32 <--> 23 <--> 21...Jarek pisze:Przelot byłby wtedy, gdyby pasażer w końcu do tego samolotu dojechał. Przebiwszy się przez wszystkie korki.inż. Glonojad pisze:jaki przelotZadałeś trudne pytanie. Musiałbym się dłużej pozastanawiać. Z punktu widzenia Woli taka trasa 23 nie ma większego sensu. Skracanie 21 mi się nie podoba.Łukasz pisze:Czy w związku z tym np. 23 nie powinno jechać (zamiast 21?) do FSO?
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
ŁK
www.gazeta.pl pisze: Od początku grudnia mieszkańcom Nowodworów i Tarchomina, Jelonek i Zacisza, a także studentom jeżdżącym z Ochoty na Uniwersytet poprawi się komunikacja. Zarząd Transportu Miejskiego uruchamia trzy linie autobusowe
(...)
Również 1 grudnia autobusów doczekają się wreszcie mieszkańcy ul. Odkrytej na Nowodworach. Teraz muszą chodzić kilkaset metrów do przystanków wzdłuż ul. Światowida. Nowa linia 516 wyruszy nią z pętli Nowodwory na północ do Dzierzgońskiej, stąd wróci Odkrytą i Stefanika do Światowida i Modlińską po 25 minutach dotrze do pętli Żerań FSO. Tu można się przesiadać w szestnastkę jadącą do stacji metra Dworzec Gdański i w al. Jana Pawła II. Rozkłady autobusów i tramwajów będą skoordynowane. 516, które odciąży zatłoczone ekspresy E-4 do pl. Wilsona, zatrzyma się na przystankach: Hanki Ordonówny - tylko w stronę Nowodworów, Grzymalitów - na żądanie, Dzierzgońska, Barei, os. Akacje, Ciołkosza, Stefanika, Tarchomin Płn., Ćmielowska, Myśliborską, ratusz Białołęki - na żądanie i Konwaliowa.
To nie koniec planów ZTM w tej części miasta. W momencie otwarcia obwodnicy Jabłonny (pod koniec grudnia) ZTM puści nią autobusy kursujące do Legionowa. Do Jabłonny dotrze zaś nowa linia, najprawdopobniej 734. Niewykluczone, że będzie się to wiązać z likwidacją linii 144 z Dworca Wschodniego do Bukowa.
(...)
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-11-22, 23:38 ]
Reszta artykułu w temacie poświęconym zmianom od grudnia.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam spore obawy, jak z tą koordynacją szczytóek z podstawowymi i 516 z tramwajami będzie w rzeczywistości..
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ciekawe ile kolejnych brygad zostanie utopionych w bezsensownym 516
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja się właśnie zacząłem zastanawiać, czy nie lepiej było koordynować tę linię z 18 - jest ono pustsze, podobnie jak ciąg Marszałkowskiej, byłaby to podróż z jedną przesiadką mniej, a w metrze naprawdę więcej pasażerów nie trzeba 
No i 18 jeździ dłużej.
No i 18 jeździ dłużej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Miałem na myśli ogólny bilans dla Nowodworów (tzn. ile na plusie dla Nowodworów = na minusie dla innych dzielnic)Krzysiek pisze:5-6 brygad.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
A może to 516 będzie jeździć tylko podczas kursów 16, ta tak zrozumiałem komunikat.inż. Glonojad pisze:A ja się właśnie zacząłem zastanawiać, czy nie lepiej było koordynować tę linię z 18 - jest ono pustsze, podobnie jak ciąg Marszałkowskiej, byłaby to podróż z jedną przesiadką mniej, a w metrze naprawdę więcej pasażerów nie trzeba
No i 18 jeździ dłużej.
Nie sądzę, żeby ludzie chcieli tak korzystać z linii, która robi zawijas przez Nowodwory...MisiekK pisze:Linia zostanie przywrocona na Zeran FSO (jej wydluzenie na Wschodni spowodowalo spadek czestotliwosci i notoryczne opoznienia), a w zamian za to wydluzona poza Bukow, a ze zmieni numerek, to nie ma znaczenia....
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
a będą mieli wybór?Wolfchen pisze:Nie sądzę, żeby ludzie chcieli tak korzystać z linii, która robi zawijas przez Nowodwory...MisiekK pisze:Linia zostanie przywrocona na Zeran FSO (jej wydluzenie na Wschodni spowodowalo spadek czestotliwosci i notoryczne opoznienia), a w zamian za to wydluzona poza Bukow, a ze zmieni numerek, to nie ma znaczenia....
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
W sumie nie. Ale zastanawiają mnie dwie kwestie:MeWa pisze:a będą mieli wybór?![]()
1. Czy linia 734 zachowa częstotliwość 144
2. Czy utrzymana zostanie trasa na odcinku Żerań FSO - Buków, łacznie z podjazdami do "Czajki"
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Dęboszczak
Linia nie powinna jeździć pusta. Najszybsze wydostanie się z Nowodworów wiedzie ul. Światowida. Myśliborska stoi w gigantycznym korku (czas przej. Myśliborska - Obrazkowa- Konwaliowa to ok. 25 min., przez Światowida to jakieś 8)więc nawet ludzie będą jechać tym na przesiadki do Konwaliowej, wyprzedzając np. 503, 509, 186, 404ZaciszaniN pisze:Ciekawe ile kolejnych brygad zostanie utopionych w bezsensownym 516![]()