(Oraz wpisania ich obsługi do umowy wieloletniej, żeby było z czego kupić wagony...
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wręcz przeciwnie - mam szczerą chęć ich podpuszczać, by wymusili na mieście wpisanie do WPI całej trasy Żerań - Winnica oraz przedłużenia trasy Mostu Krasińskiego przez CH Targówek do Kątów Grodziskich.
(Oraz wpisania ich obsługi do umowy wieloletniej, żeby było z czego kupić wagony...
)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brygad na liniach jeżdżących na Bródno, Ochotę , Ursus czy Mokotów jest jeszcze trochę to można po kilka zabrać i dać na biede Nowodwory. Niech przejdą propozycje dzielnicy dotyczące tworzenia kolejnych 5xx i 3xx przecież inne dzielnice mają tramwaje, pociągi i metro i to do tych środków transportu ludzie mają obowiązek wsiadać nawet jeżeli nie mieszkają przy którejś stacji metra lub w pobliżu przystanków tramwajowych
i nawet jeśli pojazdy szynowe są już przepełnione 
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dęboszczak pisze:Na pierwszy rzut oka, można zgodzić się z postulatem wycofania linii 503 z Myśliborskiej.
Podjazdy 104 na Olesin też warto uruchomićpawcio pisze:Podmiana 101 i 404 też jeszcze jest do przełknięcia. I postulaty zmian charakterów przystanków. Na resztę należy spuścić zasłonę litościwego milczenia.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
To inna sprawa. Może i słuszna. Ja jednak mówiłem o podmianie 186 i 404.inż. Glonojad pisze:Wręcz przeciwnie - mam szczerą chęć ich podpuszczać, by wymusili na mieście wpisanie do WPI całej trasy Żerań - Winnica oraz przedłużenia trasy Mostu Krasińskiego przez CH Targówek do Kątów Grodziskich.
(Oraz wpisania ich obsługi do umowy wieloletniej, żeby było z czego kupić wagony...)
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A co przejedzie Sprawną i Odkrytą? Solina?tarantula01 pisze:13. Uruchomienie linii 524:
a) trasa: Dąbrówka Wiślana – Aluzyjna – Sprawna – Odkryta – Stefanika – Światowida – Modlińska – most Grota – Trasa AK – Słowackiego – metro Marymont – Słowackiego – pl. Wilsona – Krasińskiego – Wisłostrada – most Grota - ... – Dąbrówka Wiślana
b) przystanki: Dąbrówka Wiślana, rejon ronda Sprawnej z Aluzyjną, Odkryta/Dzierzgońska, Odkryta/Grzymalitów, Odkryta/H. Ordonówny, Odkryta/Stefanika, Stefanika, Tarchomin Płn., Ćmielowska, Mysliborska, Białołęka-Ratusz (nż), Ekspresowa (nż), metro Marymont, pl. Wilsona01
c) wprowadzenie kursowania przez cały tydzień z częstotliwością:
- w dzień powszedni: co 4-5 min (rano), 15 minut (międzyszczyt), 7-8 minut (po południu) i 10-15 minut (wieczór)
- w pozostałe dni: co 20 minut
[ Dodano: 2007-11-24, 21:58 ]
No to popatrz, ile brygad idzie na 516 i jak ekonomiczne to jest rozwiązanie. Po to, aby brygad starczyło też na ochockie 414, ursuskie 149, 178 (częstsze), 401 (całodniowe) albo mokotowskie 168. Komunikacja autobusowa na Bródnie to odrębny temat, ale ogromne utrudnienia na Grocie sprawiają, że jedynie tramwaj tam się w szczycie sprawdza.dzidek pisze:Brygad na liniach jeżdżących na Bródno, Ochotę , Ursus czy Mokotów jest jeszcze trochę to można po kilka zabrać i dać na biede Nowodwory. Niech przejdą propozycje dzielnicy dotyczące tworzenia kolejnych 5xx i 3xx przecież inne dzielnice mają tramwaje, pociągi i metro i to do tych środków transportu ludzie mają obowiązek wsiadać nawet jeżeli nie mieszkają przy którejś stacji metra lub w pobliżu przystanków tramwajowychi nawet jeśli pojazdy szynowe są już przepełnione
-
jacek
- Zbanowany
134 z Ruskowego jest nie do wyjecia, a takze utworzenie nowej lini raczej nie wchodzi w gre, wiec by trzeba znowu kombinować coś ze 120 i 132R-11 Kleszczowa pisze:Podjazdy 104 na Olesin też warto uruchomić Tak samo jak połączenie ciągu Ostródzkiej ze szkoła na Ruskowym Brodzie. Kiedyś połączenie to realizowało 134, ale ono raczej z ulicy Ruskowy Bród jest nie do zabrania
Na moj gust to mozna by 132 obustronnie puscić Ostródzka na Olesin, natomiast 120 skierować tak jak obecne 132, czyli Głębocka,Katy Grodziskie,Zdziarska,Ostródzka,Trasa Toruńska-Fso, a w przyszłosci Włościańska.
