SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Kategorycznie żądam puszczenia 2x14WE na kursy o godzinie 6:43 i 7:04 z Sulejówka Miłosny w kier. Pruszkowa!!! To co się dziś działo w kursie z 6:43 już w Wesołej było skandalem!!!! Dziki tłum i jeszcze w Rembertowie napierający ludzie, warunki jazdy zadne, podróz jak w bydlęcym wagonie jadącym w czasie wojny do obozu koncentracyjnego. SKANDAL w biały dzien!!!
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- MeWa
- Cukiereczek
Pozostała część dyskusji dot. obsługi lotniska przeniesiona do właściwego tematu.Czy Szybka Kolej Miejska zabierze nas na Okęcie
Zarząd Transportu Miejskiego zastanawia się nad wyborem przewoźnika, który przywiezie warszawiaków na gotową już stację kolejową w podziemiach lotniska na Okęciu. Wcale nie musi być to Szybka Kolej Miejska, którą miasto chce wzmocnić nowymi wagonami na dotychczasowej trasie z Pruszkowa do Sulejówka
(...)
Nawet jeśli ratusz zdecyduje, że tego połączenia nie będzie obsługiwać SKM, i tak zamierza wzmocnić swojego przewoźnika na trasie między Pruszkowem a Sulejówkiem. Dziś wagony są tu niemiłosiernie zatłoczone, bo ludzie wolą kupić sieciówkę ZTM za 90 zł niż dwa osobne bilety na Koleje Mazowieckie i komunikację w Warszawie. Dlatego ratusz myśli o wyleasingowaniu czterech nowych wagonów, tak by wydłużyć składy w godzinach szczytu. - W najgorszym wypadku sprowadzimy stare - planuje dyrektor Leszek Ruta.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeżdżą, dziś widziałem na odstawczych w Pru, więc pewnie była 9:28 ze Śródmieścia. Ale nie na sto procent.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dzisiaj za namową kolegi postanowiłem wsiąść do SKMki o 6:43. Ludzie zebrani na całej długości jednostki czekają aż pociąg się zatrzyma i otworzą się drzwi. Pojedyncze osoby wysiadają z wielkim trudem bo tłum naciera na drzwi. Niestety trafiliśmy na najgorsze miejsce czyli obok złącza międzywagonowego. Przy drzwiach tłum po prostu wpycha nas do środka. Rozpoczyna się bitwa o wolne miejsca. Ludzie biegną i rzucają torby aby tylko mieć siedzące. Koledze udało się zająć pojedyncze miejsce. Dla mnie już nie starczyło. Mijamy Sulejówek i jest jeszcze znośnie. Przynajmniej można mieć trochę miejsca stojącego wokół siebie. Horror zaczyna się od Woli Grzybowskiej. Tłok robi się tak wielki że wkładam plecak na półkę gdyż słyszałem historię że w takim tłumie jedna osoba już go potem nie znalazła.
Wesoła. Tłum wpycha mnie pomiędzy siedzenia. W tej pozycji jadę aż do Śródmieścia.
Rembertów. Wielu już nawet nie próbuje się wciskać. Mieści się chyba 1/3 osób które stały na peronie. Reszta czeka na następny pociąg.
Niektórzy głoszą hasła jakie to KM jest be i że SKM zapewnia lepszy standard podróżowania. Co mi po supernowoczensnym 14WE skoro ciężko złapać oddech. W KM zdarza się ze przyjedzie 1 jednostka i nie da się wytrzymać. Ale w SKM to się dzieję codziennie. Dziwie się tym ludziom którzy mimo tego że za 5 minut przyjeżdża luźny pociąg KM to ładują się do SKMki
Wesoła. Tłum wpycha mnie pomiędzy siedzenia. W tej pozycji jadę aż do Śródmieścia.
Rembertów. Wielu już nawet nie próbuje się wciskać. Mieści się chyba 1/3 osób które stały na peronie. Reszta czeka na następny pociąg.
