Przedterminowe wybory parlamentarne - 21 paĹşdziernika 2007

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Na który Komitet Wyborczy (KW) oddasz (lub oddałbyś mając ukończone 18 lat) swój głos?

Czas głosowania minął 20 paź 2007, 0:08

Nr 2 - KW Polska Partia Pracy (PPP)
1
1%
Nr 3 - KW Liga Polskich Rodzin (LPR)
1
1%
Nr 6 - KW Prawo i Sprawiedliwość (PiS)
14
14%
Nr 8 - KW Platforma Obywatelska RP (PO)
49
51%
Nr 10 - KW Polskiego Stronnictwa Ludowego (PSL)
6
6%
Nr 15 - KW Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej (Samoobrona RP)
0
Brak głosów
Nr 19 - KW Wyborców "Mniejszość Niemiecka" (MN)
1
1%
Nr 20 - KKW Lewica i Demokraci SLD+SDPL+PD+UP (LiD)
17
18%
Nr 21 - KW Partii Kobiet (PK)
0
Brak głosów
Oddam nieważny głos
4
4%
Nie interesuje mnie udział w wyborach
4
4%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
slupek

Post autor: slupek » 21 paź 2007, 23:47

Nie ma co wystrzeliwywać fajerwerków i się zachwycać - wynik jest dobry, ale pamiętajmy, że to tylko politycy. Jeśli PO będzie realizowało swój program gospodarczy, to wyniki będzie widać dopiero w dłuższym okresie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 paź 2007, 23:50

Jamnik pisze:Hołota znowu dała się zrobić w jajo... :^o
Wypraszam sobie =;
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 paź 2007, 0:09

U mnie były jakieś fajerwerki :D

Jeezu jak się cieszę :P

:pis: spadówa
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 22 paź 2007, 0:14

slupek pisze:Jeśli PO będzie realizowało swój program gospodarczy
o to oni maja jakis program, pierwsze slysze....no ale brak programu to tez program...

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 paź 2007, 0:18

o to oni maja jakis program, pierwsze slysze...
No to chyba nie umiesz czytać :sciana:
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 22 paź 2007, 0:22

http://www.jarek_kaczynski.justgotowned.com/
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
slupek

Post autor: slupek » 22 paź 2007, 0:24

geograf_OSU pisze:o to oni maja jakis program, pierwsze slysze....
Mają, nie jest trudne go znaleźć, wystarczy umieć właściwie korzystać z dobrodziejstw internetu.

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 22 paź 2007, 0:43

Tak, nareszcie coś się zmieni w tym kraju.
JUPI ;D
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 22 paź 2007, 6:20

Ufff. No to nerwówka do jutra czy wystarczy PO głosów na rząd... generalnie byłby to koncert życzeń, gdyby na 100% LPR i Samoobrona byłyby poza Sejmem a PO jednak mogła rządzić samodzielnie.
A w Kolonii było tak:

Kolejka wychodziła z konsulatu na ulicę i zakręcała na drugą, 45 min stania. Ale atmosfera była super, jakaś kobieta nawet się popłakała, że nie ma jej na spisie wyborców i nie może zagłosować. Gdy wyszedłem kolejka jeszcze urosła o jakieś 30%, wciąż dojeżdżały nowe samochody, mikrobusy itp. Generalnie "wizualnie" powiedziałbym, że ludzie głosowali na PO/LiD, ale była też pielgrzymka (?) rodziny RM, gdzie wszystkie kobiety ok 50-60 roku życia przyszły głosować z Papieżem na piersi (bo podobno tak kazał ojciec dyrektor). Ale zachowywały się spokojnie, chyba czuły, że wokół wieje jednak inny wiatr :dance: .

No cóż. A teraz pozostaje czekać. [-o< i mieć nadzieję, że nie wyleczyliśmy dżumy cholerą. :twisted:

PunkC

Post autor: PunkC » 22 paź 2007, 7:14

Po mistrzem !

