Niepotrzebne przystanki

Moderator: Wiliam

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 21:37

:arrow: PKP Powiśle w Al. Jerozolimskich. Do piachu, ale już! ](*,)
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:37

Mario pisze: :arrow: PKP Powiśle w Al. Jerozolimskich. Do piachu, ale już! ](*,)
Nie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 11 lis 2007, 21:38

R-11 Kleszczowa pisze:
Mario pisze: :arrow: PKP Powiśle w Al. Jerozolimskich. Do piachu, ale już! ](*,)
Nie.
Tak. :P

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 21:42

R-11 Kleszczowa pisze:Nie.
A czy ktoś z niego w ogóle korzysta, szczególnie że niespełna 200 m dalej jest Muzeum Narodowe? Jakoś do czerwca br. nie było go i nikt nie płakał.
Mnie się jeszcze nie zdarzyło po wznowieniu tramów w Alejach, by jakikolwiek bus zatrzymał się na tej beznadziei. Wcześniej też nie miał specjalnego wykorzystania.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:46

Mario pisze:
A czy ktoś z niego w ogóle korzysta, szczególnie że niespełna 200 m dalej jest Muzeum Narodowe? Jakoś do czerwca br. nie było go i nikt nie płakał.
Mnie się jeszcze nie zdarzyło po wznowieniu tramów w Alejach, by jakikolwiek bus zatrzymał się na tej beznadziei. Wcześniej też nie miał specjalnego wykorzystania.
Jak najbardziej ludzie korzystają. Sam obserwuje takie sytuacje.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 11 lis 2007, 21:47

Mario pisze:
Ostatnio na E-5 byli chętni. Trochę się zdziwili, że nie wysiedli. :D A przystanek oczywiście powinien zniknąć. Ewentualnie można by było przenieść przyst. Muzeum Narodowe troszeczkę bliżej, jeżeli znalazłoby się jakieś miejsce na to.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:49

Nie można przenieść Muzeum Narodowego bo to już by totalnie zwaliło przesiadki - które i tak już są beznadziejne - z Traktu Królewskiego.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 11 lis 2007, 21:53

R-11 Kleszczowa pisze:Nie można przenieść Muzeum Narodowego bo to już by totalnie zwaliło przesiadki - które i tak już są beznadziejne - z Traktu Królewskiego.
No to albo dobre przesiadki z Traktu, albo przystanek przy samym PKP Powiśle. Autobus jest nie po to, żeby co kilkadziesiąt metrów stawał na przystanku i to jeszcze zaraz za mostem. Umiejscowienie przyst. PKP Powiśle (zarówno jednego, jak i drugiego) jest, łagodnie mówiąc, beznadziejne.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:54

Jamnik pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nie można przenieść Muzeum Narodowego bo to już by totalnie zwaliło przesiadki - które i tak już są beznadziejne - z Traktu Królewskiego.
No to albo dobre przesiadki z Traktu, albo przystanek przy samym PKP Powiśle. Autobus jest nie po to, żeby co kilkadziesiąt metrów stawał na przystanku i to jeszcze zaraz za mostem. Umiejscowienie przyst. PKP Powiśle (zarówno jednego, jak i drugiego) jest, łagodnie mówiąc, beznadziejne.
Inaczej: beznadziejne to jest umiejscowienie stacji kolejowej.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 11 lis 2007, 21:55

Czego chcesz od stacji? Jakoś nigdy elegancko pod nią podjeżdżając 162 nie myślałem, że jest źle położona...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 21:57

Jamnik pisze:Ewentualnie można by było przenieść przyst. Muzeum Narodowe troszeczkę bliżej, jeżeli znalazłoby się jakieś miejsce na to.
Nie. Podpinam się pod argumentację R-11 Kleszczowa.
R-11 Kleszczowa pisze:Jak najbardziej ludzie korzystają. Sam obserwuje takie sytuacje.
Masz niebywałe szczęście - we właściwym miejscu, o właściwym czasie. A ilu przeciętnie jest to amatorów w skali 0-100%?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:57

R-9 Chełmska pisze:Czego chcesz od stacji? Jakoś nigdy elegancko pod nią podjeżdżając 162 nie myślałem, że jest źle położona...
Z tej perspektywy owszem. Sam chętnie - już wiele lat temu - korzystałem z tej opcji w drodze z okolic Rozbratu, Myśliwieckiej do domu. Natomiast z perspektywy Traktu Królewskiego - jako (co by nie mówić :* ) ważniejszego ciągu niż Kruczkowskiego - położenie stacji jest tragiczne.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 11 lis 2007, 21:58

No tak, setki ludzi jest wdzięcznych, że mogą szybko się przesiąść w 162 i dojechać na Siekierki zamiast mieć blisko do Nowego Światu :P.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 21:58

Mario pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Jak najbardziej ludzie korzystają. Sam obserwuje takie sytuacje.
Masz niebywałe szczęście - we właściwym miejscu, o właściwym czasie. A ilu przeciętnie jest to amatorów w skali 0-100%?
Stoją 2-5 osób.

TGM pisze:No tak, setki ludzi jest wdzięcznych, że mogą szybko się przesiąść w 162 i dojechać na Siekierki zamiast mieć blisko do Nowego Światu :P.
Moja Mama na ten przykład jest bardzo zadowolona z przesiadek z KM/SKM do 162 :p . Notabene brakuje cywilizowanego przejścia z przystanku tej linii w kierunku Pragi na dworzec :roll: Ludzie chodzą "nielegalnie".
Albert Camus-"Dżuma"

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 11 lis 2007, 22:00

Ogólnie przystanek PKP POWIŚLE 02 jest źle usytuowany. Trudno poprosić o NŻ skoro autobus może szybko wyjechać zza winkla. Wcześniej ten przystanek był ok.50-100m co wskazuje żółta linia. Nie wiem co za geniusz go przesunął.

ODPOWIEDZ