[KM] Górny Mokotów

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 12 gru 2007, 14:38

Wolno, ale przemyślane! Nie chodzi o to, czy po zmianie ty będziesz miał lepiej, tylko czy poprawi się znaczącej grupie korzystających!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

michael112

Post autor: michael112 » 12 gru 2007, 14:51

Bastian pisze:Wolno, ale przemyślane! Nie chodzi o to, czy po zmianie ty będziesz miał lepiej, tylko czy poprawi się znaczącej grupie korzystających!
Dobrze. Mi (i ZTM-owi) chodziło o to, aby zostało zachowane jedyne połączenie Puławskiej z Domaniewską i Modzelewskiego. Ja sam już dawno z niego nie korzystałem. Jeżeli wolisz dodawać w ten rejon jeszcze jedną linię, proszę bardzo.
Dobra. IMHO już wystarczy kłótni na ten temat.

reserved

Post autor: reserved » 12 gru 2007, 15:37

michael112 pisze:Różnica w czasie wynosi 2-3 minuty :shock: . Czy to tak długo?
Oj długo... 3 min spóźnienia nawet dla mnie na lekcje to już jest minus... a w pracy jest większy rygor czy na studiach podejrzewam. :]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 12 gru 2007, 15:46

michael112 pisze:Mi (i ZTM-owi) chodziło o to, aby zostało zachowane jedyne połączenie Puławskiej z Domaniewską i Modzelewskiego. Ja sam już dawno z niego nie korzystałem.
No to tu się zgadzamy :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

michael112

Post autor: michael112 » 12 gru 2007, 16:17

reserved pisze:Oj długo... 3 min spóźnienia nawet dla mnie na lekcje to już jest minus... a w pracy jest większy rygor czy na studiach podejrzewam. :]
Racja. Ale ja tu wyliczyłem 3 minuty wg. czasu rozkładowego. To możesz przewidzieć i pojechać trochę wcześniej, o ile się da (nie znam Twojej sytuacji).

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 12 gru 2007, 17:11

Te 3 minuty chyba tylko według czasu rozkładowego. Na lotników się stoi kawał czasu :(

Połączenie Puławska - Modzelewskiego może realizować 107.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 gru 2007, 18:31

Przez Wołoską?

Akurat połączenie samo się broni. Na tym odcinku są bardzo duże wymiany. Co więcej, pojawiła się spora grupa pasażerów jeżdżąca z Modzelewskiego na Ursynów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 12 gru 2007, 19:14

pawcio pisze:Przez Wołoską?

Akurat połączenie samo się broni. Na tym odcinku są bardzo duże wymiany. Co więcej, pojawiła się spora grupa pasażerów jeżdżąca z Modzelewskiego na Ursynów.
Chodzi mi o omijanie przez 107 <M> Wilanowska, tj 107 Esperanto - ... - Modzelewskiego - Al Lotników - Puławska - ... - Ursynów Płn.

Nie opłaca mi się jeździć 505. 505 jest dla podróżnych Puławska - Ursynów linią, która jest nieopłacalna w używaniu.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 gru 2007, 22:49

Ale chodzi o połaczenie Modzelewskiego-Pl. Unii Lubelskiej i sąsiedni kawałek Puławskiej. Tu 107 nic nie pomoże.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 gru 2007, 0:49

Ale pomoże tramwaj, do którego z Modzelewskiego się dojdzie zanim 107 wyjedzie z Ursynowa :twisted:

Nie mówiąc o tym, że 505 łączy z wspomnianego przez ciebie odcinka tylko z zespołami Dworkowa i Pl. Unii Lubelskiej, gdzie akurat znacznych wymian nigdy nie widziałem.

reserved

Post autor: reserved » 13 gru 2007, 15:19

michael112 pisze:Racja. Ale ja tu wyliczyłem 3 minuty wg. czasu rozkładowego. To możesz przewidzieć i pojechać trochę wcześniej, o ile się da (nie znam Twojej sytuacji).
Tyle że tu właśnie chodzi o to, że rano, gdy spieszę się do szkoły... każde 3 min są cenne... przez ten malutki problem mam wyjść parę, bądź parenaście minut wcześniej? Sorry, są przyjemniejsze rzeczy od spędzania czasu w autobusie.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 13 gru 2007, 16:57

Sorry, są przyjemniejsze rzeczy od spędzania czasu w autobusie.
to ty sie ciesz ze masz 3 minuty
A nie jak ja - momentami 30 minut.
Czy nie można by czegoś z Okęcia wygiąć tak by jechało bezpośrednio do Metra Wilanowska?
Obrazek

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 gru 2007, 17:03

Ryoga pisze:Czy nie można by czegoś z Okęcia wygiąć tak by jechało bezpośrednio do Metra Wilanowska?
proponuję powrót 14 :kekeke:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 gru 2007, 17:42

Nie mówiąc o tym, że 505 łączy z wspomnianego przez ciebie odcinka tylko z zespołami Dworkowa i Pl. Unii Lubelskiej, gdzie akurat znacznych wymian nigdy nie widziałem.
Wiem. Też się zastanawiam nad fenomenem tego, że na Modzelewskiego 505 osiąga swoje maksimum zapełnienia. Ale jest faktem, że ludziom się to połączenie wyraźnie spodobało.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 13 gru 2007, 20:04

pawcio pisze:
Wiem. Też się zastanawiam nad fenomenem tego, że na Modzelewskiego 505 osiąga swoje maksimum zapełnienia. Ale jest faktem, że ludziom się to połączenie wyraźnie spodobało.
To niech sobie jeżdżą, ja do tego barachła nie wsiądę. Szkoda czasu.
Always
...and never.

ODPOWIEDZ