Absurdy PKP
Moderator: JacekM
hmm... ma i nie ma.
Dowodu nie mam (nie chce mi się liczyc), ale imho wygląda to tak:
to jest mieszanka dwóch przewoźników - KM i PKP PR dla pociągów osobowych.
Teoretycznie można zastsować jedną taryfę - PKP PR, gdyż honoruje ją KMka. Ale moduł oblicza odcinek KM i PKP PR oddzielnie i sumuje. Stąd dosć wysoka cena jak na osobówki 2 klasy.
A pozatym w KMce nie ma 1 klasy, dlatego za odcinek KM naliczone jest 0,00zł w 1 klasie - stąd nizsza jej cena.
Dowodu nie mam (nie chce mi się liczyc), ale imho wygląda to tak:
to jest mieszanka dwóch przewoźników - KM i PKP PR dla pociągów osobowych.
Teoretycznie można zastsować jedną taryfę - PKP PR, gdyż honoruje ją KMka. Ale moduł oblicza odcinek KM i PKP PR oddzielnie i sumuje. Stąd dosć wysoka cena jak na osobówki 2 klasy.
A pozatym w KMce nie ma 1 klasy, dlatego za odcinek KM naliczone jest 0,00zł w 1 klasie - stąd nizsza jej cena.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
w rzeczywistosci go nie ma, ale jest w module taryfa sla 1 klasy 
A połaczenie to kilka pociągów z przesiadkami:
KM Warszawa Centralna - Działdowo
PR Działdowo - Olsztyn
PR Olsztyn - Braniewo
PR Braniewo - Tolkmicko
A połaczenie to kilka pociągów z przesiadkami:
KM Warszawa Centralna - Działdowo
PR Działdowo - Olsztyn
PR Olsztyn - Braniewo
PR Braniewo - Tolkmicko
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
- MeWa
- Cukiereczek
Ja natomiast napiszę o pewnym absurdzie w Kuźnicy Białostockiej. W miejscowości jest jeden przejazd, nie ma możliwości objazdu. Długie pociągi jadące na Białoruś są zatrzymywane na stacji w celu ich sprawdzenia, nie mniej jednak nie mieszczą się na niej i na godzinę bądź dłużej blokują przejazd przez tory. PLK obiecało jedynie, że nie będą blokować ruchu przed 8, żeby ludzie zdążyli do pracy, a dzieci do szkoły, PLK twierdzi jednak, że skrócenie czasu oczekiwania do kilkunastu minut nie jest możliwe...
Za Kurierem Porannym.
Za Kurierem Porannym.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Oj... to nie jedyne takie miejsce w PL 
Zazwyczaj jest.
Inters jest w tym, ze trzeba przebudować przejazd - przenieść, wybudować wiadukt,... a to już raczej nie sprawa PLK...
Inters jest w tym, ze trzeba przebudować przejazd - przenieść, wybudować wiadukt,... a to już raczej nie sprawa PLK...
Nie znam dokładnie stacji Kuźnica Białostocka, ale jak znam życie, to przejazd nie jest gdzieś "za" stacją tylko na jej terenie, a Kuźnica to mimo wszystko stacja graniczna, więc pewnie odprawy nie da sie gdzie indziej zoorganizowac...
-
Gacek
- Kontakt:
umarłem.Fikander pisze:Jeżeli robisz miks, to jest jedziesz osobówką O i osobówką O+, to kabaret Mumio nawet nie wie, co i jak. Jak zmuszą do kupowania dwóch biletów od 0 km to taniej będzie brać dopłatę O2P2... albo wymyślą dopłaty O2O+2 za 0,00... albo skasują wszystkie ponadregionalne osobówki.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
Autentyk z Dworca Centralnego
Miejsce akcji: Dworzec Centralny w Warszawie w kasach MIĘDZYNARODOWYCH..
Bohaterowie: Kasjerki 1 i 2, turystka i jej mąż (oboje z Ameryki), jakiś facet za nimi.
Podchodzi turystka do kasy.
- Hello, when does the next train to Moscow leave?
- Kasjerka 1: - Słucham?
- When does the next train to Moscow leave?
- Proszę głośniej, bo nie rozumiem.
- Excuse me?
- A, pani Angielka. Zośka, zawołaj Krysię, ona chyba zna angielski.
(przypominamy: kasa MIĘDZYNARODOWA).
- Zoska: - Nie ma Krysi, poszła na papierosa.
- No to Baśka, ona chyba po niemiecku zna.
- Dzisiaj nie pracuje.
- No to chodź tu sama, bo nie rozumiem co klientka chce...
- Dobra, idę.
Po chwili, Zośka: - Slucham!
- One ticket to Moscow, please.
- Do Moskwy? Da, pozalusta. A w kotoryj czas?
- Excuse me?
- Nu davajte, sleduszcij pojezd idet w wosiem czasow. Hotite bilet pokupit?
Turystka do męża: - Oh my god. I don't understand her.
Jakiś facet za nimi: - Excuse me. Could I help you with this?
- Yes, please, thank you.
Facet do kasjerki: - Przepraszam, o której najbliższy pociąg do Moskwy?
- A pan co chciał? Kolejka jest!!!
Dworzec Centralny, Warszawa, jakiś podstawiony facet (chyba UWAGA to była), kasa biletowa:
- Can I buy ticket to Cracow here?
- na szóstą pięć czy siódmą pięć?
- Excusme?
- dla palących czy nie palących?
- I'm sorry but I don't understand.
- xxx xxx złoty i xxx groszy (i pokazał palcem na wyświetlacz)
Sytuacja jak najbardziej autentyczna, w progrmie był przegląd paru miast i Warszawa wypadła najgorzej
- Can I buy ticket to Cracow here?
- na szóstą pięć czy siódmą pięć?
- Excusme?
- dla palących czy nie palących?
- I'm sorry but I don't understand.
- xxx xxx złoty i xxx groszy (i pokazał palcem na wyświetlacz)
Sytuacja jak najbardziej autentyczna, w progrmie był przegląd paru miast i Warszawa wypadła najgorzej
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pamietam tą hisotrię, którą opowiedział Marek. Gdzieś ja już czytalem tylko nie pamietam gdzie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel