Dobra, to będę grzecznieKrzysiek pisze:Strusia - Międzylesie?Łukasz pisze:305
OS.GÓRCZEWSKA - trasą 105 - PL.3 KRZYŻY
Przede wszystkim to prosiłbym o wyabstrahowanie problemu.
To, czy nazywa sie to 305, czy 355 nie ma znaczenia.
Podobnie nie chodzi o to, czy to Regulska, Ursus-Niedźwiadek, czy Starodęby,
tylko o jakąś tam ideę skierowania do danej dzielnicy zamiast czegoś.
Wiadomo, że nie są to projekty całościowe.
[ Dodano: 2007-11-05, 00:50 ]
Dzięki. "Masz tam ciocię" jest też bez sensuBastian pisze:Temat po oczyszczeniu otwieram, choć nie bez zastrzeżeń co do merytorycznego poziomu przedstawionych propozycji (prosiłbym Pawcia o ich bezstronną ocenę).
Natomiast zdecydowanie proszę się ograniczać do merytorycznej krytyki - posty typu "bez sensu", "idź się leczyć", "chyba cię pogięło" są bezwartościowym spamem.
[ Dodano: 2007-11-05, 00:54 ]
Chciałbym, żebyś merytorycznie skomentował tego typu linię nie tylko dlatego, że Ci się nie podoba jej kolor czy numer. Myślę, że jest ona w stylu nowych 4xx.ZaciszaniN pisze:512128
Myślałem, że jesteś bardziej poważny, ale widzę że lubisz wprowadzać trochę humoru na forum412 CH MARKI - ... - Targowa - Jagiellońska - Sokola - Wybrzeże Szczecińskie - Most Poniatowskiego - Al.Jerozolimskie - ... - LOTNISKO OKĘCIE![]()
O poważny komentarz poproś użytkownika "ja306"![]()
Przy okazji: po głębszym przemyśleniu uważam, że jednak nie Lotnisko,
bo nie da się wyregulować tak częstotliwości 128, żeby zastąpiło 512+157.
[ Dodano: 2007-11-05, 01:01 ]
To nie do końca tak, że to linia na "od razu".Paweł_K pisze:rozumiem, że zachowujemy tabor ze 178 ?
178 pewnie niedługo będzie musiało stać się przegubowe.
I to nie z krańcem na Konwiktorskiej.
169 nigdy nie jest puste, za to 140 zawsze.Linia transpraska co się zowieDennis by się załamał... Na odcinku południowopraskim nie wystarczy 115, 123 i 315 ? Koniecznie trzeba jeszcze ładować 125? A na Bródnie po co trzymać 169 przy takim 125 ? Przecież to 85% pokrywania się trasy
135 jeździ już tak często, jak 140, jak byś łaskawie zauważył,
więc ciężko mówić o jej strategicznym znaczeniu.
Al.Zieleniecka - Bródno również.W jakich relacjach ? bo ja widzę co najwyżej jedną : Targowa - Rondo Żaba... A kto rozsądny będzie się pchał w korki na Solidarności, kiedy ma w tej relacji dużo szybsze tramwaje ?
Tramwaje jeżdżą tam w jednym miejscu, a i całkiem niedaleko jest na Gocław z pewnego odcinka Grochowskiej (raptem 2 przystanki "czymkolwiek).
Tego "rodzynka" litościwie nie skomentuję... Oj kolego, kolego... Całkiem niedawno twierdziłeś, że na tym forum masz do czynienia z niższymi formami inteligencji, a tym czasem sam dałeś niezły popis... Ściągnij sobie program BAHN, do niego mapę Warszawy i tam zmieniaj/projektuj trasy linii, tam masz władzę absolutną...
A merytorycznie się wypowiesz w jakiś sposób?
Nie wiem, co złego miałoby być w połączeniu 512 tam, gdzie zawsze jest ciasne,
z 517 tam, gdzie jedzie najwolniej (korek na Zielenieckiej i Targowej),
i nową wizją 512 przez Dw. Stadion. Myślę, że mogę sobie wyobrazić sieć komunikacji bez Bahna.
[ Dodano: 2007-11-05, 01:05 ]
Wytłumacz mi zatem, co jest tu prowokacją.emdegger pisze:Nie chcesz gadać z "ułomami", zaś sam proponujesz niezbyt wyrafinowaną prowokacjęŁukasz pisze:135
OLSZYNKA - ... - Targowa - Ząbkowska - trasą 140 - CH MARKI
135 nie jest linią globalną i właściwie jedyne, co jej zabieramy, to Dw.Wileński
(zainteresowani mogą pojechać z przyst. Markowska lub Ząbkowska).
Z ciągu Grochowskiej na Szwedzką jest coś, co nazwałem 125,
a na Pl.Hallera może pojechać na przykład 156.
140 nie może istnieć dalej w takim wydaniu.