Niektórzy głoszą hasła jakie to KM jest be i że SKM zapewnia lepszy standard podróżowania. Co mi po supernowoczensnym 14WE skoro ciężko złapać oddech. W KM zdarza się ze przyjedzie 1 jednostka i nie da się wytrzymać. Ale w SKM to się dzieję codziennie. Dziwie się tym ludziom którzy mimo tego że za 5 minut przyjeżdża luźny pociąg KM to ładują się do SKMki
Ja dziś prowadziłem ten pociąg i żałuje że nie oglądałem monitoringu bo lubię horrory Masz talent, powinieneś zatrudnić się w jakiejś gazecie, polecam Fakt albo Super Expres.
Co do KMów to pojechał też 5 min przed, dwa piękne ezt, jeden bezprzedziałowy drugi przedziałowy. Z rozmowy przez RT maszynisty z kierownikiem wynikało że w pierwszym lodówka a w drugim sauna , do wyboru jak kto woli
Co do KMów to pojechał też 5 min przed, dwa piękne ezt, jeden bezprzedziałowy drugi przedziałowy. Z rozmowy przez RT maszynisty z kierownikiem wynikało że w pierwszym lodówka a w drugim sauna , do wyboru jak kto woli
i po co tu nam mąci na naszym podwórku?
Czego oczekiwać po 20-letnim złomie?gburek pisze:Z rozmowy przez RT maszynisty z kierownikiem wynikało że w pierwszym lodówka a w drugim sauna , do wyboru jak kto woli
Na wschodnim zapomniałeś odhamować i ludzie zaczęli żartować że to od przeciążenia ruszyć nie chcegburek pisze:Ja dziś prowadziłem ten pociąg i żałuje że nie oglądałem monitoringu bo lubię horrory
Jak jeżdżę do pracy na 8 metrem to warunki są podobne i nie narzekam. Tłok w komunikacji godzinach szczytu występuje wszędzie i jakoś nikt z tego takiej tragedii nie robi. W Hiszpanii wcale nie w godzinach szczytu też jeździłem 50km na stojąco i powinienem zaprosić TVN? Może pojadą do Tokyo zrobić reportaż jak biedaków w metrze ugniatają? Może byłoby lepiej jakby miasto przeznaczyło więcej pieniążków na komunikacje zamiast budować nowy stadion piłkarski klubowi, którego właścicielem jest grupa ITI?Andrzej pisze:Być może niedługo obejrzysz ten horror w TVN.
i po co tu nam mąci na naszym podwórku?
Jest różnica pomiędzy bardzo dobrze zapełnionym środkiem komunikacji a takim, do którego nie może wejść kilkadziesiąt osób.gburek pisze:Jak jeżdżę do pracy na 8 metrem to warunki są podobne i nie narzekam. Tłok w komunikacji godzinach szczytu występuje wszędzie i jakoś nikt z tego takiej tragedii nie robi. W Hiszpanii wcale nie w godzinach szczytu też jeździłem 50km na stojąco i powinienem zaprosić TVN? Może pojadą do Tokyo zrobić reportaż jak biedaków w metrze ugniatają? Może byłoby lepiej jakby miasto przeznaczyło więcej pieniążków na komunikacje zamiast budować nowy stadion piłkarski klubowi, którego właścicielem jest grupa ITI?Andrzej pisze:Być może niedługo obejrzysz ten horror w TVN.
Standardy naszego metra są nieporównywalnie wyższe niż SKM. Na stacjach metra nie zostaje po ~50 osób. Metro nie spóźnia się nie wiadomo ile, nie ma luk w rozkładach, nie wlecze się i nie staje na trasie na 10 minut.
Ale Metro nie krzyżuje się z innymi liniami i jeździ co kilka minut. SKM działą według normalnych praw obowiązujących na kolei.Andrzej pisze:Na stacjach metra nie zostaje po ~50 osób. Metro nie spóźnia się nie wiadomo ile, nie ma luk w rozkładach, nie wlecze się i nie staje na trasie na 10 minut.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43