Po fazie dla 13 była ponownie faza zielona dla aut z kierunku Conrada i Kochanowskiego ale bardzo krótka (przejechały dwa samochody). W czasie fazy dla 13 nie było zielonego dla pieszych (od strony Conrada) - przejście przed skrzyżowaniem, jak było za nie widziałem.inż. Glonojad pisze:A, to by rzeczywiście mogło, ale pytanie, jaka faza miała być po te 13ce następna - fazy dla tramów są krótsze, niż fazy samochodowe, a nie wiem, czy ten konkretny system przewiduje wyświetlenie fazy krótkiej dla aut.
Do tego jest pytanie, czy nie było zielonego światła dla pieszych w poprzek północnego wlotu przy okazji włączonego?
Jeżeli chodzi o skrzyżowanie Reymonta - Broniewskiego to tam dla odmiany są zauważone przeze mnie dwie sprawy :
1) dla Reymonta w kierunku Bemowa zielone dla aut starcza bardzo często na dwa osobowe lub jeden bus (to bardzo krótko), jaka jest zależność z tramami nie jestem w stanie zrozumieć, ale jest to ewidentnie najkrótsza faza na skrzyżowaniu.
2) dla Broniewskiego skręt w prawo w Reymonta jest równocześnie z zielonym dla pieszych i rowerzystów w poprzek Reymonta (jezdnia w kierunku Bielan). Jest to dość niebezpieczne bo widoczność pieszym i rowerzystom zasłania dość skutecznie słup ogłoszeniowy i często nieprawidłowo zaparkowane samochody i skręcające 520 to widać ale osobówek już nie bardzo.