Ja na szczęście ograniczyłem się po reformie nocnej do minimum z korzystania z nocnych autobusów. Dzięki Bogu radzę sobie teraz w inny sposób
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Rośnie popyt na linie nocne w mojej okolicy 
Czyli Nadarzyn.
I to na tyle popyt w nocnych ze już dwie osoby zrezygnowały z wynajmu pokoju kiedy dowiedziały sie ze nocne nie przyjeżdżają. To samo też inni. Nikt tu nie chce żyć jak w sypialni.
Ogólnie zapotrzebowanie jest tylko na dwa kursy nocą. więcej nie trzeba. ważne by były bo na pieszo z Janek iść.. to już lepiej przespać sie na Okęciu na 733 do 3:50.
Próbowałem sobie to rozrysować i wyszło mi że:
- N38 dociągnąć na paluch i postój na Okęciu. Czyli po prostu wariantowy podjazd na Paluch. Zajmowanie przystanków równoległych do Al. Krakowskiej.
- N88 dociągnąć tylko do Pl. Poniatowskiego i wycofać podjazdy na paluch.
Argumentacja:
Nie wiem jak wygląda wykorzystanie pasażerskie na obu liniach ale z domyśleń.
Od Raszyna do janek to sa same pola. same janki też jakaś gigantyczną wsią nie są. dodatkowo Janki nie działają po 23:00. Weic linia nocna tam chyba na pusto jeździ. albo dla desperatów którzy chcą pieszo iść te kilka kilometrów nocą. a i nie zawsze też są w stanie
A Nadarzyn to jak by nie patrzeć to ponad 3,500 mieszkańców. I w dość niskiej średniej wieku i też chcą prowadzić nocne życie. Dlatego po prostu przedłużyć podjazdy z Janek do Nadarzyna tylko do Pl. Poniatowskiego. I to wystarczyło by o północy i o 2.00
Brygadowo nie zmienia się nic.
Czyli Nadarzyn.
I to na tyle popyt w nocnych ze już dwie osoby zrezygnowały z wynajmu pokoju kiedy dowiedziały sie ze nocne nie przyjeżdżają. To samo też inni. Nikt tu nie chce żyć jak w sypialni.
Ogólnie zapotrzebowanie jest tylko na dwa kursy nocą. więcej nie trzeba. ważne by były bo na pieszo z Janek iść.. to już lepiej przespać sie na Okęciu na 733 do 3:50.
Próbowałem sobie to rozrysować i wyszło mi że:
- N38 dociągnąć na paluch i postój na Okęciu. Czyli po prostu wariantowy podjazd na Paluch. Zajmowanie przystanków równoległych do Al. Krakowskiej.
- N88 dociągnąć tylko do Pl. Poniatowskiego i wycofać podjazdy na paluch.
Argumentacja:
Nie wiem jak wygląda wykorzystanie pasażerskie na obu liniach ale z domyśleń.
Od Raszyna do janek to sa same pola. same janki też jakaś gigantyczną wsią nie są. dodatkowo Janki nie działają po 23:00. Weic linia nocna tam chyba na pusto jeździ. albo dla desperatów którzy chcą pieszo iść te kilka kilometrów nocą. a i nie zawsze też są w stanie
Brygadowo nie zmienia się nic.

Zwłaszcza ze odcinek "Janki
Nadarzyn
Janki" Zajmie maksymalnie 30 minut.
Ponieważ ruch znacznie mniejszy i można to oblecieć szybko bo i pasażerów miedzy Jankami a Nadarzynem tłumnie nie będzie.
Ogólnie nie samo przedłużenie linii, bo po cholerę podjeżdżać na paluch w tym kursie. Tot tylko wydłuża jazdę. A mogło by to robić N38 krańcujące niewiadomo po co na Okęciu. Bo nawet przesiadka do N88 jest idiotyczna. I tak trzeba czekać 30 minut na N88 jeśli chce sie podjechać tylko na paluch.
A okolice pętli Okęcie to są słabo zaludnione.
Ponieważ ruch znacznie mniejszy i można to oblecieć szybko bo i pasażerów miedzy Jankami a Nadarzynem tłumnie nie będzie.
