Zmiany obsługowe - styczeń 2008
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- R-9 Chełmska
Zmieni się od 5.01. A częstotliwość wieczorna to efekt koordynacji ze 116, która na wspólnym odcinku faktycznie jest dużym plusem, ale po rozdzieleniu tras tych dwóch linii jest już sporo gorzej niż było. Dojazd na Chomiczówkę jest gorzej niż beznadziejny - dodatkowo w dni świąteczne z placu Wilsona po godzinie 18:30 mamy dwuskład 116+520, których odjazdy różnią się dokładnie o minutę...fraktal pisze:Rozkład 195 na razie nie zmienia się, a częstotliwość tej linii w godzinach późno wieczornych i tak nie jest zbyt rewelacyjna.
Ogólnie rzecz biorąc, sytuacja w weekendy na Bielanach znacznie się pogorszy. Straci nie tylko Chomiczówka, ale także część mieszkańców Kasprowicza (ZP Bielany i Podczaszyńskiego). Mieszkańcy tych rejonów podjeżdżają 156 do przystanku Żeromskiego, gdzie przesiadają się do innych autobusów w kierunku metra, jednak 156 również zostanie pocięte. Na Żeromskiego i części Kasprowicza zostanie tylko mocne 114, więc niektórzy będą musieli chyba polubić wieczorne spacery albo przesiąść się do samochodów.
-
Krzysiek_S
A przypomnę, że 520 bardzo wczesnie kończy już kursować. No cóż - mogliby te zmiany zrobić jak cieplej będzieRumcajs pisze:Dojazd na Chomiczówkę jest gorzej niż beznadziejny - dodatkowo w dni świąteczne z placu Wilsona po godzinie 18:30 mamy dwuskład 116+520, których odjazdy różnią się dokładnie o minutę...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
A co do 136 to jadąc samochodem widziałem dwa wozy...jeden jakiś zmodernizowany Jelcz na wysokości przystanku OS. WOLSKA prawie pusty a drugi #220 na ŻiW w stronę Młynowa i prawie wszystkie miejsca zajęte ale nikt chyba nie stał. Tak więc może i solówki na 136 wystarczą w DP bo często jeździ ale w DS mam nadzieje że będą przeguby bo solówki co 20 min. to nie najlepszy pomysł. Chociaż dzisiaj latał też i jeden odkurzacz, chyba 7771 więc coś jest na przeguba też chyba.
MZA R-4 "STALOWA"
-
Krzysiek_S
Z tą obsługą linii 805 jest teraz coś namieszane.
rano po 8 widziałem 4 brygady - 3 wystawiła R13 i jedną R10 (był SU18).
Kto wystawił na pozostałych dwóch nie wiem, bo już ich nie było na mieście. Za to popołudniu ewidentnie widać, że R10 i R13 dzielą się linią 805 po równo.
rano po 8 widziałem 4 brygady - 3 wystawiła R13 i jedną R10 (był SU18).
Kto wystawił na pozostałych dwóch nie wiem, bo już ich nie było na mieście. Za to popołudniu ewidentnie widać, że R10 i R13 dzielą się linią 805 po równo.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
I dobrzedzidek pisze:Będą solówki.ITS A 218 pisze: w DS mam nadzieje że będą przeguby bo solówki co 20 min. to nie najlepszy pomysł.