Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Patrząć kto tam miał "pole" to już Zastów,ale patrząć na mape to będzie leżało dokładnie między tymi osiedlami w szczerym polu.jwojtynski pisze:nazwa Las będzie trochę myląca;) Ludzie będą się spodziewali sklepu w Lesie;)
Więc może być Tesco Zastów jak i Tesco Las,a najlepiej Centrum Handlowe Pola Zastowskie.
[ Dodano: 2006-03-16, 16:57 ]
A może tak:
151-.......Bora-Nowozabielska-Kadetów-Wąbrzeska-CH Zastów
119-........Beethovena-Trasa Siekierkowska-Nowozabielska-Kadetów-Wąbrzeska-Lucerny-Widoczna-PKP Wawer lub od ronda w strone Międzylesia.
305 jako 1xx na trasie Strusia-........Trakt Lubelski-Wąbrzeska-CH Zastów-Wąbrzeska-Trakt lubelski ....Falenica.
A może 119 do CH Zastów, a 151 Lucerny i dalej.
Dzięki CH 305 dowiezie i do kościoła parafian z całego Zastowa.
305 może wtedy zyskać na frekwencji bo takiego CH nie ma w Wawrze,a tak zarówno z Marysina jak z Międzylesia,Radości,Falenicy, byłby dojazd.
-
Krzysiek_S
Wiem że nie lubisz 305jwojtynski pisze:305Likwidacja
zwróć uwagę na to, kiedy ludzie jeżdżą do takich CH. Po południu, ale jeszcze częściej w (C) - soboty, niedziele i święta.
Oprócz Anina i i południowo-zachodniej części Wawra.
No chyba żeby puścili darmobusy, to wtedy 305 do piachu.
-
Krzysiek_S
O darmobusach to miałem na myśli rejony Wawra,chociaż na Gocław też pewnie by wtedy puścili.5744 pisze:151 - linia wydłużona do pętli CH (nie wiadomo jak będzie się nazywać). Żadnych darmobusów na Gocławiu - nie robić syfu.
Ja bym wolał raczej 305 w 1xx i 151 no i może 119 żeby jakiś autobus był na Lucerny.
Ale to nie od mojej osoby zależy.
-
Krzysiek_S
Też taką mam nadzieje.Andrzej pisze:Być może ten hipermarket będzie impulsem, by wreszcie zrobili coś z komunikacją w Wawrze.
I może 305 wtedy będzie miało sens.
Byłem dzisiaj na miejscu budowy Tesco,na razie sypią tylko piasek, spychacz stał ,ale daleko i nie pracował.
Za to budowa kościoła się rozpoczeła teren przygotowywany jest na wylewanie fundamendów.
Myśle że jak się zrobi cieplej budowa w obu miejscach ruszy pełną parą.
A zatoki autobusowe niszczeją.
[ Dodano: 2006-03-17, 14:38 ]
Czy ja wiem może 612 będzie podjeżdzał z jednej strony,a 610,614 z drugiej,ale coś słabo to widze,najpierw niech dzienne tam pojadą.5744 pisze:Jak Tesco będzie otwarte 24h na dobę to autobusy nocne 610 i 614 będą miały podjazdy jak na Karolin. Tak sobie śmiesznie wymyśliłem![]()
![]()
![]()
Z dwóch stron wisły podjazdy do Tesco.
Awantura awanturą, ale myślisz, że budowlańcy się tym przejmują? Dostali kasę to robią swoje. Jako mieszkaniec Gocławia widuje często ten obiekt i zauważam postępy. Fakt, z jednym się zgodze - może się skończyć tak, że tego Tesco tam nie będzie. Ale sama budowla raczej zostanie.Gość pisze:Jesteś pewny, że powstanie? Po awanturze jaka się w tej sprawie zrobiła chyba nie jest to już takie oczywiste...Maro_D pisze:Nie za dużo tego Tesco w okolicy? Już jeden budują na Gocławiu pod blokami.
Narazie to jest jedna wielka niewiadoma.
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wyciagniecie z Gocławia 151. A podjazdy 305 wcale niebyły by głupim rozwiązaniem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I właśnie o to mi chodzi. Ja na miejscu Tesco nie byłbym zadowolony z afery jaka się wokół tego zrobiła i spróbowałbym się z interesu wycofać. Słyszałem, że początkowo miał tam powstać sklep nieobecnej jeszcze w Warszawie sieci Minimal, ale oni się rozmyślili. Może z Tesco będzie podobnie i stąd budowa nowego marketu o standardowej wielkości (ten w Iskrze miałby być mniejszy, wielkości supermarketu) gdzieś niedaleko...Maro_D pisze:Fakt, z jednym się zgodze - może się skończyć tak, że tego Tesco tam nie będzie. Ale sama budowla raczej zostanie.
Narazie to jest jedna wielka niewiadoma.
A wracając do komunikacji miejskiej:
ZTM upiera się na przekształceniu 410 w linię typu 5xx, a my na tego typu linii z Gocławia do Centrum. Nie ma ona wykorzystania specjalnego, ale tak pomyślałem, że może by spróbować zrobić tak z 410:
Dw. Zachodni...Nowozabielska, Kadetów, Wąbrzeska, CH Pola Zastowskie?
Byłoby miejsce dla linii typu 5xx w relacji Gocław - Śródmieście na pętli a i dojazd do GUSu i Zachodniego zostałby zachowany. Do tego byłoby połączenie z hipermarketem (w końcu ta linia kiedyś jeździła do Wola Park).
Tylko nie bijcie
ZTM upiera się na przekształceniu 410 w linię typu 5xx, a my na tego typu linii z Gocławia do Centrum. Nie ma ona wykorzystania specjalnego, ale tak pomyślałem, że może by spróbować zrobić tak z 410:
Dw. Zachodni...Nowozabielska, Kadetów, Wąbrzeska, CH Pola Zastowskie?
Byłoby miejsce dla linii typu 5xx w relacji Gocław - Śródmieście na pętli a i dojazd do GUSu i Zachodniego zostałby zachowany. Do tego byłoby połączenie z hipermarketem (w końcu ta linia kiedyś jeździła do Wola Park).
Tylko nie bijcie
Gocławska linia mikrobusowa:
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
- Ikarusomaniak
Ojjjj
.
Maro, sam wiesz jak to z tym Gocławiem jest - dopóki jest E-5 i 410 nie będzie 5XX... Kasy do wydania jest mało i trzeba ją rozdysponować maksymalnie efektywnie - czyli mieszać w obecnym układzie a nie dokładać kolejną linię, bo ZTM na to nie pójdzie.
Więc prędziej wydłużą 151, no i wrzucą 303 z powrotem na pętlę (jeśli go ostatecznie nie uwalą).
Maro, sam wiesz jak to z tym Gocławiem jest - dopóki jest E-5 i 410 nie będzie 5XX... Kasy do wydania jest mało i trzeba ją rozdysponować maksymalnie efektywnie - czyli mieszać w obecnym układzie a nie dokładać kolejną linię, bo ZTM na to nie pójdzie.
Więc prędziej wydłużą 151, no i wrzucą 303 z powrotem na pętlę (jeśli go ostatecznie nie uwalą).