Słuszne słowa - widzę, że widziałeś spot na rzecz aktywności obywatelskiejMZ pisze:Jeśli nie, to masz szansę przyczynić się do zmiany. Nie wierz w potoczną opinię, że "jeden głos nic nie zmieni", nawet nieważny.
Przedterminowe wybory parlamentarne - 21 paĹşdziernika 2007
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
ZaciszaniN pisze:Słuszne słowa - widzę, że widziałeś spot na rzecz aktywności obywatelskiej?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest świadomym aktem sprzeciwu, odnotowanym w statystykach PKW, w odróżnieniu od świadomego aktu bojkotu, nieodróżnialnego od leinstwa? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Reklamówka ĘdwardaR-11 Kleszczowa pisze:Zagłosuj na Ędwarda ĄckiegoWinio pisze:A ja oddam głos nieważny, ponieważ żaden z kandydatów, tak naprawdę, nie jest wart mojego poparcia.
Ja zaznaczyłem kropkę przy PO.
- a/p TALENT
bo nie ma po co wystawiać więcej kandydatów niż mandatów, to wybory wiekszościowemariow pisze:listy są bardzo ubogie (od 1-4 kandydatów z partii) i generalnie chyba łatwo się w tych wyborach dostać do tej Izby, a kandydaci raczej mało znani
[ Dodano: 2007-10-16, 18:07 ]
a czy próg wyborczy liczony jest jako 5% wszystkich głosujących, czy głosów ważnych? bo jeśli to pierwsze to pusta kartka może uniemożliwić dostanie się do parlamentu mniejszych ugrupowań, a tym samym dać więcej mandatów największymFikander pisze:Niemniej jednak nie zmienia on nic.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- ZaciszaniN
- Kontakt:
BTW szkoda, że się nie zarejestrował, bo na pewno dostałby się do parlamentu i być może z wynikiem dwu-cyfrowym.PiotrekP pisze:Zagłosuj na Ędwarda Ąckiego
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
A coś takiego dostałem dzisiaj e-mailem:
WYKSZTAŁCIUCHU PODAJ DALEJ!!!
21 PAŹDIERNIKA WALCZYMY O POLSKĘ
Przeczytaj, Zapamiętaj, Głosuj
Spuść PIS na śmietnik historii, gdzie ich miejsce
IRONICZNIE
Facet, który rządzi Polską mając 57 lat mieszka z mamusią i kotem, nie ma konta w banku, nie ma prawa jazdy, nie potrafi obsługiwać komputera, rano - jak mówi jego mama - mógłby ubrać się w dziurawy worek i tego nie zauważyć. Myślisz, że to Kononowicz za Białegostoku? Mylisz się, tamten ma chociaż prawo jazdy i na swój sposób był przynajmniej zabawny.
Ten gość to............(wpisz jego dane)
Kiedyś o kimś takim mówiło się nieudacznik, ciamcia- etc.
Dziś facet rządzi średnim, europejskim krajem.
7 cudów Twórcy IV RP
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce
3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV i grają w kiepskim filmie.
4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.
7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?
15/12/2005-12/7/2019
Według Kompasu wyszło mi tak:
Lewica i Demokraci - 80%
Platforma Obywatelska - 75%
Polska Partia Pracy - 65%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 60%
Samoobrona RP - 60%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 35%
Prawo i Sprawiedliwość - 25%
Trochę inaczej, niż w latarniku, ale niewiele. Poza tym
Dość zabawnie wyszło, gdy chcąc skopiować pytanie 12 zacząłem robić test jeszcze raz (pstrykając wszędzie 'TAK') i po pytaniu 12 dla ciekawości dokończyłem test w ten sam sposób (same odp. 'TAK'):
Lewica i Demokraci - 80%
Platforma Obywatelska - 75%
Polska Partia Pracy - 65%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 60%
Samoobrona RP - 60%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 35%
Prawo i Sprawiedliwość - 25%
Trochę inaczej, niż w latarniku, ale niewiele. Poza tym
Nie jest takie jednoznaczne. Uważam, że chodzi tu o podatek liniowy, ale nie mam 100% pewności.Pytanie 12:
Czy jesteś za ujednoliceniem stawek podatkowych?
Dość zabawnie wyszło, gdy chcąc skopiować pytanie 12 zacząłem robić test jeszcze raz (pstrykając wszędzie 'TAK') i po pytaniu 12 dla ciekawości dokończyłem test w ten sam sposób (same odp. 'TAK'):
Nie wyciągam pochopnych wnioskówPlatforma Obywatelska - 70%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 70%
Lewica i Demokraci - 50%
Prawo i Sprawiedliwość - 50%
Samoobrona RP - 40%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 35%
Polska Partia Pracy - 30%
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...