Przedterminowe wybory parlamentarne - 21 paĹşdziernika 2007

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Na który Komitet Wyborczy (KW) oddasz (lub oddałbyś mając ukończone 18 lat) swój głos?

Czas głosowania minął 20 paź 2007, 0:08

Nr 2 - KW Polska Partia Pracy (PPP)
1
1%
Nr 3 - KW Liga Polskich Rodzin (LPR)
1
1%
Nr 6 - KW Prawo i Sprawiedliwość (PiS)
14
14%
Nr 8 - KW Platforma Obywatelska RP (PO)
49
51%
Nr 10 - KW Polskiego Stronnictwa Ludowego (PSL)
6
6%
Nr 15 - KW Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej (Samoobrona RP)
0
Brak głosów
Nr 19 - KW Wyborców "Mniejszość Niemiecka" (MN)
1
1%
Nr 20 - KKW Lewica i Demokraci SLD+SDPL+PD+UP (LiD)
17
18%
Nr 21 - KW Partii Kobiet (PK)
0
Brak głosów
Oddam nieważny głos
4
4%
Nie interesuje mnie udział w wyborach
4
4%

Liczba głosów: 97

Bloom

Post autor: Bloom » 17 paź 2007, 21:04

Zagłosuje na LiD, w latarniku mi wyszło na równi LiD i PPP, na trzecim miejscu PO ale chce zagłosowac zdecydowanie przeciw PiSowi, a PO staje się wg. mnie coraz bardziej podobna do PiS. Mam nadzieje że po wyborach powstanie koalicja PO-LiD a nie Po-PiS, a LPR nie przekroczy progu wyborczego a zamiast niej do sejmu mogłaby wejść oprócz PSL, PPP lub partia Kobiet choć to raczej nie realne.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 17 paź 2007, 21:20

W Kompasie mi wyszło zdecydowanie PO na prowadzenie :) 80%. LiD ok.70%. PiS oczywiście ostatni :D
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 18 paź 2007, 14:46

Zagłosuję na PO, w sumie jednak bardziej przeciw PiS.
Bardzo cieszy mnie mobilizacja Polaków za granicą, mam nadzieję, że ze znajomymi będziemy stali w konsulacie w jak najdłuższej kolejce :twisted: .
I Wam też życzę dużo samozaparcia :).
P.S. A latarnik mi wyliczył, że najbliżej mi do Samoobrony #-o .Pfff....

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 18 paź 2007, 15:51

Dziwne, bo mi w obu wyszło, że najbliżej mi do PO... =P~ Choć w sumie to prawda, tyle że obietnice wszystkich polskich partii to tylko obietnice przedwwyborcze! Naprawdę! Ja jestem zwolennikiem społecznych akcji, pójścia na wybory również, ale ja chciałbym głosować na LUDZI a nie na PARTIE!!! Ale już ostatecznie, gdybym musiał iść na wybory, to zagłosowałbym na konkretnych ludzi bardziej z samorządów, a nie liderów partii. wtedy byłby ktoś z PO albo PIS. Kiedyś zastanawiałem się nad Partią Kobiet, czy ona jest może normalna, ale to jednak feministki chyba, a nie chcę, żeby kobiety miały w przyszłej Polsce jedyne prawa do demokracji. Wolę, żeby niektóre treści S-F się nie sprawdziły, bo to dotyczyłoby bardzo mojego konkretnie pokolenia... [-o< Wiem, że wszyscy zagłosują na PO i PO i PIS będą miały przewagę. Jednak te czołowe partie mają ciekawe części programu, ale wydają się one nierealne. Bo Polska to Polska. Tak samo, jak Partia Kobitek odpadł z moich poglądów Korwin niejaki Januszos. Bo Mikke związał się z LPR, a sam niby był bezpartyjny, jeden, mówił, że politycy za kratki itd., a jednak był posłem na sejm zwykłym. Teraz odpadł. PSL jak i LID to starzy komuniści, którzy się sprytnie ukryli. Głosowałbym w przyszłości na Demokratów ( Mazowiecki itd. ) gdyby nie to , że związali się z SLDkami. O Samoobrońskich spryciarzach nie wspominam, bo oni to se mogą, dostaną pare głosów od jakiś rolników z byłych PGRów, którzy im nadal wierzą, dojdzie ileś innych frajerów i szopkę znowu zrobią. O mniejszości niemieckiej nie wspomnę, bo to jak delegacja...
Najbardziej mnie rozśmieszyło, że wczoraj na konferencji prasowej LiD sobie podpisywał rózne rzeczy pod siebie, które zrobiło PO ( niby ) w ciągu roku, co oni niby też zrobili... :D
Ale program PiSu podoba mi się pod względem prawa oraz patriotyzmu. O reszcie nie wspomnę, bo w MSZcie, MONie i Min. Transportu pozostali ci sami ludzie, te same układziki...
Z nauką też co nieco się ruszyło. :smile:
CBA to organ wyborczy niby, ale media mają różne preteksty i trochę przesadzają. TVN, TVP, Polsat, SuperStacja są kolejno zależne od różnych partii ( TVN- LiD, SuperStacja- PO, Polsat- trudno stwierdzić, ale też, TVP- wiadomo ) więc też nie jest tak cacy tak naprawdę.
Polska już jest chora i trudno to zmienić. Ludzie są inni niż w latach 90, jest więcej snobizmu dużo. wielu problemów już nie da się rozwiązać. A PiS jest atakowane tak, bo sprzeciwia się komunistom. Taka jest prawda i dlatego w przyszłości stawię na rozsądnych ludzi, a nie na spryciarzy i partie.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 18 paź 2007, 19:36

Ja mam nadzieję, że PO dostanie tyle głosów, że będzie mogło rządzić jedynie z PSLem. Jeśli jednak nie, to zdecydowanie lepszym koalicjantem byłby LiD niż PiS (o czym przekonaliśmy się przez ostatnie dwa lata).