527 powróci na stała trase Ostródzka,Berensona,Głebocka
[ Dodano: 2007-11-24, 22:05 ]
Też może być spory problemJarek pisze:A co przejedzie Sprawną i Odkrytą? Solina?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Obecne 132 kończy na Skarbka z Gór. Idąc więc dalej zgodnie z Twoim pomysłem odcinamy Kąty Grodziskie od komunikacjijacek pisze:134 z Ruskowego jest nie do wyjecia, a takze utworzenie nowej lini raczej nie wchodzi w gre, wiec by trzeba znowu kombinować coś ze 120 i 132R-11 Kleszczowa pisze:Podjazdy 104 na Olesin też warto uruchomić Tak samo jak połączenie ciągu Ostródzkiej ze szkoła na Ruskowym Brodzie. Kiedyś połączenie to realizowało 134, ale ono raczej z ulicy Ruskowy Bród jest nie do zabrania![]()
Na moj gust to mozna by 132 obustronnie puscić Ostródzka na Olesin, natomiast 120 skierować tak jak obecne 132, czyli Głębocka,Katy Grodziskie,Zdziarska,Ostródzka,Trasa Toruńska-Fso, a w przyszłosci Włościańska.![]()
527 powróci na stała trase Ostródzka,Berensona,Głebocka![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
jacek
- Zbanowany
A przeczytałes dokładnie moj post, czy tylko z przyzwyczajenia skrytykowaleśR-11 Kleszczowa pisze:Obecne 132 kończy na Skarbka z Gór. Idąc więc dalej zgodnie z Twoim pomysłem odcinamy Kąty Grodziskie od komunikacji
Obecne 132 jezdzi trasa objazdowa, przez Katy Grodziskie i Mańki Wojdy, co zostało ujete w moim poście, podobnie ,jak powrot 527 na stałą trase
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie skrytykowałemjacek pisze:A przeczytałes dokładnie moj post, czy tylko z przyzwyczajenia skrytykowaleśR-11 Kleszczowa pisze:Obecne 132 kończy na Skarbka z Gór. Idąc więc dalej zgodnie z Twoim pomysłem odcinamy Kąty Grodziskie od komunikacji![]()
Obecne 132 jezdzi trasa objazdowa, przez Katy Grodziskie i Mańki Wojdy, co zostało ujete w moim poście, podobnie ,jak powrot 527 na stałą trase
Obecnie 132 nie jeździ trasą objazdową przez Kąty Grodziskie
ZTM pisze:2007-11-23 16:00:00 | Zakończenie remontu ul. Ostródzkiej | Od dnia 25.11.br. (niedziela) od początku kursowania (linia nocna - od początku kursowania linii nocnych w nocy 24/25.11.br.) przywrócone zostają stałe trasy linii 132, 134, 527 oraz N11 na terenie Białołęki. Dla linii 132 wprowadza się nowy przebieg trasy w kierunku krańca SKARBKA Z GÓR od ul. Głębockiej przez Lewandów, Oknicką i Berensona.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
jacek
- Zbanowany
No faktycznie jeszcze komunikatu nie widziałem i podpierałem sie stanem faktycznym z dnia wczorajszego, ale w moim poscie zostala ujeta trasa, czyli odnotowany jej przebieg przez Katy Grodziskie i Manki Wojdy.R-11 Kleszczowa pisze:Obecnie 132 nie jeździ trasą objazdową przez Kąty Grodziskie
Nurtuje mnie ciagle niemoc urzedników, dotyczaca zwężenia na Juranda ze Spychowa, uniemozliwiająca puszczenie tamtedy lini autobusowej, mimo czestych testów i pomiarów.Ostatnimi czasy zrobila sie tam dosyć wazna wewnetrzna przelotowka, a także długa droga do szkoły mieszczacej się przy Białołeckiej.
Powinna jednak zostać tamtedy puszczona jakaś linia i 134 pasowało by tam idealnie, gdyby 132 kursowalo obustronnie Ostrodzką
To, to oczywiste.R-11 Kleszczowa pisze:Podjazdy 104 na Olesin też warto uruchomić![]()
Ale po dokładnym przeczytaniu ich postulatów, zwłaszcza co do linii, to mam tylko jedną propozycję: nich dadzą kasę na brygady, to będą mieli. Dobrze by było, gdyby jeszcze kupili autobusy i zatrudnili kierowców.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Zgadza się. E-4 chcą pchać przez Słowackiego, chociaż szybciej jest przez Wisłostradę.Piotrek pisze:W sumie 333 też niczego lepsze - jaka częstotliwość nagle by była w Choszczówce...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile takie 333 by zjadło brygad, jedną, dwiie? Prędzej poprę projekt poprawienia jakiemuś osiedla komunikacji o połowę tak niewielkimi środkami, niż tworzenie i utrzymywanie rozmaitych dubli - ilość brygad w nich topionych jest nieporównywalna.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow