730 powstanie niezależnie od Starej Miłosnej. Ew. dadzą coś jeszcze lokalnego, a 502 częściej. W więcej nie chce mi się wierzyć.
Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
"Kompleksowe zmiany"- jak słyszę takie hasło to aż mi się na wymioty zbiera. Ciągle tylko zmiany, zmiany, zmiany i zazwyczaj wcale takie dobre one nie są
730 powstanie niezależnie od Starej Miłosnej. Ew. dadzą coś jeszcze lokalnego, a 502 częściej. W więcej nie chce mi się wierzyć.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Nigdy się nie udało i nie uda tego skoordynować, bo gminy podmiejskie chcą mieć u siebie autobusy o odpowiednich porach.Krzysiek pisze:Mamy 4 linie 704, 720, 722 i nowe 730?. Na 704 mamy 2 c i 1d/2c - 720 1c,1d/1c - 722 2c/2c i 730 na razie linia na papierze.pawcio pisze:Natomiast to, co koniecznie trzeba zrobić, to poprawa rozkładów trzech podmiejskich, bo obecny brak koordynacji 704 z 720 i 722 tworzy czasami w szczycie dziury po 30-40 minut pomiedzy dwuskładami.
Jak to wszystko skoordynować.?
-
Krzysiek_S
Tylko że tu mamy do czynienia z przeciwpotokiem i trudno to pogodzić, bo cześć osób jedzie do Warszawy, a część do Otwocka i trudno tak ustawić kursy , aby każdemu pasowało. Trzeba zbadać który potok jest większyPiotrek pisze:Otwock też jakoś chce, i średnio im to wychodzi...Jarek pisze:Gminy podstawowo chcą mieć kursy poranne o określonej godzinie.
Chyba dobrze rozumiem że nadzieja na nastepną miejską linię łączącą Miłosną z innymi dzielnicami powinna minać bzpowrotnie
Niestety, ale cięzko jest się dostać do Miłosnej z np. Mokotowa czy Ochoty, gdyż nie ma szybkiego połaczenia. Co prawda jest 401 (niestety tylko okresowa - nalezy to zmienić), ale później czekać na załadowane 315 lub 173 i jechać prawie godzinę ??? Świetnym rozwiązaniem by było puscić coś przyspieszonego Trasą Siekierkowską do Miłosnej, albo dogodna przesiadka (czyt. z tego samego przystanka) z 502.
[ Dodano: 2008-01-09, 14:45 ]
[ Dodano: 2008-01-09, 14:45 ]
Mam pytanie. Jakie problemy z 520 i jakie są możliwe rozwiązania?Colony pisze:To w zasadzie jedyna linia jak powinna powstac, może pominąwszy kwestie rozwiązania problemu 520, więc może...
Miłosna 
730 to numer proponowany. Wychodzi na to, że linia jest jednak jak najbardziej prawdopodobna - udało się w końcu, zgodnie z tekstem, wydłużyć już 722 do Wiązowny i wszystkie kursy 720 do Glinianki. Więcej - tutaj. Chociaż przyznam, że o możliwości przedłużenia S2 do Mińska Mazowieckiego czy linii podmiejskiej łączącej Halinów z Otwockiem czytam z niemałym uśmiechem na ustach.195 pisze:czyżby nam sie nowa linia szykowała........![]()
czy to tylko jakaś propozycja
Ale po co Starej Miłosnej aktualnie aż tyle linii w różne rejony Warszawy? Będziemy mieć (oby!) częściej kursujące 502, niebawem prawdopodobnie Trakt Brzeski 'wzmocni' się nieco o nową linię podmiejską. Przez rok - dwa powinno wystarczyć. Może przez ten czas doczekamy się lepszej pętli - wtedy można kombinować.Miłosna pisze:Chyba dobrze rozumiem że nadzieja na nastepną miejską linię łączącą Miłosną z innymi dzielnicami powinna minać bzpowrotnie
Nieoczywisty. Zapotrzebowanie na tę linię jest spore. Rano czasem trudno wejść. Pociągi na linii otwockiej jeżdżą wolno, czasem są zatłoczone i nie mają stacji na Płowieckiej, Grochowskiej czy Waszyngtona. S1 zawieszone. Autobus jest też dużo szybszy od tramwajów, co widać szczególnie np. na ostatniej z wymienionych ulic. Chyba, że w zamian za kwestię rozwiązania tej linii, dostaniemy ciekawszą propozycję.A tu zadecydowało moje przeoczenie. Miałem na myśli 521, które problem jest chyba oczywisty.
Witam
Krótko w kwestii pasażerów jeżdżących prawie w kółko na 502. Już na pierwszą pętlę rano autobusy podjeżdżały z półkompletem pasażerów .. i prawie nikt nie wysiadał. Wtedy chodziło o miejsca siedzące, teraz chyba o niechęć do spacerów na mrozie (dojście do przystanku we właściwym kierunku zajmuje mniej czasu niż rundka z postojem).
pozdrawiam, tomek
Krótko w kwestii pasażerów jeżdżących prawie w kółko na 502. Już na pierwszą pętlę rano autobusy podjeżdżały z półkompletem pasażerów .. i prawie nikt nie wysiadał. Wtedy chodziło o miejsca siedzące, teraz chyba o niechęć do spacerów na mrozie (dojście do przystanku we właściwym kierunku zajmuje mniej czasu niż rundka z postojem).
pozdrawiam, tomek
Nie wiem, czy zauwazyliście, ale powstają nowe przystanki w Wesołej!:
ZTM pisze:Uruchomienie nowych przystanków w Wesołej | Od dnia 26.01.br. (sobota) od początku kursowania linii dziennych uruchomione zostaną nowe przystanki na ul. 1 Praskiego Pułku w Wesołej:
- STASZICA
- HIPODROM
obowiązujące dla linii 198, 315 i N21 jako warunkowe.