KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 18 gru 2007, 21:04

195 pisze:
barluk pisze:103: CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. - ... - Krasińskiego - Pl.Wilsona - Mickiewicza - Potocka - Gwiaździsta - GWIAŹDZISTA (zastąpienie linii 185)
185: URSYNÓW ZACH. - ... - Pl.Wilsona - Słowackiego - WŁOŚCIAŃSKA lub skierowanie dalej ul.Kasprowicza do krańca METRO MŁOCINY (zastąpienie linii 195)
195: NATOLIN PŁN - WŁOŚCIAŃSKA (linia zastąpiona na Bielanach przez 185 i Metro)
1) po co kierować:
a)103 do Gwiaździstej :arrow: będzie mieć te same zadanie co 185 niby
b)185 do Włościańskiej :arrow: będzie dublować się z metrem...
2) 195 skierować przez Marymoncką i Przy Agorze do Metro Młociny i już nie trzeba skracać :-"
No pewnie, nic tu nie trzeba kombinować. :smile: Ew. puścić jakąś dowozówkę-krętadło gdzieś z Piasek przez Kasprowicza, żeby wspomagało dojazd do Metra Młociny, choć nie wiem, czy to dobre rozwiązanie... Lub też 157 od R.Radosława przez Broniewskiego i Kasprowicza do Huty, a co innego zamiast na Hutę to na Gwiaździstą, ale to też tak nie teges... :-k

[ Dodano: 2007-12-18, 21:05 ]
Rafaello_24 pisze:Ale problem przy Wilanowskiej zostaje, między przystankami METRO WILANOWSKA a NIEDŹWIEDZIA, jedzie się ok 4-5min. Straszne, a wielu ludzi jak zauważyłem przesiada się przy Lotnikach w autobusy a nie na Wilanowskiej, przynajmniej Ci tramwajowi pasażerowie. Traci to troche sens, a zielona linia w tym węźle jest do zrealizowania
A to już inna historia... :-"
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

195

Post autor: 195 » 18 gru 2007, 21:06

przydałaby się też jakaś dowózka do metra z Wrzeciona np:303 :-k bo chyba 121 nie wystarczy:(

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 18 gru 2007, 21:08

Bastian pisze:
Bastian się w tej sprawie wypowiedział i należy do osobiście zainteresowanych (a także osobiście testujących "genialny" pomysł ZTM pt. truj-składy). ;)
Bo też korzystam codziennie i nie mam żadnych zastrzeżeń co do podaży. Jedyne, czego brakuje, to poprawy koordynacji, bo to ona powoduje nierównomierne zapewnienia.

A wrogiem truj-składów jestem od zawsze, a eksploatacja tylko potwierdza moje wnioski. Gdy jadę 4 za takim 36, to mogę się w niej położyć, za to się spóźniam o półtorej minuty na SKM-kę, bo się na przystankach nie mieści :evil:
Trójskłady-tak, ale nie może być tak, że nie mieszczą się na przystankach i nie na 36. Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim? :>

[ Dodano: 2007-12-18, 21:12 ]
195 pisze:przydałaby się też jakaś dowózka do metra z Wrzeciona np:303 :-k bo chyba 121 nie wystarczy:(
Tu dowozówka, tam dowozówka, jeszcze gdzie indziej dowozówka... Nie, tak akurat nie. Moim zdaniem ( co logiczne) na jedno duże osiedle/dzielnico-osiedle w zależności od położenia szyn czegokolowiek ( metro,trams,etc. skm,km) powinna być jedna porządna krętaczo-dowozówka w szczycie co 10, poza szczytem co 15-20, w święta co 30 nawet, ale byleby była i miała sensowny rozkład i, przede wszystkim, była odpowiednio skoordynowana z innymi ważniejszymi liniami/tramsami/metrem/skm/km itp. ;-)
Po prostu niektóre połączenie muszą być ,,pogorszone'' i niektóre ,,polepszone'' w chwili, gdy przedłuża się dalej metro.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 gru 2007, 21:13

ziomal pisze:choć nie wiem, czy to dobre rozwiązanie...
ziomal pisze:ale to też tak nie teges... :-k
ziomal pisze:Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim? :>
Czy Ty, ziomalu, mógłbyś zacząć wykazywać więcej pomyślunku przed napisaniem czegokolwiek na forum? Bo powyższe cytaty wskazują, że piszesz cokolwiek Ci gruczoły potne na opuszki palców przeniosą.
Proszę i z góry dziękuję.