Jeśli natomiast chodzi o kwestie techniczne to wydaje mi się, że w ankiecie oddano rekordową w ostatnim czasie liczbę głosów :smile:

A poza tym proszę moderatorów o wydłużenie czasu trwania ankiety do piątku do 23.59, by było to zgodne z zasadami okresu przed- wyborczego.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 paź 2007, 20:04

Mi natomiast wyszło tak:
Platforma Obywatelska - 88% zbieżnych odpowiedzi
Lewica i Demokraci - 68%
Polska Partia Pracy - 48%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 48%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 43%
Samoobrona RP - 38%
Prawo i Sprawiedliwość - 33%
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 paź 2007, 20:04

ziomal pisze:czy ona jest może normalna, ale to jednak feministki chyba
A co nienormalnego w feministkach? Wg. Ciebie kobieta służy do rodzenia dzieci i gotowania?
ziomal pisze:a nie chcę, żeby kobiety miały w przyszłej Polsce jedyne prawa do demokracji.
Znasz program Partii Kobiet?
ziomal pisze:PSL [..] to starzy komuniści, którzy się sprytnie ukryli.
Tak? Waldemar Pawlak - uczestnik strajków studentów w grudniu 1981, pozostali to ludowcy - jak śmiesz nazywać ich komunistami? Jak śmiesz nazywać PSL - partię z ponad stuletnią tradycją komunistami?
ziomal pisze:Najbardziej mnie rozśmieszyło, że wczoraj na konferencji prasowej LiD sobie podpisywał rózne rzeczy pod siebie, które zrobiło PO ( niby ) w ciągu roku, co oni niby też zrobili... :D
Np. co?

mój wynik:
Lewica i Demokraci - 88%
Platforma Obywatelska - 73%
Polska Partia Pracy - 68%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 63%
Samoobrona RP - 57%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 33%
Prawo i Sprawiedliwość - 28%
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

kozioł

Post autor: kozioł » 18 paź 2007, 20:09

PSL to ma chyba mniej wspólnego z komunizmem niż inne partyjki

Tm

Post autor: Tm » 18 paź 2007, 20:23

kozioł pisze:PSL to ma chyba mniej wspólnego z komunizmem niż inne partyjki
z formalnego punktu widzenia to jednak obecne PSL jest następcą ZSL
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
span

Post autor: span » 18 paź 2007, 20:44

ziomal pisze:PSL jak i LID to starzy komuniści, którzy się sprytnie ukryli.
Z tym PSL-em to się dziecko trochę zapędziłeś. Radziłbym znaleźć trochę informacji i się zainteresować postacią Stanisława Mikołajczyka ....chociażby.
ziomal pisze:Głosowałbym w przyszłości na Demokratów ( Mazowiecki itd. ) gdyby nie to , że związali się z SLDkami.
Myślisz że wsród tych twoich demkratów nie ma ludzi z rodowodem komunistycznym :-?
ziomal pisze: Ludzie są inni niż w latach 90, jest więcej snobizmu dużo. wielu problemów już nie da się rozwiązać. .
A tego zdania nie będe komentował szerzej, radziłbym poprostu żebyś może zajął się odrobieniem lekcji albo pograł sobie na komputerze itd. Masz 11 czy tam 12 lat a piszesz jakbyś przeżył conajmniej 40 lat. Nie staraj sie być mądrzejszy aniżeli jesteś. Do tego abyś mógł głosować masz jeszcze kilka lat, jak chcesz coś mądrego napisać to może lepiej najpierw zapytaj rodziców albo kogoś starszego i potem katuj klawiature :-?
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 paź 2007, 20:45

span pisze:
ziomal pisze: Ludzie są inni niż w latach 90, jest więcej snobizmu dużo. wielu problemów już nie da się rozwiązać. .
jak chcesz coś mądrego napisać to może lepiej najpierw zapytaj rodziców
wiesz... w takim wieku pewne rzeczy to chyba i tak z domu się wynosi :D
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 18 paź 2007, 21:27

Mnie jak zwykle wyszło PO 8-[

Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem:

Platforma Obywatelska - 85% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 65%
Lewica i Demokraci - 55%
Samoobrona RP - 55%
Prawo i Sprawiedliwość - 45%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 40%
Polska Partia Pracy - 35%

kozioł

Post autor: kozioł » 18 paź 2007, 21:44

ja się wolę nie przyznawać =;

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 18 paź 2007, 21:51

ja się wolę nie przyznawać =;
:D?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 paź 2007, 22:03

W jego wieku to i tak ma niewiele znaczenia ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