Ogólnie nie samo przedłużenie linii, bo po cholerę podjeżdżać na paluch w tym kursie. Tot tylko wydłuża jazdę. A mogło by to robić N38 krańcujące niewiadomo po co na Okęciu. Bo nawet przesiadka do N88 jest idiotyczna. I tak trzeba czekać 30 minut na N88 jeśli chce sie podjechać tylko na paluch.
A okolice pętli Okęcie to są słabo zaludnione.

Nie reforma się nie udała, tylko zamknięcie przejazdu w Naczelnikowskiej.dzidek pisze:No i kolejne zmiany
Oj reforma się nie udałaZTM pisze:2007-11-13 16:00:00 | Zmiana trasy linii N61 | Od nocy 17/18.11.br. linia N61 zostaje wycofana z ulic Kraśnickiej, Księcia Ziemowita i Naczelnikowskiej i skierowana bezpośrednio ulicą Radzymińską.No ale to było do przewidzenia... Ciekawe czy Ochota kiedyś doczeka się nocnego połączenia z Włochami bo już o Ursusie nie ma co wspominać
[ Dodano: 2007-11-15, 08:32 ]
Co u licha Ci przeszkadza obsługa nocna rejonu Ziemowita?dzidek pisze:N11 też powinna przestać.
Ja na szczęście ograniczyłem się po reformie nocnej do minimum z korzystania z nocnych autobusów. Dzięki Bogu radzę sobie teraz w inny sposób
Tylko dlatego, że dojeżdża na Lotnisko czy po to byś Ty mógł jechać Solarisem a nie Jelczem?... Autobus to autobus i jeśli zaraz powołasz się na jakichś tam biznesmenów to dopiero mnie rozbawisz, bo ilu takich ważniaczków jeździ wieczorami na lotnisko autobusem? Żaden a to dlatego, że będą woleli jechać złotówką niż autobusem i bać się o swój dorobek życia lub cenny bagaż…dzidek pisze:Szkoda bo gdy R7 wysyła na N32 swoje Jelcze to R10 często wystawia SU12, które na trasie Dw.Centralny - Lotnisko są jak najbardziej wskazane.
Sorry masz rację ! Jak jeździło 611 to chętnych było sporo z bagażami na Lotnisko ale po reformie ludzie faktycznie wystraszyli się jeździć nocnymi i nagle przestaliFlash8222 pisze:Tylko dlatego, że dojeżdża na Lotnisko czy po to byś Ty mógł jechać Solarisem a nie Jelczem?... Autobus to autobus i jeśli zaraz powołasz się na jakichś tam biznesmenów to dopiero mnie rozbawisz, bo ilu takich ważniaczków jeździ wieczorami na lotnisko autobusem? Żaden a to dlatego, że będą woleli jechać złotówką niż autobusem i bać się o swój dorobek życia lub cenny bagaż…dzidek pisze:Szkoda bo gdy R7 wysyła na N32 swoje Jelcze to R10 często wystawia SU12, które na trasie Dw.Centralny - Lotnisko są jak najbardziej wskazane.
Ja już napisałem, że teraz nie muszę jeździć nocnymi autobusami więc mnie to ryba czy będzie Jelcz, MAN, Solaris czy Ikarus.
Wczoraj podróż N11/N61 (nie pamiętamdzidek pisze:N11 też powinna przestać.
ŁK
Od kiedy Lotnisko jest na Ochocie ?! HAHAHA i ten post już nie jest napisany z ironiągeograf pisze:Widocznie stępiło mi się poczucie humoru od ciągłego czytania jak to Ochota jest poszkodowana.Fikander pisze:Ej, nawet ja poczułem ironię.
[ Dodano: 2007-11-19, 06:30 ]
W weekendy to standart na wielu liniach (i to nietylko OchockichŁukasz pisze:Wczoraj podróż N11/N61 (nie pamiętamdzidek pisze:N11 też powinna przestać.
Ja na szczęście ograniczyłem się po reformie nocnej do minimum z korzystania z nocnych autobusów. Dzięki Bogu radzę sobie teraz w inny sposób) 0:21 z Bankowego do Markowskiej odbyłem na schodku w strefie kierowcy, bo gdzie indziej się nie dało.