[ Dodano: 2007-12-18, 21:27 ]
ziomal pisze:w święta co 30 nawet, ale byleby była i miała sensowny rozkład
O. O takie kwiatki mi chodzi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 18 gru 2007, 21:29

pawcio pisze:
ziomal pisze:choć nie wiem, czy to dobre rozwiązanie...
ziomal pisze:ale to też tak nie teges... :-k
ziomal pisze:Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim? :>
Czy Ty, ziomalu, mógłbyś zacząć wykazywać więcej pomyślunku przed napisaniem czegokolwiek na forum? Bo powyższe cytaty wskazują, że piszesz cokolwiek Ci gruczoły potne na opuszki palców przeniosą.
Proszę i z góry dziękuję.

[ Dodano: 2007-12-18, 21:27 ]
ziomal pisze:w święta co 30 nawet, ale byleby była i miała sensowny rozkład
O. O takie kwiatki mi chodzi.
Nie widzę w tym nic złego. I nie rozumiem, dlaczego jedynie ty masz zawsze coś do moich postów... ](*,) Cóż, rozumiem, pewno odpowiesz, iż piszę bez sensu i gra się toczy dalej...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 gru 2007, 21:36

Tak. Piszesz bez sensu. Rozkład dowozówki co 30 minut, czy dwuskłady kursujące po dwa wagony nie mają go za nic w świecie. Do tego każdorazowe podważanie własnych pomysłów.
Jeżeli chcesz coś napisać, to pisz, ale przemyśl to najpierw trzy razy, a nie sam siebie negujesz w połowie zdania, bo w międzyczasie zmieniła Ci się koncepcja.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 19 gru 2007, 14:59

Bastian pisze:Po to, by te brygady były? :evil:
Tak, tyle, że i tak powiedzą, iż nie ma... W końcu wozokm to wozokm... :-"
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

195

Post autor: 195 » 19 gru 2007, 17:31

ziomal pisze:Tak, tyle, że i tak powiedzą, iż nie ma... W końcu wozokm to wozokm...
w końcu ZTM a wystarczyło by zrobić porządki brygadowe w niektórych liniach ;-)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 gru 2007, 17:38

Że co masz na myśli?

195

Post autor: 195 » 19 gru 2007, 17:49

mam na myśli pare linii zwykłych:p
np:136 conajmniej i jedną brygade mniej,
159 tak samo.
174 myśle że nawet o dwie mniej,
187 jedną brygade mniej,
195 tak samo,
198 to dla mnie w ogóle zagadka:-s
w dni powszednie tylko:)

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 19 gru 2007, 18:25

195 pisze:mam na myśli pare linii zwykłych:p
159 tak samo.
187 jedną brygade mniej,
195 tak samo,
187 195 136 174 nie bardzo rozumiem podaj szczegóły o co ci chodzi. Ja tam nie widzę utopionych brygad. Owszem można coś odzyskać, ale tnąc częstotliwość. Ale chyba nie o to chodzi. Cięcia owszem, jeśli plan w MZA spadnie.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 gru 2007, 18:35

Chyba faktycznie kolega 195 myślał o cięciu częstotliwości. Bo poutapianych w rozkładach brygad jest faktycznie trochę, ale wcale nie tak dużo, jak by się mogło wydawać.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 19 gru 2007, 18:41

Niestety na pewnych liniach trzeba dać dłuższe postoje wyrównawcze. Inaczej by to w ogóle nie funkcjonowało.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 gru 2007, 18:53

Wiem. Ale kilka brygad zawsze dałoby się wyrwać. Choć dużego pola do popisu już nie ma.

slav

Post autor: slav » 19 gru 2007, 19:21

195 pisze:mam na myśli pare linii zwykłych:p
159 tak samo.
187 jedną brygade mniej,
195 tak samo,
159 niby z czego? juz jest wystarczajaco pocieta..

ODPOWIEDZ