Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
Żebyś się nie ździwil. Mechanicy mają "ważniejsze" rzeczy do robieniaFlash8222 pisze:Bo MZA ma rezerwy, niestety ostatnio jest krucho z wozami w Mobilisie i trzeba było tak zrobić by zrealizować plan, dzisiaj wóz zjedzie i od razu mechanicy zabiorą się za wymianę szyby w tym wozie.
Zresztą zobacz na te solarisy. To własnie jest brak opieki serwisowej. Żeby szybę zastępował laminat? Tak jest w którymś SU10 od strony kierowcy.... (co wpływa na bezpieczeństwo bo ten laminat jest już mocno porysowany i niewiele przez niego widać). Musi dojśc do kolizji to isę zajmą....
Jak w przeważającej większości dziesięcioletnich M 121 M...JacekM pisze:coś bardzo stuka w przedniej osi
Nic intrygującego.Moim zdaniem.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ci mechanicy to jeszcze w tym MZA są? Bo słyszałem, że bardzo, bardzo krucho...Misiek997 pisze: Żebyś się nie ździwil. Mechanicy mają "ważniejsze" rzeczy do robienia
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
kozioł
Dziś w 5707 na 517+ trzecie drzwi nie działały z przycisku "kabinowego"
Więc trzeba było sobie awaryjnie otwierać
Na Zachodnim pewne panie nieświadome swego czynu to zrobiły i nic się nie stało. Jednak przy Wawelskiej nikt z zewnątrz nie chciał otworzyć "magicznym" guzikiem więc trzeba było samemu. Pewna babka powiedziała: "czy mogę prosić o wciśnięcie przycisku na poręczy"
Niestety przycisku nie było, a więc ja jako jedyna osoba świadoma sytuacji musiałem otworzyć awaryjnie wewnątrz, przy okazji brudząc sobie ręce. Niestety inna znacznie ciekawsza laseczka przycięła sobie stopę , gdy drzwi się otwierały. No i trzeba było pchać w kierunku zamykania ( Syzyfowa robota
) Udało się 
W międzyczasie awaryjny przycisk przywróciłem do odpowiedniej pozycji
Babka która wysiadła wzdychała ze złości (może jeszcze na mnie
)
No i wsiadłem w drugie 517, bo do tak zatłoczonego wozu nie chciałem wsiadać
Więc trzeba było sobie awaryjnie otwierać
Na Zachodnim pewne panie nieświadome swego czynu to zrobiły i nic się nie stało. Jednak przy Wawelskiej nikt z zewnątrz nie chciał otworzyć "magicznym" guzikiem więc trzeba było samemu. Pewna babka powiedziała: "czy mogę prosić o wciśnięcie przycisku na poręczy"
Niestety przycisku nie było, a więc ja jako jedyna osoba świadoma sytuacji musiałem otworzyć awaryjnie wewnątrz, przy okazji brudząc sobie ręce. Niestety inna znacznie ciekawsza laseczka przycięła sobie stopę , gdy drzwi się otwierały. No i trzeba było pchać w kierunku zamykania ( Syzyfowa robota
W międzyczasie awaryjny przycisk przywróciłem do odpowiedniej pozycji
Babka która wysiadła wzdychała ze złości (może jeszcze na mnie
No i wsiadłem w drugie 517, bo do tak zatłoczonego wozu nie chciałem wsiadać
Echm, może nie zły stan techniczny ale... Czy Nie można niektórych autobusów zwyczajnie umyć? Na zewnątrz? I to MZA.
Czyżby woda z mydłem spowodowała większe ilości rdzy niż deszcz? A może brud dobrze konserwuje? BO ociekające z zewnątrz brudem autobusy lub tramwaje to nie jest dobra wizytówka miasta.
Czyżby woda z mydłem spowodowała większe ilości rdzy niż deszcz? A może brud dobrze konserwuje? BO ociekające z zewnątrz brudem autobusy lub tramwaje to nie jest dobra wizytówka miasta.