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 paź 2007, 7:25

slupek pisze:
geograf_OSU pisze:o to oni maja jakis program, pierwsze slysze....
Mają, nie jest trudne go znaleźć, wystarczy umieć właściwie korzystać z dobrodziejstw internetu.
To trzeba jeszcze umieć samodzielnie myśleć - gros wyborców PiSu potrafi jedynie powtarzać formułki wymyślone przez górę. :shock: :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 22 paź 2007, 8:24

inż. Glonojad pisze:
slupek pisze:Mają, nie jest trudne go znaleźć, wystarczy umieć właściwie korzystać z dobrodziejstw internetu.
To trzeba jeszcze umieć samodzielnie myśleć - gros wyborców PiSu potrafi jedynie powtarzać formułki wymyślone przez górę. :shock: :D
Myślę, że mimo wszystko nie ma co ich nie doceniać - abstrahując od sądów na temat ich intelektualnej kompetencji jest ich nadal dużo i są bardzo zdyscyplinowani, co tak naprawdę w przypadku ma większe znaczenie niż rozumienie programu. I wydaje mi się, że o ile PO może łatwo utracić swój elektorat o tyle PiS jest w komfortowej sytuacji i (chyba, że zdarzy się jakaś "katastrofa") dalej będzie mógł liczyć na ~30% poparcia...

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 22 paź 2007, 8:57

R-11 Kleszczowa pisze:
geograf_OSU pisze:wole miec premiera ktory nie ma wlasnego konta bankowego i nie jest fotogeniczny niz premiera ktory bedzie wykonywal polecenia Merkelowej.
A ja wolę mieć premiera, który nie będzie wyzywał mnie od ZOMO.

Nareszcie normalność przybyła :dance: :dance: :dance: :dance:
Jeżeli się poczuwasz to twoja sprawa. Normalności nie będzie. Za to widzę morze naiwności, szczególnie u młodzieży, która jak zwykle swe pierwsze wybory traktuje jak próbę zbawienia ojczyzny. Zobaczymy za rok dwa, wyników gospodarzcych nikt zdroworozsądkowo myślący nie oczekuje od razu, ale podobno ma być lepiej wszystkim. Ma być tu Irlandia... zobaczymy. OIDP to gdzieś też platforma przebąkiwałą o mieszkaniach, a mówię wam że tego nie zbuduje NIGDY żaden rząd, bo to niewychowawcze i zagraża stabliności gospodarki.

TGM pisze:Wpisujcie osiedla, na których ludzie z radości odpalają fajerwerki.

Sadyba :D .
Następny naiwny. Zobaczymy czy za 2-4 lata nie będziesz pluł na rząd platformy i Donalda Tuska.

bohun pisze:Tak, nareszcie coś się zmieni w tym kraju.
JUPI ;D
PHahahahaha :-#

slupek pisze:Nie ma co wystrzeliwywać fajerwerków i się zachwycać - wynik jest dobry, ale pamiętajmy, że to tylko politycy. Jeśli PO będzie realizowało swój program gospodarczy, to wyniki będzie widać dopiero w dłuższym okresie.
Jeden głos rozsądku. WŁAŚNIE- ZOBACZYMY JAK BĘDZIE. Bo samym Tuskiem nie ma się co zachwycać. Zobaczymy jego działania.

Ikarusomaniak pisze:No cóż. A teraz pozostaje czekać. [-o< i mieć nadzieję, że nie wyleczyliśmy dżumy cholerą. :twisted:
O właśnie. Bo ja na PO nie zagłosowałem chocby z tego powodu że:
-chcą wprowadzić podatek liniowy. Jako człowiek niebogaty dlaczego mam płacić podatek taki sam jak Kulczyk. Niech on płaci więcej na biedniejszych ode mnie.
-popierają bądź nie przeszkadzają pedałom i tym innym dziwolągom.
-jak przychodziło co do czego to w sejmie poprzedniej kadencji PO swoje własne pomysły ustaw podniesione przez PiS do głosowania ODRZUCAŁA w głosowaniu w imię chyba tylko dopieprzenia PiSowi do spółki z LiDem. Gratulacje! Honorowo nie ma co!
-zacznie się włażenie w dupę unii, propagowanie dla nas niekorzystnych zapisów czyli wspólnej konstytucji, oraz przyjmowanie EURO co skończy się wzrostem cen i inflacją.
Pogrążacie się coraz bardziej!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 paź 2007, 9:09

SP45-166 pisze:[
-chcą wprowadzić podatek liniowy. Jako człowiek niebogaty dlaczego mam płacić podatek taki sam jak Kulczyk. Niech on płaci więcej na biedniejszych ode mnie.
I w liniowym zapłacą. 10% od 2 milionów to jest więcej, niż 10% od 20 tysięcy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 paź 2007, 9:13

SP45-166 pisze:Następny naiwny.
Nienaiwny. Po 2 latach takiego za przeproszeniem gówna, prawie każda zmiana byłaby witana fajerwerkami...

[ Dodano: 2007-10-22, 09:14 ]
No i niestety chyba PO nie będzie miało większości.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

ODPOWIEDZ