Moderator: Wiliam
-
Jarek
emdegger pisze:Za 516 jednak generalnie pochwała.
R-11 Kleszczowa pisze:W zasadzie mogę się zgodzić. Tylko czy ta nowa linia zdoła obalić przyzwyczajenie mieszkańców Nowodworów i Tarchomina do jazdy na Plac Wilsona. Oni się tam szalenie przyzwyczaili do wygodnictwa. Jeśli jej się to uda byłoby rzeczywiście super.
Jest pewne ryzyko. Jestem nie mniej niż Wy ciekaw, jak się nowa linia sprawdzi. Wiele przemawia za tym, ze będzie dobrze. Ale w ten sposób Nowodwory i Tarchomin dotąd do Centrum nie jeździły (poza małą grupką).
-
Emdegger
-
Kontakt:
emdi
1. Nie jestem ani emdi, ani "dandi".
2. Mam niski tembr(e) głosu.
3. Nie jestem ani metro, ani retro

4. Ja też nie lubię podwójnych standardów.
5. Mrrrau...
-
jacek
- Zbanowany
R-11 Kleszczowa pisze:Tylko czy ta nowa linia zdoła obalić przyzwyczajenie mieszkańców Nowodworów i Tarchomina do jazdy na Plac Wilsona. Oni się tam szalenie przyzwyczaili do wygodnictwa. Jeśli jej się to uda byłoby rzeczywiście super
A co w tym zlego że ludzie sobie ulatwiaja zycie,a nie utrudniaja.
Kazdy sie przyzwyczaja do tego co sie sprawdza,a jesli sie sprawdza to po co jezdzic do okola

-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
jacek pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Tylko czy ta nowa linia zdoła obalić przyzwyczajenie mieszkańców Nowodworów i Tarchomina do jazdy na Plac Wilsona. Oni się tam szalenie przyzwyczaili do wygodnictwa. Jeśli jej się to uda byłoby rzeczywiście super
Kazdy sie przyzwyczaja do tego co sie sprawdza,a jesli sie sprawdza to po co jezdzic do okola

Ludziom należy dać wybór.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
dzidek
Colony pisze:Skąd brygady, bo przypuszczam, że skądś je trzeba zabrac?

Bardzo dobre pytanie... Pewnie pójdą na to wtyczki , które teraz jeżdżą na przepełnionych liniach

-
jacek
- Zbanowany
R-11 Kleszczowa pisze:jacek pisze:

Ludziom należy dać wybór.
Oczywiscie ze tak,w pelni sie z toba zgadzam,ale zarowno wspomniane osiedla, jak i ich mieszkancy nie stoja i nie mieszkaja tam od wczoraj i raczej wyprobowali wszystkich mozliwych połaczen
I to ze korzystaja z lini E4, ktora pomimo okolo 16? brygad i tak wielkiej czestotliwosci jest przepelniona i stoi w korkach w ciagu Modlinska-Grota Roweckiego o czyms to jednak swiadczy.Przeciez nikt tym ludziom nie zabrania wsiadac w inne polaczenia, to jest ich wlasny wybor

-
Krzysiek_S
Przy częstotliwości linii 16 potrzeba 5- 6 brygad, w szczycie i 4 - 5 brygad poza i w święta.Coś czuje że na tym zawita ITS, może i Stalowa.
-
ITS A 218
Ja kiedyś słyszałem o linii która miała mieć trasę Nowodwory- Lotnisko Okęcie. I to mogło by mieć jakiś sens jeśli ZTM by dał ją na jakiejś odpowiedniej trasie. Ale coś takiego tylko na Żerań to bez sensu. I potem się pisze kurde że nie ma brygad np. na całotygodniowe 401
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
-
195
jeśli uruchomią 516 to napewno przejmie ją którtkimi manami Mr. ITS Michalczewski
-
Jarek
jacek pisze:I to ze korzystaja z lini E4, ktora pomimo okolo 16? brygad i tak wielkiej czestotliwosci jest przepelniona i stoi w korkach w ciagu Modlinska-Grota Roweckiego o czyms to jednak swiadczy.Przeciez nikt tym ludziom nie zabrania wsiadac w inne polaczenia, to jest ich wlasny wybor
Jaką masz dzisiaj linię dowozową z Nowodworów do tramwaju, która cechuje się rezerwą podaży miejsc? Potem odpowiedz na pytanie, jaką masz linię, która ludzie z tramwaju by odbierała?
Dopóki nie ma odpowiedniej oferty, nie można mówić o wyborze pasażerów.
-
Łukasz
-
Kontakt:
Jarek pisze:jacek pisze:I to ze korzystaja z lini E4, ktora pomimo okolo 16? brygad i tak wielkiej czestotliwosci jest przepelniona i stoi w korkach w ciagu Modlinska-Grota Roweckiego o czyms to jednak swiadczy.Przeciez nikt tym ludziom nie zabrania wsiadac w inne polaczenia, to jest ich wlasny wybor
Jaką masz dzisiaj linię dowozową z Nowodworów do tramwaju, która cechuje się rezerwą podaży miejsc? Potem odpowiedz na pytanie, jaką masz linię, która ludzie z tramwaju by odbierała?
Dopóki nie ma odpowiedniej oferty, nie można mówić o wyborze pasażerów.
Czy w związku z tym np. 23 nie powinno jechać (zamiast 21?) do FSO?
ŁK
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ITS A 218 pisze:Ja kiedyś słyszałem o linii która miała mieć trasę Nowodwory- Lotnisko Okęcie. I to mogło by mieć jakiś sens
Jakiś czyli żaden, jaką by to miało punktualność, jaki przelot?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Jarek
inż. Glonojad pisze:jaki przelot
Przelot byłby wtedy, gdyby pasażer w końcu do tego samolotu dojechał. Przebiwszy się przez wszystkie korki.
Łukasz pisze:Czy w związku z tym np. 23 nie powinno jechać (zamiast 21?) do FSO?
Zadałeś trudne pytanie. Musiałbym się dłużej pozastanawiać. Z punktu widzenia Woli taka trasa 23 nie ma większego sensu. Skracanie 21 mi się nie podoba.
-
MisiekK
inż. Glonojad pisze:ITS A 218 pisze:Ja kiedyś słyszałem o linii która miała mieć trasę Nowodwory- Lotnisko Okęcie. I to mogło by mieć jakiś sens
Dostalaby numer 100 i obslugiwalyby ja turystyczne gnioty:P
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
MisiekK pisze:inż. Glonojad pisze:
Dostalaby numer 100 i obslugiwalyby ja turystyczne gnioty:P
Na dwóch brygadach pewnie nawet by się te 120 minut częstotliwości wyciągnęło

.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.