Nie wszędzie, ale w miejscach, gdzie istnieje spiętrzenie ruchu. Na przykład na jednojezdniowych wylotówkach z miast, które się często blokują...pawcio pisze:A kto będzie stawiał sygnalizację co 200 metrów? Za czyje pieniądze?
[PL] Infrastruktura drogowa
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
andykrajew
Za dużo kosztów i zachodu. Propozycja z ZW to najłatwiejsza i najtańsza metoda doraźnej poprawy bezpieczeństwa.
[ Dodano: 2007-12-19, 17:42 ]
[ Dodano: 2007-12-19, 17:42 ]
Ciężarówki na pewno będą miały zakazy. One to się na tory powinny przenieść.andykrajew pisze:1.5 km nie wystarczy do bezpiecznego wyprzedzenia ciężarówki przez ciężarówkę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Oby takie, jak mają Niemcy, a nie takie coś, jak "szosa płatna" Kraków - Katowice. Bo mając do wyboru jechać naszą autostradą i za to płacić, to wolę sobie pojechać zwykłą drogą. Zwłaszcza, że paliwo zżera wystarczająco dużo pieniędzy.pawcio pisze:Cel to autostrady.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Było takie coś - za PRLu. Na wschodzie istnieje do dziś. Ale to jest IMO - przy obecnym natężeniu ruchu - jeszcze bardziej niebezpieczne niż 1x2 + pobocza.Wolfchen pisze:Ja bym się zastanowił nad tym, czy ten środkowy pas nie zrobić jako dwukierunkowy.![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I do tego sprawdzona.pawcio pisze:Za dużo kosztów i zachodu. Propozycja z ZW to najłatwiejsza i najtańsza metoda doraźnej poprawy bezpieczeństwa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Istnieje szereg miejsc w Polsce gdzie takie coś jest wykorzystywane na większych podjazdach - nawet na drogach ekspresowych. Natomiast dobrze się dzieje, że takie coś ma szansę zagościć także na pozostałych fragmentach krajówek.MeWa pisze:do niedawna taki pas funkcjonował w Żywcu na moście jednym...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A MeWa to czasem nie miał na myśli "pasa dwukierunkowego"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Możliwe. Na świecie jest tylko jedna osoba, która wie co MeWa miał/ma/będzie miał na myśli - jest to on sam, zatem mogłem się pomylićinż. Glonojad pisze:A MeWa to czasem nie miał na myśli "pasa dwukierunkowego"?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
tak, to miałem na myśli, bo o tym napisał Wolfchen na poprzedniej stronie i dalej o tym dyskusja była. I Kleszczu, piszący przede mną, też się do tego odnosił... W Życiu bynajmniej nie byłem w okresie PRL-u ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]