sieci trakcyjnejkozioł pisze: trakcji
Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
To chyba robili na OrientExpressa, jeśli dobrze pamiętamkozioł pisze:Może ktoś zna sens wycięcia krzaków?
Mnie tylko jedno ciekawi: kiedy wreszcie Dw. Gdański zostanie przebudowany. Swego czasu było o tym sporo gadania, a teraz ucichło...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- humptyangel
- Kontakt:
fatalny stan torów czy brak sieci trakcyjne niczego nie wyklucza.
W Pruszkowie, zamin pojawiła się SKM tory dostawcze były nie do użytku - pozrywane druty, brak podkładów, pogięte szyny lub ich brak etc. Na miesiąc przed uruchomieniem, czyli w czerwcu wkroczyła ekipa remontowa, przeryła wszystko na 2-3 wgłąb ziemi i tory odstawcze zbudowano od podstaw. Więc wszystko się może zdarzyć...
W Pruszkowie, zamin pojawiła się SKM tory dostawcze były nie do użytku - pozrywane druty, brak podkładów, pogięte szyny lub ich brak etc. Na miesiąc przed uruchomieniem, czyli w czerwcu wkroczyła ekipa remontowa, przeryła wszystko na 2-3 wgłąb ziemi i tory odstawcze zbudowano od podstaw. Więc wszystko się może zdarzyć...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
-
kozioł
Najczęstsza data - EURO 2012Mnie tylko jedno ciekawi: kiedy wreszcie Dw. Gdański zostanie przebudowany. Swego czasu było o tym sporo gadania, a teraz ucichło...
Gdzie się odbędzie DTP?wybiórcza pisze:Kolejarze zarzekają się zaś, że przebudowa torów przy Dworcu Gdańskim, gdzie powstaną cztery całkiem nowe perony, zacznie się w czerwcu przyszłego roku i potrwa rok. Równocześnie ma powstać tunel łączący tamtejszą stację metra z wyjściami na perony, a także z Żoliborzem w rejonie ul. Zajączka. Do tej inwestycji dołoży się ratusz.
Wagonownia na Dw. Gdańskimkozioł pisze:Najczęstsza data - EURO 2012Mnie tylko jedno ciekawi: kiedy wreszcie Dw. Gdański zostanie przebudowany. Swego czasu było o tym sporo gadania, a teraz ucichło...
Gdzie się odbędzie DTP?wybiórcza pisze:Kolejarze zarzekają się zaś, że przebudowa torów przy Dworcu Gdańskim, gdzie powstaną cztery całkiem nowe perony, zacznie się w czerwcu przyszłego roku i potrwa rok. Równocześnie ma powstać tunel łączący tamtejszą stację metra z wyjściami na perony, a także z Żoliborzem w rejonie ul. Zajączka. Do tej inwestycji dołoży się ratusz.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Z DTP nie będzie problemu. Ale może będzie pretekst, by przełożyć Kamusie jeżdżące z Nasielska dalej na średnicę do Zachodniego...kozioł pisze:Najczęstsza data - EURO 2012Mnie tylko jedno ciekawi: kiedy wreszcie Dw. Gdański zostanie przebudowany. Swego czasu było o tym sporo gadania, a teraz ucichło...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- MeWa
- Cukiereczek
Dworce dostają szanse
mawi2008-01-11, ostatnia aktualizacja 2008-01-11 22:51
Ministerstwo Infrastruktury chce, aby Unia Europejska dołożyła do modernizacji dworców kolejowych w Krakowie, Wrocławiu i Warszawie (Centralnego)
W związku z przygotowaniami Polski do Euro 2012 szef tego resortu Cezary Grabarczyk zaproponował ministrowi rozwoju regionalnego wciągnięcie tych przedsięwzięć na listę indywidualnych projektów dla "Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2007-2013". W ramach tego programu zabiegamy w Unii o 27,9 mld euro dotacji.
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Jeśli chodzi o WKD Śródmieście, to co tam można wpisać na listę zabytków oprócz daszku w kształcie naleśnika? Daszek, obstawiony banerami, namiotem piwnym i jeszcze innym śródmiejskimi śmieciem, to faktycznie mały ale bardzo dobry przykład dobrej architektury z lat 1960. ale nic więcej tam chyba nie ma do wpisania na listę? Ciekawe jaki będzie los przystanku Stadion, który też jest interesujący i przedwojennych, modernistycznych wiat, na przykład, na linii do Otwocka? Zdaje się, że część z nich na linii w stronę Rembertowa, padła ofiarą modernizacji i ustąpiła miejsca jakimś potworom z blachy falistej...
Dowiedziałem się w międzyczasie, że "naleśnikiem" zainteresował się szkocki malarz Toby Paterson, który intersuję się między innymi architekurą modernistyczną - "naleśnik" w akrylu
Dowiedziałem się w międzyczasie, że "naleśnikiem" zainteresował się szkocki malarz Toby Paterson, który intersuję się między innymi architekurą modernistyczną - "naleśnik" w akrylu
-
kozioł