Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciekawa koncepcjaJarek pisze:Rozkład będzie skoordynowany z 16, dlatego numer 516.
No to nie wróżę świetlanej przyszłości - wszyscy co będą jechać w rejon Ronda Starzyńskiego wybiorą 509, a reszta i tak pojedzie do metraJarek pisze:Muszę sprostować. Światowida prosto. Nie wiem, czemu gazeta - mając info na tacy - zrobiła błąd. Widocznie nie wiedzą, jak jedzie 144.R-11 Kleszczowa pisze:Jakoś mi się totalnie ta linia nie widzi. Taka linia znikąd donikąd. Zaraz podniosą się lamenty, że nie jedzie do metra... Nie żeby Ćmielowska i Milenijna nie zasługiwały na linię - 144 jakoś tam sobie radzi, ale to 516 takie bezpłciowe mi się wydaje. Ale nie chciałbym wydawać zbyt pochopnych osądów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Rano nie wszyscy do metra pojadą, bo Grot stoi. E4 niezabieralne. Na Modlińskiej wszystko wypchane po dach. 144 na skróconej trasie miało dobra frekwencję, więc 516 tez się powiedzie. Zwłaszcza, że nie będzie mu grozić zatrzymanie na EC Żeran (w czasie porannego megakorka kilka minut straty!). Przy okazji dopełnią się tramwaje na Jagiellońskiej.R-11 Kleszczowa pisze:No to nie wróżę świetlanej przyszłości - wszyscy co będą jechać w rejon Ronda Starzyńskiego wybiorą 509, a reszta i tak pojedzie do metra Chociaż nie chciałbym być złym prorokiem.
-
jacek
- Zbanowany
Troche dziwne, powinni 516 puscić do Wilsona, a 144 wyprostowac Modlinska z pominieciem Tarchomina,skracajac jednoczesnie do Żerania FSO. Wtedy by mialo sens przedluzenie jej do Jabłonny, jednoczesnie zmieniajac numer na 7xx,i było by mozliwe skoordynowanie jej z tramwajami na Żeraniu FSO.Banan pisze:Echo Białołęckie w wydaniu z dnia 23 listopada pisze:
Nowy autobus do Żerania
Na początku grudnia tego roku ZTM planuje utworzenie nowej przyspieszonej linii dla Białołęki. 516 - bo taki ma mieć numer, ma kursować z Nowodworów ulicami Dzierzgońską, Odkrytą i Stefanika, a następnie linia ma przebiegać trasą autobusu 144, aż do pętli na Żeraniu. Na Modlińskiej przystanki mają być ulokowane przy białołęckim ratuszu, Konwaliowej i pętli Żerań. ZTM obiecał, że rozkład jazdy 516 będzie skoordynowany z liniami tramwajowymi na Żeraniu, tak aby pasażerowie mogli szybko się przesiąść i dojechać do centrum bez niepotrzebnego stania w korkach.
Pomysł na 516 jest niewątpliwie bardzo ciekawy. Jego wdrożenie świadczy nie tylko o krańcowym zapchaniu E-4, ale przede wszystkim o dużej niewydolności trakcji tramwajowej na Jagiellońskiej z bardzo dużą rezerwą miejsc na skutek braku torowiska na Modlińskiej i niewygodnych przesiadek na Żeraniu.
Jest także świadectwem na to, że jeśli jest tylko wola, to można uniknąć wpychania ludzi na najbardziej zakorkowane przeprawy, nawet jeśli stanowią one stosunkowo naturalną trasę połączenia w danej relacji (Tarchomin => Śródmieście via. Most Grota - Roweckiego). W tym świetle istnienie nijakiej, bezproduktywnej, niepunktualno-dowozowej i do cna żałosnej linii autobusowej 114 jawi się jako jeszcze bardziej nijakie, bezproduktywne i do cna żałosne.
Za 516 jednak generalnie pochwała.
Jest także świadectwem na to, że jeśli jest tylko wola, to można uniknąć wpychania ludzi na najbardziej zakorkowane przeprawy, nawet jeśli stanowią one stosunkowo naturalną trasę połączenia w danej relacji (Tarchomin => Śródmieście via. Most Grota - Roweckiego). W tym świetle istnienie nijakiej, bezproduktywnej, niepunktualno-dowozowej i do cna żałosnej linii autobusowej 114 jawi się jako jeszcze bardziej nijakie, bezproduktywne i do cna żałosne.
Za 516 jednak generalnie pochwała.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W zasadzie mogę się zgodzić. Tylko czy ta nowa linia zdoła obalić przyzwyczajenie mieszkańców Nowodworów i Tarchomina do jazdy na Plac Wilsona. Oni się tam szalenie przyzwyczaili do wygodnictwa. Jeśli jej się to uda byłoby rzeczywiście super.Jarek pisze:Rano nie wszyscy do metra pojadą, bo Grot stoi. E4 niezabieralne. Na Modlińskiej wszystko wypchane po dach. 144 na skróconej trasie miało dobra frekwencję, więc 516 tez się powiedzie. Zwłaszcza, że nie będzie mu grozić zatrzymanie na EC Żeran (w czasie porannego megakorka kilka minut straty!). Przy okazji dopełnią się tramwaje na Jagiellońskiej.R-11 Kleszczowa pisze:No to nie wróżę świetlanej przyszłości - wszyscy co będą jechać w rejon Ronda Starzyńskiego wybiorą 509, a reszta i tak pojedzie do metra Chociaż nie chciałbym być złym prorokiem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
To 516 jest beznadziejne, lepsze byłoby 109 jako wsparcie na takim odcinkujacek pisze:Troche dziwne, powinni 516 puscić do Wilsona, a 144 wyprostowac Modlinska z pominieciem Tarchomina,skracajac jednoczesnie do Żerania FSO. Wtedy by mialo sens przedluzenie jej do Jabłonny, jednoczesnie zmieniajac numer na 7xx,i było by mozliwe skoordynowanie jej z tramwajami na Żeraniu FSO.Banan pisze:
[ Komentarz dodany przez: pawcio: 2007-11-21, 23:09 ]
Poprawiono cytowanie.
- fik
- Naczelne Chamidło
emdi pisze:Jest także świadectwem na to, że jeśli jest tylko wola, to można uniknąć wpychania ludzi na najbardziej zakorkowane przeprawy, nawet jeśli stanowią one stosunkowo naturalną trasę połączenia w danej relacji (Tarchomin => Śródmieście via. Most Grota - Roweckiego). W tym świetle istnienie nijakiej, bezproduktywnej, niepunktualno-dowozowej i do cna żałosnej linii autobusowej 114 jawi się jako jeszcze bardziej żenujące, bezproduktywne i do cna żałosne.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!