Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
-
Jeszcze to:
i toZTM pisze: 2007-11-05 16:00:00 | Wydłużenie linii nocnej N75 do Otwocka i Karczewa | Od nocy 9/10.11.br. (piątek/sobota) linia nocna N75 zostaje skierowana od Wału Miedzeszyńskiego wydłużoną trasą:
Wał Miedzeszyński - Bysławska - Patriotów -JÓZEFÓW: Piłsudskiego - OTWOCK: Kołłątaja - Świderska - Orla - Powstańców Warszawy - Andriolliego - Hoża - Karczewska - KARCZEW: Mickiewicza - Stare Miasto - KOŚCIÓŁ (powrót: Kościelna - Kościuszki - Warszawska - Stare Miasto).
Wybrane kursy będą realizowane na dotychczasowej trasie: DW. CENTRALNY - BŁOTA.
Na trasie linii N75 uruchomione zostają następujące nowe przystanki:
- WĄSKA (01 i 02) w Józefowie,
- PKP MICHALIN (01 i 02) w Józefowie,
- CICHA (01 i 02) w Józefowie,
- PKP JÓZEFÓW (01 i 02) w Józefowie,
- JAROSŁAWSKA (01 i 02) w Józefowie,
- ŚWIDER-KOŚCIÓŁ (01 i 02) w Otwocku,
- ŚWIDER (01 i 02) w Otwocku,
- RZEMIEŚLNICZA (01 i 02) w Otwocku,
- ORLA (01 i 02) w Otwocku,
- SZPITAL POWIATOWY (01 i 02) w Otwocku,
- ŁUGI (01 i 02) w Karczewie,
- POMNIK KOLEI WĄSKOTOROWEJ (01 i 02) w Karczewie,
- KOŚCIÓŁ (01) w Karczewie.
ZTM pisze:2007-11-05 16:00:00 | Zmiany nazw przystanków w Józefowie i Otwocku | Od dnia 10.11.br. (sobota) zmienione zostają nazwy następujących zespołów przystankowych:
w Józefowie:
- NOWA WIEŚ-STADNINA na PODLEŚNA,
- POD DĘBAMI na WYSZYŃSKIEGO,
w Otwocku:
- ANDRIOLLEGO na PARK MIEJSKI,
- KRUCZA na URZĄD MIASTA,
- FILIPOWICZA-LICEUM na PARK MIEJSKI,
- WYSPIAŃSKIEGO na URZĄD SKARBOWY,
- SZPITAL REJONOWY na SZPITAL POWIATOWY.
--------------------------------------------------------------------------------
2007-11-05 16:00:00 | Zmiana charakteru przystanku TRAKT LUBELSKI-LAS | Od dnia 10.11.br. (sobota) zmieniony zostaje charakter przystanku TRAKT LUBELSKI-LAS ze stałego na warunkowy na trasie linii 702.
ZTM pisze:2007-11-05 16:00:00 | Zmiana trasy linii nocnej N91 | Od nocy 9/10.11.br. (piątek/sobota) linia nocna N91 zostaje skierowana następującą trasą:
DW. CENTRALNY - Emilii Plater (powrót: al. Jana Pawła II) - Al. Jerozolimskie - pl. Zawiszy - Towarowa - rondo Daszyńskiego - Towarowa - Okopowa - Powązkowska - ... - CM. PÓŁNOCNY-BRAMA ZACH.
Wznowione zostaje funkcjonowanie przystanków:
- OKOPOWA 05 i 06,
- MUZEUM POWSTANIA WARSZAWSKIEGO 03 i 04,
- RONDO DASZYŃSKIEGO 04,
- CM. ŻYDOWSKI 01.
- Hetman Ciemności
Mnie ta zmiana szczególnie boli... autobus z Marszałkowskiej co godzinę? A odnosząc się do tego co napisałeś: raczej to drugie, ile razy jechałem N41/N91 z Centralnego na Żoliborz to wykorzystanie zawsze bylo dobre (siedzące zajęte). Dużo na tym traci Muranów i część Nowolipek (okolice Anielewicza).geograf pisze:Nie wiem jak Wam, ale mnie nie podoba się takie rozdzielanie rodziny N41/N91 na terenie centrum. Za słabe wykorzystanie na Marszałkowskiej/ Muranowie, czy chęć obsłużenia Towarowej za wszelką cenę?
Włącz myślenie!!
Niektórzy nie mają w ogóle autobusu z MarszałkowskiejHetman Ciemności pisze:Mnie ta zmiana szczególnie boli... autobus z Marszałkowskiej co godzinę?geograf pisze:Nie wiem jak Wam, ale mnie nie podoba się takie rozdzielanie rodziny N41/N91 na terenie centrum. Za słabe wykorzystanie na Marszałkowskiej/ Muranowie, czy chęć obsłużenia Towarowej za wszelką cenę?
- Hetman Ciemności
Źle zrozumiałeś. Jedno nie miało z drugim nic wspólnego 1. Będę musiał albo się zdecydować do którego pojść \ iśc na Centralny \ czekać godzinę. 2. Za rzadko na Marszałkowskiej \ Towarowej jako linie obsługujące konkretną relację (Centrum ==> Żoliborz, Bielany)dzidek pisze:Niektórzy nie mają w ogóle autobusu z MarszałkowskiejHetman Ciemności pisze: Mnie ta zmiana szczególnie boli... autobus z Marszałkowskiej co godzinę?
Włącz myślenie!!
Ano. Ale przynajmniej Wola nie będzie tak psioczyć, ze nie ma nic z Zawiszy (choć to było raczej odnośnie d. 603).Hetman Ciemności pisze:Dużo na tym traci Muranów i część Nowolipek (okolice Anielewicza).
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!