Komunikacja podmiejska

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 12 paź 2007, 11:37

R-11 Kleszczowa pisze:
hafilip84 pisze: I to by było cholernie niefajne... Ktoś pewnie szybko by wpadł na pomysł rzucenia 723/731/801 na obwodnicę... Tylko co wtedy z ludźmi którzy z Legionowa chcą dojechać do Jabłonny? Co drugi wieczór około 22 stoję na przystanku w Jabłonnie w kierunku Legionowa i razem ze mną prawie zawsze kilka osób... Wrzucanie wtedy jakiejkolwiek linii tylko do Jabłonny kosztem połączenia Legionowo - Jabłonna będzie bardzo krzywdzące...
Chyba, że to 144 zawita na obwodnicę :-k
To tylko czekać na pomysł zlikwidowania przystanków dla linii legionowskich... No bo po co samej Jabłonnie komunikacja lepsza niż w Legionowie? Oni na prawdę nie produkują takich potoków...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 12 paź 2007, 11:40

Jeżeli nie produkują takich potoków to dla podmiejskich można zostawić sam Pałac jako swoisty lokalny węzeł przesiadkowy, a pozostałe przystanki niech obsługuje 144. Notabene ciekawe gdzie tą pętlę ulokowali :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 paź 2007, 18:49

Dzisiejsza "Polska" twierdzi, że nowe linie podmiejskie pojawią się na ulicach w nowym roku. Pojadą do Nadarzyna i Józefosławia. Nowy autobus zagości także na ulicy Leśnej (Jabłonna). Póki co potrzebne są przebudowy ulic w rejonie Nadarzyna i Piaseczna. W drugim przypadku są dwie opcje: linia z Józefosławia do Wilanowskiej albo do PKP Jeziorki 8-[ Notabene z artykułu można wywnioskować, że autobus przegubowy jest szybszy niż krótki :D
Polska pisze:...autobusy przegubowe. Dzięki nim (...) szybciej dojechać do Warszawy.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 15 paź 2007, 18:53

R-11 Kleszczowa pisze:Ja jednak wierzył bym bardziej mapce, gdyż pokazuje ona faktyczny przebieg granicy Warszawy.
Dobrze prawisz ;)
M1 jest w Markach (al. Piłsudskiego), Praktiker i Decalton w Ząbkach (ul. Radzymińska), IKEA i reszta w Warszawie (ul. Głębocka). Sprawdźcie po adresach :P

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 paź 2007, 18:54

A nie jest tak, że szybciej dojadą autobusem w ramach ZTM niż biorąc pod uwagę obecny stan komunikacji? :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 15 paź 2007, 18:55

R-11 Kleszczowa pisze:linia z Józefosławia do Wilanowskiej albo do PKP Jeziorki 8-[
No co, kolej :D
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 paź 2007, 18:56

Co to w ogóle jest ta cała "Polska"? (o gazetę pytam :p )
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 paź 2007, 18:59

inż. Glonojad pisze:Co to w ogóle jest ta cała "Polska"? (o gazetę pytam :p )
przedsięwzięcie Polska Presse wzorowane na Times'ie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 paź 2007, 18:59

inż. Glonojad pisze:Co to w ogóle jest ta cała "Polska"? (o gazetę pytam :p )
Nowy dziennik :> Notabene mnie się nie podoba. Kupiłem pierwszy numer i więcej pewnie nie kupię. Chyba, że upadną to ostatnie też kupię :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 15 paź 2007, 18:59

R-11 Kleszczowa pisze:Dzisiejsza "Polska" twierdzi, że nowe linie podmiejskie pojawią się na ulicach w nowym roku. Pojadą do Nadarzyna i Józefosławia. Nowy autobus zagości także na ulicy Leśnej (Jabłonna). Póki co potrzebne są przebudowy ulic w rejonie Nadarzyna i Piaseczna. W drugim przypadku są dwie opcje: linia z Józefosławia do Wilanowskiej albo do PKP Jeziorki 8-[ Notabene z artykułu można wywnioskować, że autobus przegubowy jest szybszy niż krótki :D
Mógłbyś to przeskanowac lub wrzucic w jakiś inny sposób [-o<

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 paź 2007, 19:00

Janeczek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Dzisiejsza "Polska" twierdzi, że nowe linie podmiejskie pojawią się na ulicach w nowym roku. Pojadą do Nadarzyna i Józefosławia. Nowy autobus zagości także na ulicy Leśnej (Jabłonna). Póki co potrzebne są przebudowy ulic w rejonie Nadarzyna i Piaseczna. W drugim przypadku są dwie opcje: linia z Józefosławia do Wilanowskiej albo do PKP Jeziorki 8-[ Notabene z artykułu można wywnioskować, że autobus przegubowy jest szybszy niż krótki :D
Mógłbyś to przeskanowac lub wrzucic w jakiś inny sposób [-o<
Przepiszę wieczorkiem :grin: Chyba, że do tego czasu Siecool zeskanuje :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 15 paź 2007, 19:20

Eee, Ciebie o coś poprosic :grin:
Musiałem wyjśc na ten ziąb i jeszcze wydac 1.50 :-(

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 15 paź 2007, 19:23

Janeczek pisze:Eee, Ciebie o coś poprosic :grin:
Musiałem wyjśc na ten ziąb i jeszcze wydac 1.50 :-(
A można to teraz udostępnić szerszemu ogółowi? ;-)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 paź 2007, 19:25

I jak wrażenia? Tylko kto im robi dodatek stołeczny, skoro nie mają regionalnego w Warszawie...

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 15 paź 2007, 19:34

Obrazek Proszę

ODPOWIEDZ