się domyślać, co autor w swoim nieskładnym poście miał na mysli :D sprawdź co znaczy słowo przykład :>
jacek pisze:To czemu piszesz,że nie słyszaleś o takich pismach, skoro tak bylo
pozostałych linii nie zmieniono, bo? A Ty czemu piszesz o bezmózgim ZTM-ie, skoro można się dogadać?

ODPOWIEDZ